170 снегорина разчистват столичните улици и булеварди

Образували са се задръствания на много места в София
Обновена: 6 фев 2015 20:02 | 6 фев 2015 19:24,
110
170 снегорина разчистват столичните улици и булеварди
Снимка: БТА

Всички 170 снегопочистващи машини са навън и разчистват столичните улици и булеварди заради силния снеговалеж. Това заяви Веска Георгиева, директор на Столичния инспекторат пред БТА.

Проблемът обаче е, че в момента е час пик и са се образували задръствания на много места в столицата. Задръствания са се образували по булевардите „Цариградско шосе” „Симеоновско шосе” и „България”. Скъсен е маршрутът и на тролей №2. Поради аварирало превозно средство в момента не се извършва движение в участъка от „Бъкстон" до „Борово".

Задръстване има и в столичните квартали „Павлово” и „Княжево” в посока изхода на София, движението в района се регулира от регулировчик. Движението се осъществява в две колони.

Добрата новина по думите на Георгиева е, че пътните платна не са замръзнали, защото температурите са все още над нулата.

Когато движението се облекчи, машините ще продължат да обработват улиците и ще продължат да полагат смеси против заледяване.

Георгиева обърна внимание, че улиците няма как да бъдат изцяло почистени, тъй като непрекъснато вали тежък мокър сняг.

Фирмите ще работят цяла нощ, докато е необходимо, защото прогнозата е снеговалежът да продължи цяла нощ. Поради това сме информирали фирмите да извикат и допълнителни шофьори, посочи тя и допълни, че те обработват и пътните платна на Витоша.

От АПИ съобщават, че е ограничено движението за тежкотоварни камиони по АМ "Тракия", АМ „Хемус” и АМ „Люлин” на територията на област София заради почистването на снега. Движението по пътя София-Драгоман е затруднено заради задръствания. Опашки от автомобили са се образували поради аварирали тежкотоварни автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък виждам навсякъде е пълно със снегорини.
20
4
 
19
 
! Отговори
шоп преди 9 години
Епа, има снегорини! Тук, там! Ама не чистят! Стоят на място или движат с гребла на 10 см над асфалта оти бойко улиците ни са вълнисти...
19
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имам чувството, че някои от тук пишещите искат като излязат навън и да видят пред себе си строени 170 снегорина да чистят.
18
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всеки си погледнал през прозореца и не видял снегорин и вече е проблем.Ами знаете ли колко улуци има София?Тея 170 снегорина за къде по напред?
17
1
 
14
 
! Отговори
до 7 преди 9 години
170 снегорини пред него.
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От летището до Орлов мост по Цариградско, какво искаш да видиш?Много ми е интересно.И това, че не си видял точно ти нищо не значи.
15
2
 
25
 
! Отговори
Браво преди 9 години
В ж.к. Гоце Делчев видях снегорини, които си седяха на стоянка на непочистена улица. Други пък се движеха по непочистена улица с вдигнати гребла и без да ръсят пясък или сол. Така се работи! Браво!
14
3
 
20
 
! Отговори
170 друг път преди 9 години
А де ги тия 170!? Карат пред колата на учителката ли!?
13
2
 
21
 
! Отговори
Всичко в тая... преди 9 години
... Държава се занимава само със София и проблемите и.
12
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе всякакви пишат тук.И то не софианци.Какво разбирате вие от проблемите на София?
11
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАКТО ВИНАГИ ДОСЕГА ЗИМАТА ГИ ИЗНЕНАДА.
10
23
 
18
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Браво другари а така плюйте кмета на София, който превърна столицата в европейски град . Ако не беше работила нищо поне щеше да има за какво . Затова софиянци от 25 години не гласуват за БСП , защото много добре знаят що за стока сте . Айде чао и утре сутринта като замръзне пак с бараката и летните гуми тръгвай.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истината е ,че времето при бай Тошо също беше на наша страна. Зимата си беше зима и т.н.
8
4
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 9 години
Как ли много просто - както в другите държави излиза пилотен полицески джипи и отбиват всичко и свички крата след аварийните коли. Ама по - лесно е да обиждаш, отколкото да помислиш и да споделиш какво си видял по света. Най-вероятно във вашето село има и други начини за справяне...
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е причината да си чакам автобуса 2 часа ?!
6
3
 
24
 
! Отговори
от друг до 2 преди 9 години
Движението е блокирано тази вечер от снега. Два часа не мога да се прибера, иначе се прибирам за половин час
5
18
 
10
 
! Отговори
dominici преди 9 години
#3 Ти прочете ли новината или първото ти действие е да сипеш ла*на? В статията се пише, че е час пик и машините се затрудняват. Ами дайте им малко време на хората пък.
4
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметка марионетка ... няма такава лъжлива, двулична и безлична марионетка... 170 машини стоят по пътищата с вдигнати фадроми, стоят си те под мостовете и си чакат и си правят задръствания.... май пак ни изненада снега... господи кога ще се вдигнеме и един път за винаги ще ги изметем всичките *** от държавата
3
13
 
25
 
! Отговори
комисионни преди 9 години
В София нищо не е почистено. Фандупкова само взема комисионни от фирмите, дето уж чистят!
2
22
 
21
 
! Отговори
1 преди 9 години
Абе *** такъв, ти излязъл ли си навън да видиш какъв сняг вали и какви задръствания има ? Като е блокирано цялото движение снегорините как искаш да чистят улиците ? Или да летят във въздуха разперени да спират снега. Че чак и политизираш ситуацията.