Eлитът на планинското бягане на "Витоша - моята планина"

Събитието се организира за втора поредна година
24 сеп 2015 13:52,
3
Eлитът на планинското бягане на "Витоша - моята планина"

Най-добрите български планински бегачи в лицето на Шабан Мустафа, Милица Мирчева, Йоло Николов и кениецът Пол Коеч са заявили участие във второто издание на планинското бягане „Витоша - моята планина 2015”, което ще се проведе на 27 септември (неделя).

Състезанието, което се организира за втора поредна година от "Витоша ски" с подкрепата на Fibank, Master Card, Максспорт, Suunto, Salomon, Siven и EA7, ще провокира малки и големи с 2 трасета, а победителите в бяганията ще получат парични и предметни награди.

Участниците в инициативата ще могат да демонстрират своите способности в 2 маршрута с различна дължина и трудност. Първият старт ще бъде даден в 10:00 ч от площада на Боянското ханче и включва 16 километрово бягане до хижа Алеко.

Второто предизвикателство за деня е за деца и обхваща 3 километровото трасе - х. Алеко - Платото - Голи връх - х. Алеко.

Първото място в 16-километровия пробег ще донесе на победителите в двете категории мъже и жени награда от 1000 лв и чисто нов телефон. Всеки, успешно завършил, ще участва в томбола с предметни награди и ще получи брандирана тениска от събитието.

Всяко дете, преминало успешно трасето от 3 километра, ще получи предметна награда.

В състезанието могат да се включат всички желаещи, без ограничение във възрастта. Безплатна регистрация за участие може да бъде заявена в сайта marathon.bg до 25 септември 2015 г. При регистрация на място, в деня на състезанието, се заплаща такса от 10 лв.

За участниците в бягането на 16 км от Боянско ханче до х. Алеко е организирано извозване на багажа. Предвиден е безплатен транспорт за участниците с кабинков лифт „Алеко-Симеоново” след финала срещу представен стартов номер (ще се допуска един придружител за участници на 3 км).

Събитието се организира за втора поредна година от „Витоша ски“ АД  и подкрепя инициативата на Столичната община за туристически поход от Алеко до Черни връх по повод Светония ден на туризма, а също така е част от календара на София 2018 - Европейска столица на спорта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Striker преди 8 години
То ако ги водите сред природата само по такива събития...горките ви деца.:)
1
0
 
4
 
! Отговори
мая преди 8 години
Добре че има и такива събития за да заведем децата сред природата.