Да се инвестира в доболничната помощ, зове Фандъкова

Спешна помощ в столицата работи с по-малко екипи, алармира кметът
13 ное 2014 15:05, Анисия Иванова
3
Да се инвестира в доболничната помощ, зове Фандъкова
Архив: Булфото

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята, че доболничната помощ е сферата, в която трябва да се инвестира. При посещението си в 12-то ДКЦ в столичния район „Люлин“ тя обясни, че това означава превенция, ранна диагностика и по-малко тежки заболявания.

Тя даде пример с 12-то ДКЦ, където работят повече от 120 специалисти, 20 джипита, 80 лекари специалисти и рехабилитатори. В този най-голям софийски квартал живеят  около 120 хил. души и получават доболнична помощ, обясни тя.

При посещението си там Фандъкова изрази и притеснение, че Спешна помощ в столицата работи с по-малко екипи отколкото е щатът.

„В момента 18-20 са екипите на Спешна помощ, при щат за 30 екипи, а да не говорим за европейските стандарти, които изискват при минимална комплектовка – два пъти повече лекари“, добави още Фандъкова, пише "Фокус".

Тя каза, че очаква от новия здравен министър, който е бил добре запознат като общински съветник с проблемите в Спешната помощ в София, да предприеме бързи и спешни мерки и да се използват кабинетите, които по времето на управление на ГЕРБ са били разкрити в няколко ДКЦ-та, а не да стоят заключени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПЛАЩАТ ЗА ДА СЕ ЛЕКУВАТ,,, * ,,, ИМАШ ПАРИ ЖИВЕЕШ ,, НЯМАШ ПАРИ УМИРАШ ,, ТАКА Е И В БИЗНЕСА ТЕ МЕ КАРАТ ДА ПЛАЩАМ ЗА ДА ГИ ЛЕКУВАТ ,, СКАПАНА ДЪРЖАВА
2
0
 
0
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
Помощта е ИЗВЪНБОЛНИЧНА,а не ДОболнична! Защото ДОболнична означава,че след излизането от болницата горкият човек няма да стъпва в лекарски кабинет!И колко още основни /да не употребявам думичката основополагащи/ понятия не са осмислени...Така ще се оскъпява прогресивно всичко,а качеството ще е все по ниско и народо-населението - все по-недолекувано и болно.
1
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Фндъкова,това добре.Ама оправи бул.Витоша , че ми е жалко да го гледам от Алабин до Св.Неделя.В Младост нещата вървят добре .Новата Църква също.Ама от кабинета на кметицата в Младост , гледката от прозореца й на север също е жалка.Някъде си близо за 5/оценка разбира се/