Жена загина при падане на асансьор в столичен блок

Друга е настанена в болница след инцидента
Обновена: 19 авг 2014 18:17 | 19 авг 2014 10:39,
105
Жена загина при падане на асансьор в столичен блок
Блокът, в който стана фаталният инцидент Снимка: Булфото

Жена на 46 години загина при пропадане на асансьор от 9-ия етаж в София, информира МВР.

Инцидентът станал в блок на бул. "Цариградско шосе" 103.

Асансьорът се намира в блок на 12 етажа.

Сутринта загиналата Цветелина Радунчева тръгвала за работа и заедно със своя съседка се качила в асансьора. Другата жена е откарана в Окръжна болница и е в тежко състояние.

Пострадалата е на 41 години и има множество травми - разкъсване на далака, фрактура на прешлен и три ребра и лицева травма.

В момента тя се оперира, каза пред БНР д-р Николай Добрев от здравното заведение.

Пропадналият асансьор е преминал преди месец техническа проверка, като не са били установени нередности, съобщава още държавното радио. През 2012 г. съоръжението пък е било изцяло ремонтирано.

Преди половин година Държавната агенция по метрология и технически надзор е внесла предложения за законодателни промени, свързани с фирмите, които осъществяват контрола на безопасността на асансьорите.

Председателят на агенцията Стефан Цанков обясни, че заради либералното законодателство у нас са регистрирани 300 надзорни фирми за технически контрол на подемните съоръжения. В Германия например тези фирми са само две, посочи Цанков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
3
 
! Отговори
техник преди 9 години
докато всички се правят на разбирачи и терикати така ще става .Неможе труда на един техник да е трипати по ефтин от труда на една ЧИСТАЧКА.Масовата такса на един асансьор е 40 лева и100 лева за чистачката.
79
0
 
2
 
! Отговори
всезнайко преди 9 години
Трябва да има строителна полиция - така е в нормалните държави в Европа. Ако някой не си изпълнява задълженията - има начини. ОБАЧЕ - "нашите" политици трябва да започнат да мислят за хората, които са ги избрали, не само за корекции в законите, които да докарат пари на двама-трима техни приятели.ПРЕДЛАГАМ - правителството да направи на своята страница ФОРУМ, където всеки може да пише и където на определено време да се дава отговор от министрите и техните подчинени. Видно е, че не са най-умните
78
0
 
5
 
! Отговори
всезнайко преди 9 години
Нямаме нормален живот и ставаме все по-престъпно небрежни към всичко.На кого е работа да прави техническата поддръжка? На леля Станка от седмия етаж ли? Като някой си слага подписа, трябва да знае, че си слага и главата в торбата, ако е проспал нещо.Като падне самолет или асансьор, ползвателите не са виновни. Като не искат да платят цената за обслужване - спират да ползват асансьора. Просто и ясно. Относно начинът на събиране на сумите - с тефтера, вечер, като преди 200 години.
77
0
 
6
 
! Отговори
всезнайко преди 9 години
Всеки ден все повече разбирам как всичко в България е приключило, само дето повечето българи не са го осъзнали.1.Техническата поддръжка на каквото и да е - формално, на хартия, само се вземат едни пари.2. Трудова медицина - същото3. Здравеопазване - няма4. Образование - срещу много пари с частни уроци.5. Улици, тротоари, паркирани коли, нагли шофьорчета с маймунско излъчване.6. Никакво доверие в политици, банки, правосъдие....Трагично е, драги зрители, трагично е!
76
5
 
4
 
! Отговори
факт преди 9 години
Веднъж се изпиках в 1 асансьор и след малко се качи някакъв човек ,аз разбира се офейках с *** газ. Пиша тук за да ми олекне на съвестта.
75
2
 
