Градската мобилност закопча 120 коли за ЧНГ

Синята зона на 2 януари работила до 14 часа
7 яну 2016 08:37,
11
Градската мобилност закопча 120 коли за ЧНГ
Снимка: Bulphoto, архив

120 автомобила са били закопчани със скоби за ЧНГ на 2 януари в София. Тогава синята зоната работеше от 8 до 14 часа, въпреки че събота беше почивна за повечето столичани, припомня "Монитор". Броят им обаче е по-малко от другите съботи на годината, когато имало повече заскобени коли в синя зона.

Оставих си колата за малко на ул. "Шишман", защото не знаех, че в почивния ден ще има платена зона. Само за половин час колите по улицата вече бяха със скоби, оплака се читател на всекидневника.

От Центъра за градска мобилност бяха обявили почивните дни за зоната седмица преди Коледа. Така софиянци и гостите на града паркираха без пари в центъра на 24, 25, 26, 31 декември 2015 г. и 1 януари 2016 г.

На 30 декември пък паяците са шетали и въдворявали ред около моловете в града. Само за ден репатраците са отнесли 36 коли, които са били спрели неправилно и са пречили на движението около търговските обекти в столицата.

За първите девет месеца на миналата година софиянци са изпратили над 6,9 млн. SMS-а. За същия период са били закопчани със скоби 103 523. Откопчаването им пък е донесло над 3,1 млн. лв на ЦГМ. До края на септември паяците са отнесли на двата общински наказателни паркинга - до театър "София" и зад гара "Подуяне", общо 14 521 коли - средно по 60 на ден. Те са вкарали в хазната 871 260 лв.

10 паяка пък ще купи в следващите пет години Центърът за градска мобилност. За тях ще се платят до 2,5 млн. лв. и ще се доставят по два на година, предвижда доклад до Столичния общински съвет.

Сегашните репатраци са на повече от 20 години и са силно амортизирани. В момента десет паяка в столицата вдигат между 3500 и 4000 неправилно паркирали автомобила на месец. Те изминават големи разстояния за кратко време, за да стигнат бързо до нарушителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, тия зони са такава простотия, че не е истина! Добре, нека има зони, но кой я измисли тая глупост, че можеш да паркираш до макс 2 часа?! Готова съм да си платя, но поне да знам, че мога да си върша работата спокойно, а не да треперя дали ще успея за 2 часа или не. А за кретенията с подзоните да не говорим. Или имаш винетка за цялата зона или не. Какво е това винетката ти по адрес да важи само за 5 улици на кръст?
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До с флексоЗа съжаление те и снимат, така че ти хубаво ще режеш с флекса, ама те пак ще те намерят за да ти връчат честитката.
4
4
 
2
 
! Отговори
Софиянчето! преди 8 години
Тази статия е пълна с глупости. Софийска община ще купи 10 паяка за общо сума ДО 2,5 мл. лв - това означава, че един паяк може да струва до 250 хил. лв. Тази цена е напълно нереална - ако е истина, то намирисва на корупция.Ако паяците вдигат средно по 60коли на ден, то 30дни х 60коли=900 - 1000коли на месец, а не 3500-4000 коли. Мария Нестерова - проучи нещата по-добре преди да пишеш безмислици!
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е хубаво. Не може селски тузарчета да ми паркират дето сварят, па после да трябва да ги заобикаляш!!!
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На Софиянски му пожелавам дъщерите му да ги чекнат по хиляда амуджи и талибани наречени бежанци.
1
10
 
13
 
! Отговори
Пак БГ преди 8 години
Айде сега, гадове ... Ако в София ги нямаше тия паяци и скоби, целия център щеше да е някво мазало. Всичко живо щеше да си паркира пред входа, кафето, дискотеката и т.н. Навсякъде щеше да е пълно с жипове.