Гей и анти гей парад по софийските улици днес

Противниците тръгват първи под надслов "Бъди нормален!"
Обновена: 27 юни 2015 09:47 | 27 юни 2015 08:25, Александър Попов
431
Гей и анти гей парад по софийските улици днес
Снимка: Булфото, архив

Осмият традиционен гей парад  ще започне днес от 18 ч. от столичната Княжевска градина. Шествието ще мине през булевардите „Цар Освободител”, „Васил Левски”, „Дондуков” и ще стигне до пл. „Независимост”. Той трябва да приключи точно в 19 ч., обясниха от Столична община.

Тазгодишното му издание е фокусирано върху дискриминацията спрямо хората с нетрадиционна сексуална ориентация в образователните институции.

Организаторите смятат, че е редно по тези въпроси да се говори и в училище, за да бъде преодоляна скритата хомофобия, която те смятат, че съществува в страната ни.

Прайдът, както още наричат гей парада, е подкрепен от посланиците на 18 държави у нас.

От 9:00 до 11:00 часа сутринта пък ще има анти гей парад под наслов "Бъди нормален!”. Протестиращите ще тръгнат от катедралата „Александър Невски” и ще минат по улиците „Оборище” и „Раковски”, за да стигнат до ъгъла на булевардите „Патриарх Евтимий” и „Фритьоф Нансен”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


431
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
8
 
37
 
! Отговори
сиси преди 8 години
Отврат!Беше ми достатъчна само снимката, която сте сложили, за да заявя че не искам да гледам това по улиците.Мъже облечени като жени, целуващи се мъже, извинявайте но това е простащина и не желая да ми се натрапва.Следващата година сигурно и секс на улицата ще започнат да правят, за да демонстрират какви права имат.
192
7
 
7
 
! Отговори
Mен преди 8 години
Абе какво стана с гей парада да не се е отменил, че гледам всички сте тука. И сега всички ще гласуват с пръстчето надолу,хахаха
191
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ЕВРОВИЗИЯ 2014 ГОДИНА РУСНАЦИТЕ МАСОВО ГЛАСУВАХА ЗА БРАДАТИЯ АВСТРИЕЦ ЗА ДА ПОКАЖАТ НА УКРАИНА КАКВО ГИ ЧАКА....НИЕ НАШЕТО СИ ГИ ГЛЕДАМЕ ВЕЧЕ 8 СЪБОР. ВИЖТЕ ГИ "СЛАДУРЧЕТА" ....ХАХАХАХАХАХАХХА
190
6
 
16
 
! Отговори
ВЕНИ преди 8 години
До ВЕНИИМА ХОРА,КОИТО КАЗВАТ"ГОСПОД ДА СЪДИ",НО ГОСПОД ГИ Е ОСЪДИЛ...ИМА ПИСАНО И ЗА ТЯХ В БИБЛИЯТА,ТОВА КОЕТО ПИШЕ ЗА ТЯХ НЕ Е ДОБРО....НИЕ КАТО ОБЩЕСТВО НАИСТИНА ТРЯБВА ДА МИСЛИМ,КОЕ Е НАЙ-ДОБРО ЗА НАС
189
2
 
23
 
! Отговори
ВЕНИ преди 8 години
До АнонименИМА ТОЛКОВА ДУШИ,КОИТО СА С НОРМАЛНА СЕКСУАЛНА ОРИЕНТАЦИЯ,НО НЯМА ПАРАД ЗА ТЯХ...ЗАЩО ТЕЗИ,КОИТО СА ИЗНЕВЕРИЛИ НА ПРИРОДАТА ТРЯБВА ДА ДЕМОНСТРИРАТ ТОВА.ДА СИ ЖИВЕЯТ С ТОВА ДА СИ НОСЯТ ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ ТОВА,НО НЯМА НУЖДА ОТ ДЕМОНСТРАЦИИ.ТЕ НАИСТИНА ЩЕ СТРАДАТ МНОГО СЛЕД ВРЕМЕ....НО ВСЕКИ ИМА СВОБОДНА ВОЛЯ....ДА ИЗБИРА И ДА СТРАДА МНОГО ,ЗАЩОТО ЖИВОТА Е ЛЪХ....НО КАКВО МОЖЕШ ДА КАЖЕШ НА ЕДИН ГЕЙ,ТОЙ Е ТОЛКОВА ЗЛЕ,И ЗАБЛУДЕН,ЧЕ МОЖЕ САМО ДА СЕ МОЛИМ....ДАЛИ Е МОДЕРНО?НЕ Е-ИЗВРАТЕНО Е
188
11
 
