Роми крадат и дрехи от простори, пропищяха в "Западен парк"

Кварталът е потънал в изпражнения на коне и кози
Обновена: 25 май 2015 10:47 | 25 май 2015 10:30, Камелия Цветанова
149
Роми крадат и дрехи от простори, пропищяха в "Западен парк"
Снимка: Булфото, архив

Хората от столичния район "Западен парк" пропищяха от набезите на ромите, които живеят в съседния "Факултета".

В "Западен парк" вечер не можеш да се движиш сам, ако ли пък се ремонтира нещо, веднага след това е счупено, оплакват се хората от блоковете там.

"Качват се на балконите посред бял ден и крадат, не можем да си отворим вратите, крадат ни и дрехите от простора. Идват с коли, с коне с каруци на игрището, пътеката тук е цялата в изпражнения от техните добитъци, това не е редно, ако искаме да живеехме на село, ще отидем, но не може това да  се случва в една европейска столица", оплака се жена от района по bTV.

"Тук се играе, пикае, ходят коне, кози", допълни я възрастен мъж, който живее в съседство до игрище, което по думите му и ден, и нощ е пълно с роми, които ритат футбол.

"Счупиха ми стъклата, замеряха ме с камъни. Обгазяват ни, горят гуми, музиката е непрекъсната, гюрултия страшна", продължи с жалбите той.

Едно от момчетата от квартала обяви, че заради ромите няма как другите деца да играят на игрището.

"Те идват на групи. Тръгват си 30 човека, идват нови 30 и за нас не оставя място", обясни той. Освен това кражбите в "Западен парк" се ежедневие и жалбите на хората в Трето районно управление са непрекъснати.

Районният кмет на "Красна поляна" Иван Чакъров призна, че и да него има подадени сигнали от хората в "Западен парк" заради денонощния шум. Според него обаче проблемът е свързан със сигурността, а има ли полиция, ще има и ред.

На фона на бунта на жителите на "Западен парк" той защити ромите. "Ние трябва да свикнем да живеем с тях, къде да играят ромските деца, да ги пратим в концлагер ли?!", обръсна се той към недоволните хора.

В същото време обаче призна, че 80% от постройките във "Факултета" са незаконни. 

"Кой го построи тези къщи, бяха 33 преди години, а сега са 3300, кой им разрешава да строят", попита го жена, а  кметът й отговори, че ромите няма разрешение за строеж и дори ги санкционират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
27
 
! Отговори
Дива пантера преди 9 години
Положението с ромите е безвъзвратно изпуснато, дъното е стигнато. От тук може само да се пробива надолу. Който се досети вече се е спасил, другите скоро ще се спасяваме и ние.
54
1
 
44
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Преди в този квартал бяха по-ниски от тревата, а сега?! Ама преди имаше мариз за закуска, обяд и вечеря, а сега?!
53
2
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
хората които живеят там защо плащат данъци това е геноцид спрямо българитесофия била най добрия град за живеене коне каруци кучета по цяла нощ тропатпо кофите с *** и мачкат пластмасовите шишета
52
2
 
36
 
! Отговори
Фин преди 9 години
Да довърша: докато на тези им се позволява всичко това, те ще го правят!!!! Проблемът е в нас, а не в тях! Аз ако знам, че не е нужно да си закупувам земя, за да си построя дом, не бих се напъвала да си купя! А още повече, ако знам, че ако случайно ми я бутнат, ще ми осигурят нова.... Ехееее за какво да работя и да се мъча.... Всичко ще ми е на готово!
51
1
 
45
 
! Отговори
Мими преди 9 години
Настоявам за официално становище на правителството !!! Докога мислят да се снишават и да мишкуват??? Искам да знам какви мерки ще предприемат! Ако не - ОСТАВКА!!!
50
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо кметът не направи втора площадка? Личи си че са му електорат щом ги защитава
49
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ние трябва да свикваме с тях, а не те с нас? За пореден път се убеждаеам, че проблемът е институциите, кото не искат да работвт и да прилагат закона, защото е по- лесно.
48
2
 
27
 
! Отговори
w преди 9 години
Проблема с малцинствата никога няма да се реши защото това е тактиката на правителството за контрол над масите.. по този начин изкуствено се създава разединение в обществото като се насъскват едните срещу другите, така никога масите няма да се вдигнат срещу некадърното правителство. От друга страна тези които ни управляват разбират много добре какво правят и нямат сметка положението да се оправи а целта е да се запази съотношението богати, средна класа и бедни...
47
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В други държави се вземат сериозни мерки за ограничаване на ромската раждаемост и престъпност! В БГ напротив стимулират се ромската раждаемост и престъпност не знам от какви *** се управлява милата ни Родина и обикновения българин търпи ли търпи и пенсионни реформи и здравни реформи ще му правят защото за издръжката на тази * тряват пари
46
15
 
7
 
! Отговори
me преди 9 години
Е чак пък толкова...Ей го къде е Западен Парк, качете се на метрото, разходете се и преценете сами за себе си. Лудница е, и каруци наистина има много, но чак пък че са зарити в *на не е вярно. А и наистина, какво да ги правят? Няма как в "европейска" държава да ги изселят нанякъде. Могат да сложат по една патрулка на пресечка да следи за реда, но те и тован е правят.
45
2
 
48
 
! Отговори
ZV преди 9 години
А защо ромите не свикнат да живеят като хора?
44
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При такава дьржава не само ще ни крадат ами и ще ни е ... .
43
2
 
37
 
! Отговори
дедо Васо преди 9 години
Едно време , като ги хванат в нарушение отиват в тухларните ,да чукат камъни за пътни настилки или да чистят помийни ями.Като поработи 14 дена така,после мисли.Другото е жителството ,живеят там където са регистрирани,така са хем на по малки групи хем по лесно им се намира работа.Но държавата беше държава и си знаеше проблемите и ги решаваше.Хак да ни е.
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Европейските "ценности" се обогатяват!
41
1
 
42
 
! Отговори
художника преди 9 години
Хора, БЪЛГАРИ, няма смисъл да се пише тук, а да се действа навън!
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А европейските ценности забравили?
39
2
 
38
 
! Отговори
до Анонимен 21 преди 9 години
На управляващите не им пука, те ги коткат, щото смятат че могат да ги карат да гласуват за тях, а когато нещата станат съвсем зеле, управляващите смята, че чисто и просто ще мога да си купят охрана или да си "вдигнат гълабите" и да отидат да живеят на Баруба ;), а за държавата им е през крачола ;)
38
3
 
58
 
! Отговори
Бигор преди 9 години
Рещението е просто, но трябва политическа воля за това. Спира им се безплатната манджа, без повече соиални помощи и като тръгнат да крадат - бой, бой, бой от полиция и граждански отряди. Без помощи и като ядат бой ще се изнесат в другаде с катуните, смрадта и кражбите си. Само това е решението, но не трябва да се слушат никакви платени с чужди пари НПО-та.
37
2
 
22
 
! Отговори
Я вижте преди 9 години
как кмет на ДПС плаща на ромите в кв. Кремиковци - Гърмен https://youtube/watch?v=l7FMcczRhd0
36
5
 
33
 
! Отговори
Джо преди 9 години
Българите не сме задружни и сме страхливи, затова ни цакат всякакви , които другите народи не търпят. Освен това сме завистливи и злорадстваме. Когато някога някъде бъде набит или обран българин, си казваме. Колко е хубаво, че не сме ние, не ни се е случило на нас. Като ми дойде на мойта глава, тогава ще му мисля. Сега не ми пука и ще гледам сеир.