От сергията до фонтана – къде сладоледаджиите мият тавите?

Карайте се на хората, които си къпят кучетата във фонтана, съветва продавачка
Обновена: 23 сеп 2015 16:14 | 23 сеп 2015 15:00,
56
От сергията до фонтана – къде сладоледаджиите мият тавите?
Снимка: кадър facebook

Клипче, заснето до фонтана пред Народния театър, възмути хиляди в социалните мрежи.

Видеото, качено от Валентин Калчев, показва как служител в подвижна сергия за сладолед на голяма верига мие металните тави за многократна употреба от сладоледа... във водата на фонтана.

Русата дама, вероятно продаваща сладоледа, обяснява на младежите, които я снимат, че по принцип не миела тавите там, а само през деня. Вероятно това би трябвало да прозвучи като успокоение, но...

"Карай се на хората, които си къпят кучетата във фонтана", обръща се тя към момчето зад камерата и тръгва в посока сергията за сладолед.

Вижте и видеото: 

Къде се мият тавитe от сладоледите на Raffy

Posted by Valentin Kaltchev on Saturday, September 19, 2015

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно държава няма, поне гражданска съвест да има снимайте, пишете, притискайте...друг начин няма.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз не съм вижал у нас някой да прави забележка на продавачи които пипат монети, банкноти и после храните. на много малко места може да се види някой да пипа с ръкавица.
33
0
 
6
 
! Отговори
до 38 преди 8 години
не се чуди. тука народа си се арабизира.
32
25
 
11
 
! Отговори
Нели преди 8 години
Нали в крадливия,надран,корумпиран катун София живееха най умните и най интелигентните хора на БГ според Боко-Тиквата,Фандъкова......това ли са умните и интелигентните на катуна София.......дай боже да изригне вулканът на Витоша и да се спаси БГ от тия ненужни,вредни индивиди,въобще от ***,катуна София
31
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕлАТЕ ДА ВИДИТЕ НАЙ-ОБОРОТНАТА ДЮНЕРДЖИЙНИЦА В сТУДЕНТСКИ ГРАД СРЕЩУ БЛОК 58-В. Нощем правят ремонт, кътрят, хвърчи прахоляк навсякъде, не чистят, а през деня продават храна. Дюнерджията седи отвън на един стол, чопли си в гащите и после отива да пипа храната. Питките се карат неопаковани в мръсни пластмасови кошове в багажника, кофата за *** вечер се качва на барплота върху кйто се яде...... Пълна отврат и им се чудя на тези хора с кой акъл ядат на това място!?
30
6
 
16
 
! Отговори
Петя преди 8 години
Аз съм продавала сладолед. Сладоледът се кара и продава, от пластмасовиканти, които се слагат в металните за опора и когато сладоледът свърши сеизхвърлят, а металните, ако им капне някоя капка сладолед на ръба от лъжицатасе мият на мивката на витрината. Вярно, че мивката е малка и неудобна, но това не я оправдава.
29
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсурдистан- в Лагера има дюнер на тротоара без вода и канал-къде е ХЕИ ? ами тея дето продават гевреци в кирливи чували седнали на светофара? пълно е с сергии за храна без течаща вода и продавачите си бъркат в носа и г,,а цял ден и къде си мият ръцете? - Гнусотия!Обаче,ако имаш законен магазин със всичко ХЕИ се заяждат непрекъснато
28
1
 
11
 
! Отговори
до Ханс преди 8 години
При всички случаи е добре да си измием ръцете след тоалетна - хигиена му викали, към възпитанието се водела.
27
2
 
21
 
! Отговори
Златин преди 8 години
От всички селяни-бизнесмени в София, Рафи са най-големите. Честно казано, отдавна не им ям сладоледите, откакто си разположиха масите на Витошка на инвалидни места на съседна улица. Обаче като гледам продължават да се пукат по шевовете.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Култура брато, култура. - да се радват на труда си хората и да си слушат чалга.Ама какво има толкова учудени. В търговския бизнес си е пълно с хора без образование като тая.
25
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ами то е много лесно, бе господа купувачи!И не само на сладолед, а и на всичко насипно по улиците.Прекалено ясно е, че нямат тоалетна, както и течаща вода, за да си измиват ръцете.Прекалено е ясно, че няма как да се поддържа необходимата хигиена на улицата.Само че забелязваме този факт едва когато някой ни го набие в очите, в случая с клипче.И като се замислим, ще се окаже че винаги в било така в годините и е въпрос на късмет някой да не пипне зараза.Не купувайте насипен сладолед!
24
1
 