11
 
! Отговори
Домоуправител преди 9 години
Като чета коментарите и направо нямам никаква надежда.Държавата -виновна,асансьорните фирми -виновни...ок!!!Но къде е личната вина???От дни асансьора се тресе и т.н. и никой от входа не го интересува.От личен опит знам ,че мноого трудно ,да не кажа невъзможно ,се събират пари за части и ремонт на подобно съоръжение.И това е отговорност на ЖИВУЩИТЕ във блока.Всеки гледа да се измъкне и никой не го интересува...Според мен всички ,които живеят в този блок ,имат вина и тогава останалите институци
74
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е то,...България плаче и се нуждае от ремонт,, и голямо за съжаление,всичко това ,което се случва на българите е само и поради една причина -властимащите престъпни червени *** ,наричащи се с различни имена,които освен да крадат и лъжат не могат нищо друго,....съболезнования за роднините ,а и най вече за жената.България ,събуди се и се бори за по хубав живот, защото никой и никога няма да ти даде по различен от сегашния (робски и безгласен )...
73
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИ 12.000 АСАНСЬОРА, ВСЕКИ МЕСЕЦ КАКТО Е ПО ЗАКОН ТРЯБВА ДА ПРОВЕРИ ЗА ДЕН 400 УСТРОЙСТВА!!! ПРИ 8 ЧАСОВ РАБОТЕН ДЕН СА 50 НА ДЕН!!! ИЛИ 6 НА ЧАС!!! ТОВА Е БЕЗ ВРЕМЕТО З ,А ПРЕВОЗ НА ХОРАТА! КОЛКО ТЕХНИКА ИМА НА ЩАТ???!!! ИСТИНАТА Е, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ ПРАВЯТ ПРОВЕРКИ ВСЕКИ МЕСЕЦ, А НА 6 МЕСЕЦА И ТО ПРИ ВЪЗМОЖНОСТ!!!! КАЗВАМ ГО НАПЪЛНО ОТГОВОРНО ЗАЩОТО НАБЛЮДАВАМ 2 ПОДОБНИ ФИРМИ ОТ БЛИЗО!!! ТРЯБВА ДА СЕ СЛОЖИ ЛИМИТ НА БРОЯ НА ОБСЛУЖВАНИТЕ ОБЕКТИ НА ДАДЕНА ФИРМА!!!! И ДА СЕ СЛЕДЯТ ОТ БЛИЗО ДЕЙСТВИЯТА!
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цанков обясни, че инцидентът, при който жена почина вследствие на падане на асансьор от 9-ия етаж, е най-тежкият случай, който има в последните години. Многократно сме алармирали за проблемите в сектора, които имаме, искали сме промяна в нормативната база, не беше обърнато внимание на решенията ни досега. Дано сега се обърне внимание, призова Цанков.Става ясно, че надзорната фирма на падналия асансьор прави технически надзор на общо 12 000 асансьора. Фирмата има съставени 11 страници протокол за нередности, през последните месеци, има 15 акта за нарушения, сред, които липса на персонал.
71
2
 
24
 
! Отговори
тя преди 9 години
Всеки месец плащаме на фирма т. н. "абонамент", но фактически никой не профилактира асансьора, така ,че на който се случи , не дай боже.
70
0
 
61
 
! Отговори
Julis преди 9 години
Това, което уби тази жена убива ежегодно хора не само по асансьорите, но и по пътищата, по фабриките, по мините, по строежите, нарича се липса на контрол и пълно безхаберие по отношение безопасноста на гражданите от страна на държавата.Държавата просто отказва да контролира онези, които взимат пари за технически прегледи.Всичко е фиктивно, по улиците е пълно с коли убийци и дори след като инсталираха камери в сервизите за ГТП наглите твари просто симулират работа пред тях.Всичко е просто фиктивн
69
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 88Ами знаеш ли, аз живея в центъра и нашия асансьор - марка Шиндлер е на почти 60 години.Според всички действащи наредби, трябваше да е спрян още преди 25 години. Сигурен съм обаче, че той е по-безопасен и ще надживее едно 80% от действащите асансьори в София в момента.
68
3
 
6
 
! Отговори
Metalik преди 9 години
До Началника"Двама полицаЙ" очевидно коментара е от неграмотен ром с ВИШУ,който не знае кога се използва "и" и "Й"...
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От години в България е въведена европейската директива за асансьорите. Извършва се оценка на съответствието на тези съоръжения за безопасност. Проблем е, че не са предприети никакви действия да се сменят асансьорите, които са на повече от 35-40 год. в по-голямата част на София.
66
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е, защото през 2009-2010 масово изгониха професионалистите и набутаха недоучили се герберчета на възлови позиции!
65
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фиктивни прегледи "по документи"... 90% от нещата в държавата се правят по този принцип, било то технически прегледи на МПС-та или реалните оценки на "студентите" във "висшите" училища. Всъщност България е една фиктивна държава където всичко е наред "по документи". По документи безработица намалява, етническо напрежение няма, държавата се развива, качествено строят, гръбанкът на престъпността е счупена... бе все всичко е наред по документи докато не излизате от вратата сутрин.
64
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво правят и др.хора- използват стари асансьори за товарни,слагат вътре мебеликато им кажеш се сърдяттака стават белите
63
2
 
13
 
! Отговори
13 преди 9 години
Жалко за жената...Лека й пръст! Нашият асансьор е от ония български модели със стотинките, като кутийка е, с дърпаща се решетка. Няма части за поддъжка и преправят някакви. Определено е опасен. Срам ме е, че се возя с него, но ме мързи до 7 етаж. Инцидентът не накара да се замисля...
62
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва моментално да се спират всички асансьори които са над 10 години. Ако има жилищни сгради, които употребяват по стари, то живущите в тях трябва да бъдат санкционирани.
61
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не разбрахте ли от 25 г.така се работи в българияняма контрол само лапане и крадене----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Председателят на агенцията Стефан Цанков обясни, че заради либералното законодателство у нас са регистрирани 300 надзорни фирми за технически контрол на подемните съоръжения. В Германия например тези фирми са само две, посочи Цанков- ето този цитат казва всичко