Сървърът на Канал 3 изгорял, надяват се скоро да излъчват пак

Щети има в апаратната и основното студио
10 дек 2014 14:42, Анисия Иванова
3
Сървърът на Канал 3 изгорял, надяват се скоро да излъчват пак
Пожарът в Канал 3. Снимка, архив Булфото

Пораженията след снощния пожара в сградата на Канал 3 са много големи, съобщиха от медията. Вчера около 19.20 пожар избухна на четвъртия етаж в сградата. На място бяха изпратени три пожарни екипа, който овладяха огъня.

Днес след огледа и оценката на щетите е установено, че е изгорял сървърът на телевизията. Има сериозни поражения върху апаратната, от която се излъчват всички предавания. Нанесени са щети на основното студио на „Канал 3“, от което се правят емисиите „Новини“, предаванията „Студио 3“, спортните новини и предавания.

Още по темата
Днес „Канал 3“ няма да има възможност да прави и преки включвания от всички горещи точки на България, които по традиция заемат голяма част от програмата на телевизията.

От медията уверяват, че екипът на „Канал 3“ работи денонощно за подновяване на излъчването. Зрителите могат да очакват, че в най-кратки срокове ще възстановят програмата си, макар и използвайки старите си студия.

„Искам да благодаря на всички колеги, които във вечерта на пожара засвидетелстваха своята подкрепа към нас. Благодарности и към служителите на пожарната и Столичния съвет за сигурност, които реагираха бързо и положиха максимални усилия да се справят с тежката обстановка. Благодарности и към екипа на „Канал 3“, който не само запази самообладение, но помогна при евакуацията и на колеги от съседната ни медия „Фен Тв“, сред които имаше и бременна жена. За радост, тя се чувства добре и дори днес е на работното си място“, заяви Ива Стоянова, програмен директор на „Канал 3“.

Днес продължават огледите на местопроизшествието. До дни ще излезе официалната експертиза за причините за пожара, допълват от телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Канал 3пожарщети
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Що е то сървър и има ли той място в телевизията днес?
2
0
 
2
 
! Отговори
бате Любо преди 9 години
Предлагам въпросната Анисия Иванова да посети възможно най - скоро уроци по български език и граматика, за да се научи как се пише думата КОИТО.
1
0
 
13
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Жал ми е за тази телевизия, която има само един сървър:) Колеги журналисти, може би иде реч за сървърен шкаф или пък сървърно помещение?