24
 
! Отговори
алекс2 преди 8 години
Ъъъъъ направо гнъс тия са направо за затриване от лицето на Земята ! но не забравяйте че след тях ще изпълзят и педофилите !
187
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Дядо гошоДядоооо, остави Господ да съди. Никой тук на Земята не е съдник на никого, така че си забършете всички отровата от устите и се успокойте.
186
4
 
9
 
! Отговори
Лебедев преди 8 години
Снимката показва алибито на престъпници и милиционери........роми и контрольори в градския транспорт.........паметника на окупационната червена армия и зомбираните назначени вождове с прякори на зеленчуци........ честито. Но както се вижда има и ощетени от природата!?!
185
7
 
34
 
! Отговори
Дядо ГОШО преди 8 години
Това ли са европейските ценности???ВСИЧКО ЛОШО ,ГЛУПАВО,НЕЗДРАВОСЛОВНО И БОЛНО ИДВА ОТ ЕС.Нека президента да предизвика референдум за съществуването ни в Европа.По скоротрябва да прекратим тази заблуда,че живеем по добре.
184
10
 
22
 
! Отговори
Дядо гошо преди 8 години
Тези ненормалци не виждат ли биологията на животните при които няма тъкава любов??????По добре да се махат от земята.Господ забавя но не ги забравя тези ***.....
183
11
 
12
 
! Отговори
пурко преди 8 години
Великия Георги Парцалев си отиде защото беше от това кучило.
182
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали помните СПИНА как се разпространи, от гейовете. Продухваха си аспусите и света пламна. Сега ще ми правят димонстрации. Кой ги е лишил от права? Защо ще навират на хората сексуалността си? Смрад!!
181
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКиркоров е арменец,и той май е обратен. Руснаците са нормални хора,за славянските народи(като изключим хървати,чехи,поляци,словенци,словаци) е да имат семейство от мъж и жена,а не мъж с мъж или жена с жена!
180
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До wer"Искахте европейски ценности, нали?!? А сега се .бете в .ъза."Филип Киркоров не е по-различен, русначе.
179
2
 
27
 
! Отговори
зубер преди 8 години
Ало ,редакторите пишете от кои 18 държави са тези посланици които поддържат гей-парада.Много ми е интересно да видя кои са за евроатлантическите ценности.
178
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Организаторите смятат, че е редно по тези въпроси да се говори и в училище, за да бъде преодоляна скритата хомофобия, която те смятат, че съществува в страната ни.-----------------само да посмеят да занимават децата в училище със скапаните си *** и ще хвърчат перушини!!!!
177
8
 
16
 
! Отговори
wert преди 8 години
Искахте европейски ценности, нали?!? А сега се .бете в .ъза.
176
5
 
15
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Роската сигурно и той е там...
175
5
 
7
 
! Отговори
АА преди 8 години
За мен лично тези паради и показности са измислени от умните хора. Ще обясня защо! Умния човек е измислил начин как да накара примитивния да излезе от дупката си и да разкрие наяве гнусната си подмолна и перверзна душица.Това е като с ония виц: Седят си войниците в окопите и се дебнат, по едно време единия извиква... "Мошеее!"... а Моше се изправя прав и отговаря... "Аззз!"... Буууммм.. с пушката!
174
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак добре, че медиите предупреждават, че ще има паради на *** и на болните с венерически болести, хепатит и срамни въшки. Добре е да знам кога ще е, че да не излизам. Лошото е, че тези хора ограничават МОЯТА СВОБОДА НА ПРИДВИЖВАНЕ!!!Ако са 1-2 и не ги знаеш, ОК. Ама като вървят на глутница, озверели, мен лично не е страх да доближавам такива хора.Едно не разбирам - забранихте поклонението пред паметта на национални герои, а позволявате тези цинични циркове да се случват!