Трамвай блъсна мъж и жена на бул. "Ситняково"

Пешеходците са пресекли на червен светофар
Обновена: 20 яну 2015 22:56 | 20 яну 2015 19:37,
43

Снимка: Булфото

Трамвай № 23 блъсна мъж и жена, които са пресичали неправилно на червен светофар, на кръстовището на бул. "Ситняково" с ул. "Попова шапка".

Сигналът за инцидента е получен в 18.50ч.

Според очевидци двамата пешеходци са пресичали неправилно, но тъй като е било хлъзгаво на трамвайната линия, те са се подхлъзнали и трамваят ги е блъснал.

Пострадалите са мъж на 47 години и жена на 45 години, съобщи БНР. Те са транспортирани в "Пирогов".

Жената е с опасност за живота, има политравми и е в реанимацията. Мъжът има контузия на глезена и ще бъде опериран.

Движението по трамвайната линия е спряно и има засилено полицейско присъствие. Извършва се оглед на мястото на инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Улиците на София са заприличали на огромна морга на трошляци и гуми, а подлезите са като тъмни тоалетни и развъдници на плъхове и кучета.
8
8
 
16
 
! Отговори
GONO преди 9 години
Абе това е горния край на мола. Там се пресича на светофар без подлез,от едната страна на който няма къде да се скриеш от движението на колите или трамваите ако застанеш на червено. Често ми се случва да пресичам на това място и винаги ме е шубе,ама затова се оглеждам дори да ми свети зелено,защото трамваите там фучат по-бързо от колите и откаже ли им спирачката зеления светофар няма да ме спаси.
7
8
 
22
 
! Отговори
Umoren преди 9 години
Там се пресича с подлез, а не със светофар!!!
6
20
 
31
 
! Отговори
TS преди 9 години
Има един хубав лаф "Който бърза на тоя свят, бърза за оня"Преди време бях на обучение по първа долекарска помощ в БЧК и на въпроса "Колко е минималната скорост, с която трябва да се движите по магистрала?" отговорът от всички без мен беше "80 км/ч". Само аз казах, че е "50 км/ч" и всички ме изгледаха все едно аз бъркам нещо. Това са сбирщина ***, които утре ще тръгнат по пътищата. Взели са си теоретични и практически изпити и смятат, че минимум с 80 км/ч трябва да летят по магистрала.
5
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пешеходците няма къде да пресичат - на пешеходна пътека никой не спира или някой е паркирал, по тротоарите паркирали коли, на светофарите се чака дълго няколко колони коли да се източат и бързо святка червеното пак.
4
21
 
7
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 9 години
До Анонимен1Да, май си прав :) Нови са.И как никой не им е казал, че трябва и да прескачат релсите. Стъпили са върху тях, хванал ги е тока и са паднали :)
3
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
писнало ми е както от малумни водачи така и пресичащи слабоумни пешеходци къде им скимне
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там е нанадолнище и трамвая не може да спре.
1
29
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ТИЯ СА НОВИ ,, СТОЛИЧАНИ,, СИГУРНО