Кандидат-кметове масово лепят плакати на забранено

Плакати тук, плакати там, нарушения – навсякъде, вече над 4000 в София
Обновена: 18 окт 2015 15:25 | 18 окт 2015 15:18,
6
Кандидат-кметове масово лепят плакати на забранено
Снимка: архив БТА

Столичен инспекторат е регистрирал над 4000 случая на изборни нарушения. Това каза в интервю за Агенция "Фокус" инж. Веска Георгиева, директор на Столичен инспекторат.

Тя обясни, че в периода на предизборната кампания нарушенията са от компетенциите на Общинските избирателни комисии и в частност Софийската избирателна комисия и следва те да вземат отношение.

"След приключване на този период и след изтичане на 7-дневния срок вече тези нарушения са от компетенциите на Столичния инспекторат, тоест ние можем да съставяме актове, ако до изтичане на 7-дневния срок партиите, коалициите и инициативните комитети не почистят градската среда от разлепените техни агитационни материали”, посочи инж. Георгиева.

"В момента има сериозно замърсяване на градската среда и се надявам да не се активизират кандидатите и да не продължат да замърсяват, но от миналата седмица има повече от 1000 случая. До миналата седмица бяха 3000, сега са около 4000, което означава, че разлепването на агитационни материали на неразрешените за това места се увеличава”, уточни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
за кого преди 8 години
Ако се чдите за кого да гласувате, можете да разгледате залепените плакати на неправилните места.Така ще разберете за кого да НЕ гласувате и изборът ви ще стане по-лесен. Превилата трябва да се спазват, иначе вечно ще сме на дъното.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че кой е виновен за това? Трябва да се създаде закон за тази работа. На няколко възлови места в даден район в селата и градовете, трябва да се определят места /във витрини, защитени от дъжд и посегателства/ за кандидатите на всички партии. Плакатите да са с еднакъв размер и по 1 брой за всяка партия. Така безобразното лепене ще бъде преустановено и всеки нарушител ще трябва да плати солена глоба.
4
1
 
5
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Как няма да лепят като никой не ги закача...А и битката е за поредното 4- годишно безконтролно и поголовно крадене....Бог да пази България,защото няма кой друг!
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 лв са малко щом имат пари за предизборни кампании могат да платят и 1000 лв за плакат за повторно 2000 и т.н. Защо трябва да ги съжаляваме със сто лева кат на тях целта им е да се на мърдат в общината да лапат пари от общинския бюджет.
2
2
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
тук ако искат да си лепят плакати се поставят специални табла по стълбове и други подобни , и всеки кандидат си плаща , много рядко се срещат такива своеволия
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато ги глобите по 100 лева на плакат, ще се научат да лепят където трябва.