Фандъкова провери: София е готова за първия сняг

Първо ще се почистват улиците с масовия транспорт
10 окт 2014 19:14,
26
Фандъкова провери: София е готова за първия сняг
Снимка: архив, Булфото

София е готова за първия сняг. Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при инспекцията на фирма за зимно почистване, предаде „Фокус“.

„Към момента има пълна готовност с 88 специализацирани машини за София и още 16 за общинските пътища“, увери Фандъкова.

По думите й ранната мобилизация на част от техниката на фирмите се е наложила заради прогнозите за по-ранен снеговалеж тази година.

Фандъкова обясни, че София е разделена на 7 зони, като за зимно поддържане предвидените автомобили са 238. GPS-системата също трябва да се приведе в пълна готовност, тъй като тя дава възможност за контрол.

„По отношение на финансовите средства за тази година заложеният бюджет беше общо 19 млн. лева за София и за общинските пътища. Тъй като миналата година нямаше много сняг, успяхме да спестим финанси, като част от средствата пренасочихме към лятното миене“, посочи Фандъкова.

Тя заяви, че за разлика от държавата, общината си е направила добре сметката, така че в момента разполага с близо 4 млн. лева до края на годината.

Фандъкова коментира, че от две години има създадена организация за излизане на машините при прогноза за сняг, а не както е било по-рано, да излизат половин час след спирането на снега.

Усилията на общината при снеговалеж ще са насочени първо към булевардите и улиците с най-масов транспорт. „На първо място за нас е важно да осигурим движението на градския транспорт. Трябва да си правим сметка и за разходите“, допълни Йорданка Фандъкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Данке, що стана със заводо за боклуко *** ? На нас у Бухово ни се умириса и душата даже.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кмета да провери ц. гара ! Там е нещо страшно !
15
1
 
4
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 9 години
сняг няма да има до края на март,пребирайте дебелите дрехи.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фъндъкова, дали София е готова за първите по-високи цени на тока???Ти как мислиш,дали декември месец ще има нови избори??Много депутати с фотоволтайци, можеш да си залепиш лъжица на ръката и то с пачка ПАРИ.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък у Варна чакам с нетърпение да падне първия сняг че таралясника тотално ми се разбива от гладките пътища пълни с кратери
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
чакаме го през Август пак нали
11
1
 
10
 
! Отговори
Welizar преди 9 години
Еи граждани не вярвайте на дрънканици 2 часа ако вали и всичко се задръства и блокира, само на пролет се отчитат пари на нашите фирми, порно пълно порно, За да има качествено чистене се иска сериозен подход а не шменти капели и парите ги няма
10
0
 
6
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До да-да,ама неБах маа му, не те ли натириха веки??? Ужас!
9
2
 
10
 
! Отговори
az преди 9 години
В половин софия няма топла вода *** уфцъ!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази зима най-накрая няма да има изненади. Миналата година само имаше проблем тъй като снегът изненадващо ни изненада от ноември до март.
7
4
 
12
 
! Отговори
да-да,ама не преди 9 години
Сигурно говори че ГЕРБерите по повеля на вожда си "ТИКВАТА" са готови да ловят с голи ръце снежинките...иначе откакто ГЕРБерастите са мнозинство в Софийската община и Б.Б. и Й.Ф. станаха кметове София прилича на бомбандиран град.Един *** пожарникар и една обикновена учителка по руски език ( и двамата типично по ГЕРБерастски бивши членове на БКП ) които са и от провинцията разориха родният ми град.След ГЕРБ и потоп.Бог да пази България и никога повече ГЕРБеризъм и комунизъм.
6
1
 
16
 
! Отговори
Емигрант преди 9 години
Готови са, ако вали през май, ако вали зимата ще са изненадани.
5
0
 
19
 
! Отговори
Емигранта преди 9 години
Добра новина, само да не ви изненада снега пак Декември до Февруари. Щото всяка година ви е изненадал снега в рози период!!! Поне това казвате по новините!
4
0
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
А ще провери ли защо служители обещават в писмена форма със срокове да оправят улици и тротоари, след което ги оставят непоправени? След това снегът се поръсва отгоре и плъзва една орда гладни служители, които искат да глобяват за непочистени тротоари. Как се почиства нещо, което не е точно тротоар? Да не говорим, че има и счупени крака, ръце и глави от неочакваните ъгли за стъпване, които скритите под снега плочки предлагат на минувачите.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Gotovi sa dokato snega ne gi iznenada...
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аре на бас, че като падне първия сняг ще кажат, че са изненадани и друг път никога не е падало сняг точно на тази дата и час ...
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка, Марионетке - разкопа и съсипа хубавият ни град. Ходи си в Самков - там ти е мястото !