Сняг, студ и лед от утре в цялата страна

Жълт код заради очакваното влошаване на времето
20
Сняг, студ и лед от утре в цялата страна
Снимка: Булфото, архив

През нощта над цялата страната ще се заоблачи. Заради очакван снеговалеж за цялата страна е обявен предупредителен жълт код.

В Западна България ще завали сняг, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. Ще се образува снежна покривка, прогнозират синоптиците от БАН.

След обяд по Черноморието и в крайните югоизточни райони, а привечер - и по поречието на Струма, снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за заледявания и поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър. По Черноморието вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 12 и минус 7 градуса, в югозападните райони - между минус 5 и минус 2 градуса. Максималните температури ще са в широки граници - от минус 7 в Северна България до 3 градуса - по Черноморието и в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще е облачно със значителни валежи от сняг. Ще духа умерен, предимно южен, по билата - силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

По Черноморието облачността от запад ще увеличи и още преди обяд на много места ще завали сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Снегът ще премине в дъжд и ще се създадат условия за заледявания и поледици. Максималните температури ще са между 1 и 4 градуса. (НИМХ-БАН)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: студснягвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Дед Мороз преди 8 години
До анонименПо.се/рко, руснаците с каква техника си чистят пътищата? Я погледни на картата колко имат за чистене, хем сняг, а не та& шак като тука!
13
1
 
5
 
! Отговори
бай Михай преди 8 години
Еййй, ми на Лилето ще и е студено и няма да се пуска без сутиен :( Направо ми се скапа настроението! Да идва пролетта, че да ококорим малко очите :))))
12
14
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Абе какъв сняг ще чистат тия с тая руска техника на снимката това неможе да върви през лятото на сухо тия сняг ще чистат .
11
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ти като можеш за по-евтино и по-хубаво що не го направи ве?
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10абе добре си беше по времето на камуняките - един тротоар не можаха да построят, та няма какво да се скапе.
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, побъркахте народа с тия кодове. 5 градуса под нулата и - ужас, ще се мрее. Жърт код, оранжев код, червен код, апокалипсис. Преди години падаше над 20 градуса под нулата и всичко си беше нормално.
8
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи от утре остатъците от населението ще започне да намалява с по-бързи темпове.. Къде пак ще гръмне газ.бутилка, къде от кюмбето/камината ще фръкнат искри и пожар, къде печка ще даде на късо и дете ще умре от ток.удар... А поради разчистените пътища, модерната техника и пълните резервоари линейки и пожарни ще пристигат навреме да събират и броят телата.. Дано не съм прав, ама ..
7
4
 
19
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 8 години
Аз обичам студа, Снежанката и водката.
6
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Сняг, студ и лед от утре."А то до днес беше слънце, пек и море.
5
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре, че почнаха януари студовете, надявам се с него и да си отидат и февруари да се радваме на пролет.
4
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АУУУУУ КАК Е ВЪЗМОЖНО СНЯГ ЛЕД И СТУД В НАЧАЛОТО НА ЯНУАРИ !?!?!?!?!?
3
10
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после да ми влиза винцето.То досега само жега.....Няма нищо по-хубаво от студа! Избистря мозъка, калява тялото, мирише самият въздух в студа на чистота! Няма пийш лиии!
2
1
 
26
 
! Отговори
едно преди 8 години
Ха дано поне този път да познаят,че ми писна от техните свободни съчинения!Едно ще кажа-не познаят ли-няма заплата!Пазарна!
1
18
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи останаха ми само 200 кила вино. Ще трябва да издържа на студа.Наздраве, братя и сестри! Нека сме живи и здрави!Наздраве и за нашите братя и сестри- братушките и нека никога не забравяме кои са ни истинските братя!