Фандъкова рано, рано пое да проверява чиста ли е София

116 машини цяла нощ са работили по софийските улици
Обновена: 5 яну 2016 08:08 | 5 яну 2016 07:50, Камелия Цветанова
15
Фандъкова рано, рано пое да проверява чиста ли е София
Снимка: Булфото

116 машини са работили през изминалата нощ по почистването на столичните улици от снега, съобщавиха от пресцентъра на Столичната община.

Още по темата

Обработени са улиците, по които се движи градският транспорт, Южната дъга, основни улици в районите на София, стръмни и опасни участъци и мостове.

Опесъчени са пътищата на Витоша - Драгалевци - Алеко и Бояна- Златни мостове. Започнала е обработка на спирките и подходите към подлезите.

Към момента градският транспорт се движи по график.

В столицата няма места, останали без елзахранване ,газоподаване и топлоподаване. Екипи на столичният инспекторат и звеното за аварийно-спасителна дейност контролират работата на фирмите, ангажирани с почистването на града.

За да провери каква е обстановката, на проверка лично излезе и кметът Йорданка Фандъкова.

"Почистват се спирки, подлези и подходите към тях. Продължава почистването на малки стръмни улици. На този етап не се налага да се влиза по-сериозно в малките улици в София, но ако това се наложи, ще го възложим на фирмите”, заяви тя и уточни, че се намира в квартал Драгалевци, където пък се чисти обръщалото.

Фандъкова призова всички шофьори да бъдат внимателни, защото се очакват дъжд и повишение на температурите, което може да бъде опасно. „Възможна е и поява на поледици. Фирмите са длъжни да следят за обработка срещу заледяване, ако е необходимо, по основните трасета”, уточни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данчето е точна, обаче Лили нестава.
11
1
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 8 години
вуйчо, кога земеш книжка, може да коментираш, тази зима пръскат с някви препарати, които прервръщат снега във вода, никаква киша, все едно дъжд се е изсипал.
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лъсната идеално, тоя път нямаше изненади.
9
0
 
3
 
! Отговори
:-D преди 8 години
До ХеленаАма на журналистите искат ли им някакво образование?!?
8
0
 
6
 
! Отговори
Хелена преди 8 години
Дори не съм филолог, а го знам.Ще ми се като се каже "журналист" да си представя някого с елементарна обща култура и граматика до 9 клас.
7
6
 
6
 
! Отговори
коко пулев преди 8 години
кметицата ни зимата следи дали са изметени улиците , а лятото дали е почистен снега .На базата на своето експертно мнение и оценява работата на общината.
6
0
 
13
 
! Отговори
Филолог преди 8 години
"Журналистчетата"!!! Пише се "рано-рано", а не "рано, рано"!!! Със запетаята се чете и разбира по друг начин!!!
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 1 *** си знае от комунизма- жителството и с пропуск да се влиза и излиза от нашата софийска кочинка. Точно си за Северна Корея. Там е както искаш. А по света е друго- абсолютна глабализация и никой не се дразни кой влиза и излиза от града му. Но това е за модерния човек, не за ***- на него му дай жителство и жандармерия преди града му.
4
4
 
5
 
! Отговори
Един от село преди 8 години
Госпожа Фандъкова я боли амджика дали сте софиянци или селяни,важното е да си плащате данъците.Движението е при зимни условия,трябва да има 3 см сняг а може и лед.Техните фирми са прибрали парите и на тях са дали.
3
6
 
7
 
! Отговори
zeus преди 8 години
София в повечето случаи е добре почистено, обаче в страната е пълна гeйберска скръб!
2
6
 
12
 
! Отговори
до селянина 1 преди 8 години
А ти от София да не мръднеш цял живот.Че навън сте селяци и не ви искат по същия начин. *** кво обяснявам на неграмотници, даже азбуката не знаеш.
1
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DA SE ZABRANI NA SELYANITE DA VLIZAT V SOFIA DO KRAYA NA ZIMATA.