Снегорините и в кварталите разпореди се Фандъкова

Започна и почистването на тротоари и подходи към подлези
17 яну 2016 18:00,
20
Снегорините и в кварталите разпореди се Фандъкова
Снимка: БТА

След осигуряването на почистването на главните трасета на уличната мрежа в града, кметът Йорданка Фандъкова разпореди на фирмите да започнат работа по основни улици в кварталите, на стръмни, опасни пътни участъци и улиците, водещи до детски градини и училища. Започна и почистването на тротоари и подходи към подлези, съобщиха от Столичната община.

Във връзка с усложнената обстановка кметицата е възложила на районните кметове да организират утре постоянно наблюдение с цел отреагиране на сигнали. Да проверяват за нормалното започване на работния ден в детски градини и училища във всички квартали.

Напомня се на гражданите да почистят прилежащите части пред входовете на своите жилища.

Собствениците на търговски обекти и офиси също да почистят пред съответните имоти, както и да почистят снега от навеси и козирки на сградите си. В противен случай ще бъдат налагани глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това което в момента правят, не е "Снегопочистване" , а "Снего избутване". Минава общинския снегорин и избутва снега на тротуара, където собстениците на сградата са длъжни да почистят (инъче ги грози глоба). И те го чистят като го връщат на пътното платно. Въпроса е: "Чия собственост е снега"?? И кой трябва да си го прибере.
15
0
 
4
 
! Отговори
111 преди 8 години
В Симеоново не са минавали по улиците от Тодорживково време.Дано минат най накрая.
14
0
 
0
 
! Отговори
До кога преди 8 години
Кметът на Шумен ще се сети ли за същото поне веднаж- кварталите са ужас а и има пътища които неса почистени аааа лятото са като горски пътища :::
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре че вече не съм в България. Пуснах си българска телевизия да погледам малко и някаква младичка репортерка пламенно хвали Софийската кметица на фона на снегорини избутващи /не почистващи/ снега. Позаинтересувах се малко и излезна, че в града където живея с доста повече жители от София цената на почистване е в пъти по-малка, но при нас не само го избутват, а го събират и изсипват извън града!
12
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път Данчето не лъже от 25 г. за пръв път видях снегорин в квартал изчисти и опесъчи.
11
2
 
12
 
! Отговори
Софианец преди 8 години
Умолявам властите: "Моля не пускаите снегорините в малките улички!!" Снега беше около 20 см. (никакъв проблем да изкарам колата) . Но минаха снегорини и сега има 1м. сняг между колата и пътното платно. Пътното платно е чисто, под колата е сухо но снегорините направиха 1м. стена между двете.
10
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тази година София е обявена за град без комунисти -социалисти . Така , че другарите да се прибират по села и паланки или да почват партизанлъка по Витоша .
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива сме ние, човеците:обичаме кроткото агне и го хвалим,че то лесно ляга под ножа ни.А мразим вълка, който иска да ни го отнеме.Не според истината и правдата съдим ние,а според ползата, която имаме
8
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво общо имат другарите с улиците и пътищата. Нали асфалт не се яде , а сега яжте сняг т.ъпи червени каскети .
7
3
 
12
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Що за смешка е това "снегорините и в кварталите" ? Като как ще стане това такива големи камиони да минат по тесните и задръстени от коли улици или ще извадят секретната малогабаритна техника за която само говорят .
6
21
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София е единствения град където улиците са изчистени до асфалт . А червения *** да върви на село при сланинката и ракийката . От такива червени каскети София няма нужда .
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма контролняма париИма едни свои фирми на голееееми обръчиЕдна трета от бюджета на София е отделен за Придобиване на Дълготрайни Материални АктивиСтава дума за едни 550 000 000 лева КОЙ# ги получава КОЙ#
4
6
 
14
 
! Отговори
koko преди 8 години
с тези *** от герб фандъкожа и бяджийска не става
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българина е мързелив и необразован, такива са около 70 % от хората . Всеки политиканства , плюе и го мързи да си изчисти снега пред къщата . При това положение и извънземни да дойдат да ни управляват , все тая полза никаква . Вижте във Враца където убиха момчето , над 30 души гледат и снимат с телефоните без да му помогнат . Така , че си заслужаваме мизерията и *** в , която живеем .
2
3
 
1
 
! Отговори
Kabriolet преди 8 години
Alljazira tv kara kolata i snima video s gps :-):-):-):-):-):-) ohaaaa
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво става със света! Падна малко сняг и край! Какви зими имаше някога... Ама сега всеки с кола, че и с две и хайде на мол. P.S. Герб не стават . Това е ясно.