Симеоновският лифт е затворен, имал счупен лагер

Вчера десетки туристи останаха блокирани в кабинките му
4 яну 2016 14:37,
11
Симеоновският лифт е затворен, имал счупен лагер
Снимка: Facebook

Симеоновският лифт, в който вчера бяха блокирани хора заради авария, днес няма да работи.

Лифтът е 32-годишен, а инцидентът вчера бил причинен от счупен лагер, съобщи bTV.

Припомняме ви, че вчера десетки туристи бяха блокирани на Симеоновския лифт на Витоша.

Още по темата

Заради авария от 16.00 ч. кабинките на въжената линия се придвижвали изключително бавно от хижа Алеко към "Симеоново". На моменти движението им дори спирало.

Потърпевши разказват, че са звънели на телефона за аварийни ситуации, но никой не е отговорил. По думите им в кабинките било много студено, тъй като нямат изолация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Конкуренцията преди 8 години
Липсата на конкуренция до там води - хем скъпи лифтове, хем некачествена услуга.Защо всички лифтове на Витоша са на един и същ собственик? Защо всички лифтове се държат от един човек? Защо всички лифтове на Боровец са един и същ собственик?Нека да се направи обществена поръчка, така че във всяка една планина лифтовете да са разпределени между няколко собственика. Тогава всеки един от тях ще се бори за клиенти с качество на услугата и цени.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПАРИ ЗА ЧАСТИ НЯМА!!!!!!!!! ЧЕСТИТА ВИ НОВА ГОДИНА ОТНОВО С ГРАБ!!!!!
8
0
 
4
 
! Отговори
Витоша ски преди 8 години
до 7: Витоша ски не са концесионери и за разлика от Юлен не плащат и стотинка концесионна такса. Горе са собственици единствено на лифтовите съоръжения и според приватизационния договор тогавашния кмет Бойко Борисов им ги подари срещу обещания да ги ремонтират, което естествено не се случи. Фандъкова обаче нищо не прави по върпоса да им се развали договора за приватизация, защото зад фирмата стои Цеко Минев, а той е пръв приятел на Борисов. Видими резултати дето се вика
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха така и за какво седя затворен за профилактика лифта един месец.Как така се прави профилактика за един месец и не се забелязва проблемният лагер.Защот олагер не може да се износи за 1-2 седмици. Това е собствен саботаж на Витоша ски за да извиват ръцете на правителството.Както редовно правят. Лифтовете може да се модернизират може да се изградят нови на мястото на старите, не е нужно да се правят нови трасета за нови лифтове. Пълни *** са тези концесионери
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Няма модернизация защото Витоша ски ми излизат със безумно малоумното изявление че не можело да се сменят колоните и въжетата на съществуващите лифтове, трябвало да се построят нови съоръжения на други места. Хайде моля ви се *** са те че си мислят че хората им вярват.И това с еколозите и лъжа, аз съм заклет скиор както и повечето ми приятели и ние напълно отхвърляме идиотските изсказвания на Витоша Ски
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой нормален човек се качва на рьждав 30годишен лифт сьс счупени лагери и да си рискува живота на семейството???
4
0
 
15
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Какво са ти виновни еколозите?! Преди 30 години със същите съоръжения,НО добре поддържани планината беше пълна със скиори и туристи.Работеха хижи и почивни станции.Имаше и автобуси,а лифтове и влекове работеха нонстоп. Но мафията съсипа подареното свише най-голямо богатство на София.
3
0
 
3
 
! Отговори
Blago преди 8 години
този филм съм го гледал, но на лифт романски, преди 10ина години.на -10, без шапка и ръкавици, висяхме час и 40 минути.На края дойдоха двама "спасители" (възрастен господин на около 60 и момче, наскоро завършило средното си образование) и ни сваляха с въжета.
2
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАКА Е КАТО НЯМА ИНВЕСТИЦИИ ЗА ВИТОША И МОДЕРНИЗИРАНЕ НА ЛИФТОВЕТЕ.Еколозите протестират срещу разширение на ски пистите и лишават софиянци от правото на модерни и сигурни съоръжения за спорт и туризъм на Витоша.
1
1
 
5
 
! Отговори
на Седмото небе преди 8 години
Когато си мислите, че сте на Седмото небе, не бързайте да се радвате! Защото вие може би висите на спрелия Симеоновски лифт! При минус 15 градуса!