32
 
! Отговори
nedqlko преди 8 години
В Силистра Raffy също мият във фонтана! Къде ходят продавачите до тоалетна не знам! Хигиена та дрънка!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ту'латаВ първото изречение "собственикА" е подлог и следователно се пише с пълен член - "собственикЪТ". Думата, "осигОри" се пише като "осигУри". След "начин" няма запетая.След "Тя" във второто изречение трябва да поставиш запетая, а след "работник" (пак там) - да махнеш запетаята. След "очевидно"- също. След "зор" - също, запетая щеше да има ако следваше "за". Но пред "къде" - трябва запетая.В третото изречение запетаята е пред "кое", а не пред "как".Ползвай и правописен речник.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ту'латаНапротив, оправдаваш я, хвърляш всичко на собственика. Въпреки че задължително минават инструктаж, много наемни работници нарочно правят такива диващини. Те си знаят защо, а и ти би трябвало да се досетиш. Не може съвременен човек да не съобрази, че водата във фонтана е опасна, щом знае, че там къпят кучета. Може би имаш причина да я оправдаваш, но си коренно неправа. Дано не продаваш храна и ти. Дано.
21
4
 
18
 
! Отговори
ФРГ преди 8 години
До АнонименВсички, които са яли сладолед оттам 100% имат вече хепатит, но ще го разберат след години, когато започнат да им се появяват цирозите. Съветвам ви да си направите изследвания.
20
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До pepeИ за прокурора, спящата принцеса! Това деяние е обществено опасно. Кой знае колко хора, основно деца, са яли от сладоледа в така измитите от предния ден тави. Ужас! А някои си топят краката във водата. Други пък си перат дрехите на чешмите пред Централна баня. Мият си косите там. Кошмар! Това не можеше да се случи преди 1990 г. Просто не можеше. Но сега държавата "либерално" се оттегли май от всичко. Само не и от грабежа.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Не купувайте !Да! И да популяризираме случая! Щом фирмите са безсъвестни към нас,от които те богатеят, щом държавата не я е грижа, как злочинстват фирмите с нас (защото щом служителката знае, че във фонтана други простаци като нея, къпят кучетата си, а това в 90 % носи зарази), то ние вече трябва да намерим начини да се защитим. Популяризирането на опасния случай е такъв начин. Да пазим децата си! Държавата спи, само взема данъци и козирува на Брюксел и САЩ! Ние сме последната и грижа.
18
1
 
32
 
! Отговори
КОй преди 8 години
Кой дава РАЗРЕШИТЕЛНИ на тези хора да продават ХРАНИТЕЛНИ продукти?На такова равнище е било 1908 г.Но сега???
17
1
 
36
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Това е брутална простотия, направо не е истина...но селяния и провинциализъм, къде се вписват не знам...половината гражданство ходи с обувки в апартаментите, защото обратното било селско... 90% от гражданите n-то поколение не се сещат да си измият ръцете когато трябва (например след тоалетна) ...Та така, продължавайте да се делите на умни и начетени граждани и прости селяни. Човек трябва да гледа по-напред от носа си, а тази и шефовете и са за яка глоба...агенция по храните, къде сте???
16
3
 
21
 
! Отговори
Ескимчо преди 8 години
Дай на българан- да прави бизнес, да издава вестник, да се занимава с политика, да бъде "патриот". Всички тези дейности са прекрасно описани от Алеко Константинов в Онази Велика Книжка За Манталитетчето на Българина.Нямам представа, защо се чудите, че в БГ нищо не е нормално и подобни дивотии остават не само ненаказани, ами провинилите се, нагло се защитават, че даже и репортерите нападат. Вземете и прочетете Бай ***. Отново и отново. И отново. И отново. И...ще разберете защо.