Намаляват човешкия фактор при клетките в столичния зоопарк

Ще търсят начин да се автоматизират гилотините
12
Намаляват човешкия фактор при клетките в столичния зоопарк
Снимка: Б,лфоот, архив

След като вчера тигърът Мъри избяга от клетката си в столичния зоопарк, днес експерти ще търсят начин да автоматизират гилотините на клетките на хищниците, така че да намалят човешкия фактор до минимум.

Това съобщи пред Нова телевизия директорът на зоопарка д-р Манол  Нейков.

Още по темата
Тигърът успя да избяга именно поради небрежност на служители на зоопарка.

Днес хищникът вече е излязъл от упойка и се чувства по-добре, а зоопаркът ще отвори врати и посетителите могат да са спокойни, увери Нейков.

Бягството на тигърa обаче постави на дневен ред редица въпроси за сигурността в зоопарка.  Според Манол Нейков вратите на клетките са на 40 години, от времето, когато е построено съоръжението.
 
"Очаквам кметът Йорданка Фандъкова да изпрати специалисти от Столична община, които да огледат гилотините при едрите хищници, за да се направи някаква автоматизация”, призна той.
 
"При срещата с диво животно правилната реакция е да се стои неподвижно, както са направили и самите хора, които са били в залата. Тигърът все пак има ловни инстинкти и когато човек тръгне да бяга в уплахата си, тогава се задействат инстинктите им на преследвачи и ловци и може да се случи инцидент”, обясни още д-р Манол Нейков.
 
"Този тигър е отгледан в зоопарка и е свикнал с посетителите. Той няма ловни инстинкти за разлика от баща му, който е бил див тигър. Изключително кротък и спокоен е”, информира Нейков.

По думите му дори и гледачът, който е казал на хората да излязат от залата, е минал на три метра от тигъра без никакви инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо трябва да се случи нещо за да се вземат мерки.
10
0
 
1
 
! Отговори
До Валери преди 9 години
Определено бъркат аритметиката. Аз още не съм на 40 години, а имам спомени от стария зоопарк, който беше в центъра на София. "Закръгляват" нагоре с повече от 10 години
9
0
 
2
 
! Отговори
Саздов преди 9 години
Не бях ходил доста години във зоопарка отидох на разходка и да погледам,такава мръсотия и такава мизерия няма никъде.Техниката на 1000 години носи се непоносима воня от всякъде,незнам как живеят животинките а да не говорим колко клетки са празни и няма нищо във тях
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тигрите сами да се пазят
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"да автоматизират гилотините на клетките на хищниците".Не знаех, че вратите на клетките се наричат гилотини. Направих съвсем друга асоциация в първия момент.
6
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 9 години
Ама е красавец !
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Писнало му е на животното, станало е и си е тръгнало. Да му сложат с фотоклетка, така няма да се чудят как е избягало. Най-добре да почнат да ги хранят с компютър, а ако може и роботи да им чистят, така няма какво да се обърка.
4
0
 
1
 
! Отговори
Валери преди 9 години
Този зоопарк е построен 84 - 85 година а вратите са на 40 години, някой е объркал аритметиката. И ще има голямо търсене на начини да се автоматизират вратите, някой ще усвои хиляди за да монтира техника за няколкостотин лева. Този директор очевидно не става за тази работа.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като си помисля какво е да останеш насаме с тигър и то с децата си...Майка юнашка...
2
7
 
9
 
! Отговори
що за дивотия, преди 9 години
каква е тази оправдателна статия.Че това животно само с едно замахване на лапата щеше да изкорми двете дечица,даже и майката.Оставки-пазач,гледач,директор.Също виновния от общината.Стига сте замазвали.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анализатор преди 9 години
Според мен в близко бъдеще природата ще направи така, че хората все по- често да осъзнават какви безсрамни егоисти са. НАЙ ХУБАВАТА КЛЕТКА ЗА ЖИВОТНИ Е ПРАЗНАТА!!!