Фандъкова иска: Спрените европари – първа цел на новия кабинет

Вече изгубихме една година, недоволна е тя
Обновена: 8 окт 2014 14:50 | 8 окт 2014 14:50, Красимир Ангелов
10
Фандъкова иска: Спрените европари – първа цел на новия кабинет
Снимка: БТА

Възстановяването на плащанията по спрените оперативни програми е сред най-важните и спешни задачи, с които новото правителството трябва да се справи още от първия ден на неговата работа, призова кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на нова детска градина в с.Герман.

Столичният градоначалник призова доверието на ЕК в страната ни да бъде възстановено.

"Очаквам час по-скоро да бъдат пуснати и програмите от следващия програмен период, защото вече изгубихме една година, 2014 г. беше нулева“, отбеляза кметът. По думите й, ако правителството се справи с тази задача, Столичната община ще може в средата на 2015 г. да започне строежа на третия лъч на метрото.

Общината има готовност да работи и по много други проекти от съществена важност за града като санирането на училища и детски градини, реконструкция на централната градска
част.

Йорданка Фандъкова посочи още, че столичната община е разработила 90 идейни проекти за канализация в столичните райони, в които такава липсва. Според нея правителството трябва да има разбирането, че София, големите градове и общините, трябва да имат достъп до европейските средства по ОП "Околна среда" за строителство на канализация.

"Ако този процес се забави, зациклим в разсъждения кой да бъде бенефициент, дали ВиК операторите, които още не са подготвени или някой друг, се опасявам, че годините ще минат и хората ще останат излъгани“, посочи столичният кмет, цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
майка преди 9 години
Аз не разбирам защо само се оплаквате, всички виждате лошото не и хубавото. Видимо е, че София се преобрази и откакто Фъндъкова е кмет нещата стават все по-добре. Явно се усвояват пари и се влахат в града. Не е ли странно, че при ГЕРБ имаше евро пари, а след това няма? Може пък причината да е съвсем проста, че си вършат по-добре работата, не перфектно, но по-добре и може би ако дадем шанс и не бързаме с изводите ще става все по-добре. Затъваме в кризата години, че няма как толкова бързо да е ОК
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ami mnogo kradete i po dobre e da ne vi davat .
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако този процес се забави, зациклим в разсъждения КОЙ да бъде бенефициент, дали ВиК операторите, които още не са подготвени или някой друг..."А, сега сетете се за какво става дума. ВиК не били готови, а "общината има готовност". Не мофат да се разберат кой да "кльопне мангизите". Толкова е прозрачна тая.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво спечели България от 2009 до 2013 г.с премиер Борисов 5 милиарда дълг. Какво спечели през 2013-2014 с премиер Орешарски още 1 млр. дълг. Какво ще спечели България ако Борисов стане отново премиер? Още 5 милиарда дълг. Браво Радане. Принципи се отстояват с твърдост, разум и жертви. А вие плащайте дълговете на Борисов.
3
3
 
3
 
! Отговори
Пиле, преди 9 години
банални станахте с тези спрени пари! Всеки разбра, че няма мангизи от Меркел, ако не е на власт пудела й Борисов! Аре нема нужда да се пънеш!
2
5
 
6
 
! Отговори
NORMALEN преди 9 години
NIAMA SPRENI PARI,TOVA E PALNA DEZINFORMAZIA,NO NA FANDAKOVA E RAZRESHENO DA LAGE.OT GERB IMAT PRAVO DA LAGATSEGA,ZA DA SI OPRAVDAVAT NEKADARNOSTTA SI.GOSPOGO FANDE SOFIA PRILICA POVECE NA GETO KADETO E OPASNO DA SE GIVEE.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лъжите на ГРОБ отново в действие - на тях им ги спират, на нас ни ги пускат.Еврофондовете са спрени заради неправомерното им изразходвавене в периода 2009-2012. Това са инертни процеси и не са от днес за утре.