Град на градовете – София! Следват Пловдив, Варна...

Фандъкова грейна и заговори за метрото
Обновена: 31 мар 2015 17:23 | 31 мар 2015 15:37,
146
Град на градовете – София! Следват Пловдив, Варна...
Снимка: БТА

София, Харманли, Бургас, Велико Търново, Пловдив, Приморско, Варна, Хисаря, Русе са част от градовете, които бяха отличени като най-добри в различни категории от традиционната надпревара между тях. Състезанието се организира за осма поредна година от "24 часа" и "Дарик" радио.

Голямата награда тази година отиде при София. Столицата получи отличието за най-добър град за живеене за 2014 година. Класацията бе подредена от читателите и слушателите на двете медии. Столицата си тръгна от церемонията с три награди – и за най-добрия град за култура, присъдена от НДК, и хай – тек град.

Голямата награда кметът на София Йорданка Фандъкова получи от президента Росен Плевнелиев. Тя посвети приза на бизнеса, който със своята отговорност поддържа работни места в най-тежките кризи.

"Това е награда за учителите, университетските преподаватели, учените, които дават възможност за най-доброто образование. За стотиците лекари, които дават добро здравеопазване, за творците, за софиянци, за инвестициите, които бизнесът и правителството инвестират в труда ни", каза кметицата. Тя потвърди, че от четвъртък софийското метро ще стига до летището.

Тази година организаторите връчиха награда за град-герой. Отличието отиде при Харманли заради геройството му да устои на бежанската вълна. Там е най-големият бежански лагер в страната. "Не зная да се радвам ли като знам какво мина през главата на харманлийци. Те са героите, благодаря им, че изтърпяха трудностите и продължават да търпят", каза, взимайки наградата кметът на Харманли Михаил Лисков.

За най-добрия град за правене на бизнес през миналата година бе отличен Пловдив. "Той има добра инфраструктура, висока квалифицирана работна ръка, смел бизнес, който работи в него, има най-високи показатели като индустриален и логистичен център през 2014 година", обяви строителният министър Лиляна Павлова, която връчи приза на кмета Иван Тотев.

Русе пък стана градът, избран от читателите на сайта на Дарик. Парти-градът на България за миналата година е Приморско, решиха хората, гласували в сайтовете на двете медии.

"Той има много широка плажна ивица, един от най-големите резервати "Ропотамо", природни забележителности и условия за приятна почивка и емоция", обясни министърът на туризма Николина Ангелкова.

Градът на спорта за миналата година е Бургас. Призът връчи министърът на спорта Красен Кралев. Той припомни, че Бургас има един от най-успешните европейски кметове, има най-бързо развиващата се спортна инфраструктура, има два стадиона, сто клуба, макар и да няма отбор в А група. Кметът на Бургас Димитър Николов пък обеща догодина най-малко един бургаски тим в А група.

Варна бе посочена за най-добрият град за живот на младите. Стара Загора бе отличена като най-перспективния град, Хисаря стана най-зеленият град, а Асеновград стана най-красивият град.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
8
 
! Отговори
Лешников преди 9 години
Другарката Фандъкова е просто лесно смилаемата физиономия на мафията от СО
63
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селяци, като не ви харесва София марш на село пак! Че и без това позорите паметта на дедите си с мързела си. Що не обработвате земите на дедите си бе? Защо ви е срам и страх от селскостопанския труд? Хората по света, като Франция например са превърнали "прованса" в нещо мечтано за цял свят, а вашите родни села пустеят и тънат в разруха ... Не ви ли е срам да работите за 500 лв. в София, вместо да сте производител на зърно, зеленчуци или нещо такова? Проблема е в мързела и неграмотността ви !
62
4
 
4
 
! Отговори
всичко по силите ми преди 9 години
ще правя, за да изчезне тази " държава " ! Ненавиждам я !!!
61
1
 
10
 
! Отговори
Бай Хей преди 9 години
Сбъркали сте датата. Първи април е утре.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предизборна накласация.....и малките деца знаят ,че кмет на София е ББ ,а г-жа Фандъкова е само за парлама, както и г-жата министър на МВР
59
1
 
