НБУ: Набези на бежанци ли? Невярно е!

От ВУЗ-а отричат студентите да са стресирани и да отстъстват
Обновена: 18 ное 2015 18:41 | 18 ное 2015 17:00,
37
НБУ: Набези на бежанци ли? Невярно е!
Снимка: НБУ

Нов български университет определи като "мултиплицирани" публикациите и твърденията, че на територията на ВУЗ-а са се случили набези на чужденци.

По-рано днес зам.-министърът на МВР Красимир Ципов потвърди, че до полицията е стигнала информация за подобен инцидент, в който араби нахлули в университета и викали "Аллах Акбар!".

Още по темата
Преди минути от МВР официално съобщиха, че няма данни за подобен инцидент.

Според твърденията групата нахлула във ВУЗ-а в столичния кв. "Овча купел" с арабския призив, преминали по коридорите на университета и накрая се върнали обратно в имигрантския център, разположен в съседство.

Ципов обаче нито потвърди, нито отрече това и обеща на депутатите подробности на заседание на комисията утре.

"Невярно е това съдържание, както и това, че студентите масово не посещават лекции от страх, а и че в Университета са приети за обучение бежанци. И трите твърдения категорично не отговарят на истината", написаха от ВУЗ-а в откито писмо до медиите.

От там пишат още, че след публикуването на тези материали - НБУ е бил обект на засилен медиен интерес и интензивни въпроси от страна на студентите.

"С оглед успокояване на общественото напрежение, бихме искали да уверим всички, че не е имало такава случка и сме готови да предоставим записите от нашите охранителни камери на разследващи органи, в случай че към тях има интерес. Всички студенти, които се приемат за обучение в Нов български университет, преминават през процедури за прием съгласно закона, а чуждестранните студенти от трети страни и през процедурите на съответните институции", настояват от учебното заведение.

От НБУ твърдят, че са взели всички мерки, които зависят от тях, включително за допълнителна осветеност в района в късните часове, постоянен пост на охранителите на всички входове на територията на ВУЗ-а, непрекъснато видеонаблюдение с над 100 камери и засилена бдителност на служителите.

"Предприели сме и ще продължаваме да предприемаме всички възможни мерки, като регулярно актуализираме системата си за сигурност в рамките на закона и на нашите правомощия", заключават от ВУЗ-а.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
студентите в НБУ са богати наркоманчета
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в НБУ промиват мозъци с толерантност, анти-расизъм и анти-ксенофобияпо-добре някой да го взриви
21
2
 
0
 
! Отговори
офф топик преди 8 години
Не е имало такова нещо.Аз бях там цял ден,ако се е случило нещо, със сигурност щях да знам.Не си правете сензации на чужд гръб!!!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След първият взрив всичко ще бъде истина.
19
1
 
2
 
! Отговори
66 преди 8 години
И защо да не се каже истината и да се вземат мерки и от самите студенти,а се говори с недомлъвки-това засилва подозренията за достоверност на сигнала за арабите!Вижте само какво пише в отговора на НБУ-"с оглед успокояване на общественото мнение.." т. е. не с оглед на истината,а само за успокоение!?Съвсем по килифаревски."НБУ,кажете си!"
18
4
 
1
 
! Отговори
Инспектор Дюдю преди 8 години
Аве да не би да са били тумба атакистите така обичат да нахлуат по университетите на тумби
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я! Е кой е лудият сега ? Къде е социоложката ,простете министърката ,къде са протестърите да изреват за нарушаването на автономността на НБУ,,къде е полицаят Мауров , къде е МВР . Да ме прощавате ,ама в *** г..з.
16
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Часът е 10, когато дойда аз. Това каза премиерът Бойко Борисов на влизане в заседателната зала на Министерски съвет. По това време часовникът вече показваше 10,30 ч., пише сайта clubz.bgПрез 1916 г. Алберт Айнщайн публикува Обща теория на относителността, която разширява специалната му теория от 1905 г. Общата теория обяснява гравитационните взаимодействия чрез изкривяването на пространство времето. Съгласно общата теория на относителността геометричните свойства на пространство-времето са неразривно свързани с разпределението на материята в него.Сто години по-късно няма простр
15
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някоя медия ще информира ли обществото, че вчера две софийски училища бяха евакуирани поради заплаха за бомба?
14
6
 
26
 
! Отговори
На никой преди 8 години
не му пука. И да е станало какво? Гледаме и кротуваме. Внуците ни ще носят ***, заради това което се случва.
13
4
 
19
 
! Отговори
МyH40 преди 8 години
Представям си как добре сложени студенти избиват зъбите на викащите "Аллах Акбар" и им казват любезно: "ш-ш-ш-ш-т, по-тихо!"
12
6
 
40
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
"Едно време студентите бяха най-будната и прогресивна част от народа.Сега студентите са най-чалгаризираната, опростачена и продажна част от него. Факт!" А кой отгледа това поколение бе муфлон заухав???
11
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е то българската журналистикакопи/пейст на слуховеи истерията започва
10
4
 
27
 
! Отговори
Аз съм Шарли преди 8 години
Аз съм Шарли 500 пъти ,а след това да изпеят 50 пъти Марсилезата.И да смятат ,че тероризма е дело не на исляма ,а на природата. Нещо като природно бедствие.
9
3
 
0
 
! Отговори
Click Shop преди 8 години
Всички желания - на клик разстояние! https://facebook/Click-Shop-1140524332632211/timeline
8
13
 
4
 
! Отговори
Един друг българин преди 8 години
До Един Българин"С оглед успокояване на общественото напрежение, бихме искали да уверим всички, че не е имало такава случка и сме готови да предоставим записите от нашите охранителни камери на разследващи органи, в случай че към тях има интерес." - май никак не четеш внимателно!!!
7
6
 
55
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
Ако се чете внимателно изявлението на НБУ, те отричат да имат студенти бежанци, но не и случката. Като се има в предвид и изнасилването на студентки в района съм абсолютно сигурен в това, в което се опитват да ме убедят... Студенти, внимавайте! С увеличаване на концентрацията на млади анадолци в "добра спортна форма" се очакват прецеденти в изнасилването на мъже в района.
6
16
 
34
 
! Отговори
Еуропеец преди 8 години
В НБУ са все от "умните и красивите". Те обичат трети пол, араби, ***, индийци и всякакви екзотични животни. Обаче никак не обичат нормалните хора.
5
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изгубиха ме като клиент тия от НБУ.Щом в съседство има арабска клоака пълна с терористи-"спящи,неосъзнати и умерени" както искайте си ги наричайте един нормален трезвомислещ човек няма място там.Ако е жена ще я изнасилят ако е мъж ще го убият и ограбят.Полицията нищо няма да направи първо щото за цял ден имат 2 кила нафта и им плащат по-малко от на бежанците второ щото са инструктирани да не им развалят спокойствието на брадатите маймуни.
4
2
 
54
 
! Отговори
facepalm преди 8 години
"По-рано днес зам.-министърът на МВР Красимир Ципов потвърди за подобен инцидент от вчера по обед, в който араби нахлули в университета и викали "Аллах Акбар!"....Ципов обаче нито потвърди, нито отрече това и обеща на депутатите подробности на заседание на комисията утре."В крайна сметка потвърдил ли е или не? Хайде да приложите малко мислене, докато пишете...