Жегата не спря ремонта на "Цариградско шосе"

Работодателите са длъжни да осигурят място за почивка
5
Жегата не спря ремонта на "Цариградско шосе"
Снимка: Булфото, архив

Въпреки жегата ремонтът на столичния булевард "Цариградско шосе" продължава. В ранния следобед работниците не почиваха, въпреки че температурата беше достигнала 33 градуса на сянка.

Още по темата
Работници казаха пред БНР, че високите температури не са причина работодателите да променят графика или работа да започва в по-прохладни часове.

От Главната инспекция по труда напомниха, че при горещо време работодателите обаче могат да променят работното време. Техен ангажимент е да осигуряват достатъчно вода, хладни помещения за почивка, както и медицинска помощ в случаи на прилошаване.

Освен работниците, в жегата по „Цариградско шосе“ минаваха и много хора, за които термометрите от 34 градуса са полезно предизвикателство.







 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
помня преди 8 години
Отраснах на асфалтовата база край Пловдив. Дядо ми беше технически там. Цариградско шосе в двете посоки с по трите ленти във всяка се прави за две седмици.Защо се бавят при нас нещата: от некадърност и подкупи.
2
1
 
4
 
! Отговори
Как преди 8 години
строят в Дубай - не мога да си обясня
1
0
 
12
 
! Отговори
дамн преди 8 години
"Освен работниците, в жегата по Цариградско шосе минаваха и много хора, за които термометрите от 34 градуса са полезно предизвикателство."е те това не мога да го сдъвча...