Фандъкова се закле, а Елен си остава бос в СОС

И двамата призоваха общинарите да работят за София, не за партиите
12 ное 2015 14:24,
5
Фандъкова се закле, а Елен си остава бос в СОС
Фандъкова получи букети и поздравления за встъпването си в длъжност. Снимка: БТА

Имам ясна цел - да развиваме София и да правим живота на хората по-подреден и по-добър, заяви в приветствието си към Столичния общински съвет, кметът на София Йорданка Фандъкова, която днес встъпи в длъжност и се закле пред общинарите.

Тя отбеляза, че на тези избори, гражданите категорично са показали, че развитието на града ни трябва да продължава с бързи темповете.

"Очакванията към мен, кметовете на райони и кметства, както и към общинския съвет са огромни. Хората очакват от нас свършена работа. Отговорностите ни са към всички граждани, независимо за кого са гласували и дали изобщо са гласували", подчерта тя и посочи, че тази задача от тук нататък е обща.

По думите й направеното в София през последните години е получило доверието на софиянци.

"Големите стратегически проекти са строителството на метрото, модернизацията на градския транспорт, строителството на детски градини и училища. Новите приоритетите целят да насочат усилията към кварталите и към подобряване на градската среда близо до домовете на хората. Районните кметове ще трябва да подготвят график за работа, който ще защитят пред мен и пред СОС", посочи Фандъкова.

Тя подчерта, че макар районните кметове да са от различни политически сили, те няма да са представители на партии, а на районите и на гражданите.

"Разчитам на вас, за да осигурим повече публичност и контрол в работата на общината", посочи Фандъкова.

На същото заседание Елен Герджиков бе избран за председател на Столичния общински съвет, мандат 2015-2019, с 48 гласа "за" след тайно гласуване, в което участваха всички 61 общински съветници. В гласуването имаше 13 недействителни бюлетини.

За заместник-председатели на СОС общинските съветници избраха с явно гласуване в зала Николай Стойнев /ГЕРБ/, Прошко Прошков /"Реформаторски блок"/, Милка Христова /МК "БСП-Лява България"/, Николай Пехливанов /политическа група "Патриоти за София"/, Иван Велков /политическа група "Пет"/.

"Приемам този избор с благодарност за доверието ви. Надявам се да се окажа достоен за него", заяви Герджиков пред общинските съветници.

"Ще се постарая с работата си да спечеля доверието и на тези, които не гласуваха за мен", посочи председателят на СОС.

По думите му доверието не е безусловно, зад него стоят големите очаквания на съгражданите София да се развива като добре устроена европейска столица.

"Нашата задача е да помагаме с всички дадени ни от закона средства, но и с нашите идеи и енергия. В града ни има нерешени проблеми, чака ни много работа и трудни решения", посочи Герджиков.

Той призова колегите си да дискутират, да се аргументират, да участват активно в работата на СОС с мисъл за града, а не само за собствения си политически имидж.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
кк преди 8 години
Точно ИЛЮЗИЯТА за ВЕЧНОСТ, обладала някой хора, ще довърши страната....Не се ли раждат други хора в тая държава, бе, мама му стара!!!!!
2
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 8 години
Иленмайна
1
2
 
11
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Гледам не пишете за скандалът със съдиите и прокурорите. Означава ли това, че сте със силните на деня- Боко и Местан?