6
 
! Отговори
www преди 9 години
Тия т.н. "управници" си раздават наградиедин на друг.... Защо не направат едно анкета за даскалицата която с какво промени живота в София? Улициге са кратери, скубят пари за паркиране а не са си мръднали ззадниците поне един да направят. Ремонтите се точат ужасно дълго поради лоша организация и крадене. И за капак по БТВ онзи ден 2часа гледахме колко прекрасна била кметицата, какъв човек, честна, човечна и неподкупна!? Ако не целуваше БиБитко по това щеше да си е още даскалица.
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблемите на София са главно от пренаселеността в София и от безразборното строителство след 1989-та година. Това са факти, които всеки нормален човек вижда. Не моеж да вдигнат блок на два метра от други два блока, на мястото на техния паркинг и после нещета да са в ред, а това е масов случай.
57
10
 
11
 
! Отговори
лекар-психолог преди 9 години
С две думи може да се обобщи всичко. Който не му харесва или изнася да живее в София е свободен да живее където иска . Да останат в София хора , които си обичат града и да живеят с желание и мерак . Това особено се отнася за хората със придобито Софийско жителство , които имат комплекс за малоценност .
56
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спорът пак се измести в познатото русло - софиянци и селянията наводнила София. Какво да ви кажа - перз примерно 50-те и 60-те години на миналия век, всяка седмица миеха всички улици в София с маркуч, който включваха към укличен кран с вода за миене. Сега повечето улици не са мити от поне 25 години.
55
7
 
10
 
! Отговори
циника преди 9 години
А бе много "кореняк"-софиянци, много нещо, бе!!! И всичките се държат като разпасани кравари! Може би наследство от времето, в което тези "кореняк"-софиянци са живеели в села, които впоследствие са окварталени към София:)))... я, си поразровете килерите, пък си изхвърлете цървулите, че чак дотук замириса от вас!
54
4
 
9
 
! Отговори
стар софиянец преди 9 години
По коментарите ще познаете другарите със Софийско жителство . Те живеят в най забутаните квартали и няма вече държавни фабрики от където да крадат и просто ще се поболеят от злоба . На такива да им кажеш , че са селяни е престижно за тях , те са просто маргинали .
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като чета не е останал град без приз, поредната пародия !
52
1
 
10
 
! Отговори
... преди 9 години
Това е като на Пищова конкурсите......
51
9
 
5
 
! Отговори
до 53 преди 9 години
Ти ясно пишеш от някъде много далеч от София. София е най-чистия град в България. Тук всеки ден се мете навсякъде особенно в центъра е по-чисто дори от повечето европейски столици. За разни квартали гъмжащи с преселници, като "Люлин" Младост и т.н. е ясна картинката и няма как да е друго яче, защото просто там кофите ги гледат, като нещо от бъдещето. Разбира се и в тези квартали има много интелигентни и възпитани хора, но като цяло преобладават селяците. Коментари от "далиеко" пишете другаде.
50
0
 
14
 
! Отговори
Homer преди 9 години
До коментиращите "граждани": Моля Ви, правете разлика между селянин и ***!!!
49
2
 
4
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
До Софиянец 15Май си доста добре запознат с начина на получаване на софийско жителство преди години, така че ми се струва, че описваш собствения си произход. А иначе си пълен ***, дори и да си роден на жълтите павета. СелЯнията не зависи от мястото на раждане и живеене, а е състояние на духа и въпрос на домашно възпитание. Колкото и да се зъбиш и сърдиш, явно си някакъв бачкатор в СО, София в момента е една клоака и нищо повече.
48
1
 
7
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
И какво каза с това? Аз да не съм от Слатина, че ми го даваш за пример? Още повече в коментарите долу аз казвам, че смисъла на думата "селянин" идва от типа държание, а не от мястото от където идва човек. Ама вие когато имате комплекси скачате със селска злоба срещу София. Тая точно злоба е породена от комплекс за малоценност и от това, че неможе да се докажете по друг начин. Кореняк софианците са най-мразените, просто защото другите имат комплекси, а не заради някаква реална причина. ФАКТ
47
4
 
19
 
! Отговори
_|_ преди 9 години
Спомням си какъв беше тоя град, когато бях дете.. А, сега е просто един коптор :-( ша мъ извинявати..
46
5
 
6
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Другаря от 48 е истински селянин и неграмотен ***. Не може аз да плащам 50 години данъци в София , а такива като тебе вчера дошли и не са платили и за една година да ми говорят глупости . След като София е като *** си заминавай в махалата на баира и толкова .
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уффлошо няма да има такива ивентиама ... честно ли ? най-хубавият мръсен *** си остава мръсен кенефайде да си оправим градинките, пък има време за награди