Трупа ли, трупа. Фандъкова – разпорежда, нарежда...

Ще има санкции за фирми, заради непочистени тротоари и спирки
18 яну 2016 08:52,
119
Трупа ли, трупа. Фандъкова – разпорежда, нарежда...
Снимка: Булфото

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че ще има санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки.

"По отношение на реакцията при тежката ситуация се осигури проходимостта на града, по отношение обаче почистването на тротоари и спирки от сутринта имам своите забележки и със сигурност ще има санкции във всички квартали", заяви тя.

"София е голяма - на места е изчистено, на други - не. Там, където не е изчистено, няма да бъде платено на фирмите и ще има санкции за това", зарече се кметицата.

Според нея градският транспорт в столицата се движи нормално за този час на деня при зимни условия.

"Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", посочи тя.

По думите й, продължава почистването на вътрешнокварталните улици, най-вече приоритетно в районите, където има училища, детски градини, поликлиники.

"През целия ден ще продължи почистването на тези улици, където целта е да останат на утъпкан сняг, за да може автомобилите да се движат", обясни кметът.

По думите й, към този момент няма информация от районните кметове за проблеми.

"Аз самата проверих на някои места. Доста е затруднено почистването на тези улици от гледна точка на спрените и паркирани автомобили, така че всичко възможно искам да се направи в днешния ден", обясни Фандъкова.

Кметът помоли всички граждани и собственици на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен за хората.

Фандъкова благодари на гражданите, защото вчера имаше много голяма активност по почистване на пространствата пред сградите и изрази надежда да продължи и днес, защото обстановката в София е усложнена вследствие на обилния сняг, който вали вече два дни.

Тя пресметна, че в общината са получени над 50 сигнала за паднали клони и дървета, вследствие на тежкия мокър сняг.

"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие. Целта в такива тежки ситуации е градът да остане проходим и да не обявяваме бедствено положение, да не затваряме училища и детски градини, защото при над 50 см сняг не е толкова лесно", посочи тя.

"Ще продължим през цялата седмица, защото се очакват отрицателни температури и е важно да не допуснем риск от тежки пътно транспортни произшествия", заяви кметът и добави, че до този момент няма сигнали за тежки аварийни инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
18
 
! Отговори
ао преди 8 години
Подавайте сигнали на сайта на община - така ще се вижда "добрата " работа. Там вече виси голям списък.
56
0
 
24
 
! Отговори
Чистихищечистя сняг преди 8 години
Положението в София е бедствено по 2 причини.1. административна некадърност на Соф. община. Няма какво да се лъжем. Въпрос не на глоби, а на организация и неподкупност е. Организацията е лоша, а фирмите снегочистки са избрани знаем как по традиция и практика на българската администрация. Фандъкова е марионетка, една учителка по русский язык. Не е учила организация и управление в публичния сектор и не го може.Некомпетентна.2. Липса на солидарност и взаимопомощ помежду ни от глупав тарикатлък.
55
1
 
4
 
! Отговори
gost преди 8 години
То да е само в софия не е минавал в ловеч снегорин в кварталите от сноши сигорно спинка оня ден в събота цяла нощ и оттогава пасува та искам да попитам маринова кого слуша старите щото един нее измела оттам с време е да ги помахне
54
1
 
16
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
Аз чистя тротоара пред нашата кооперация, но минават едни машини и отново го избутват на него.Все пак трябва и на работа да ходя иначе можеше да си седя и да чакам снегорина да мине и аз отново да почиствам
53
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера изринах колата, снега натрупах в градинката пред входа. Същото направихме и със снега пред входа. Мина някакъв снегорин и избута снега върху колите и понеже сме последен вход обърна и избута снега от улицата върху почистената площадка пред входа. По смотана кметица не сме имали. Ама на Б.Б. все такъв му е управленския кадър. Мазни лъжци, крадци и с ниско КПД, обаче верни на партията т.е. на Боко Тиквата. Тежко и на България ако Фандъкова или още по-зле БО.БО стане президент. Срам!!!!!!
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОСТАВКА !!!Елате бе, ***, елате в Еленския балкан да видите докъде сте докарали хората !Села с пеленачета са оставени без ток вече второ денонощие.- - - -Идва бе, идва бе човек ! Тлъстата извънгабаритна машина ЛИЛИ на ГЕРБ идва ! Само да си вземе винетка и тя, и идва ! Спокойно ! От пред гребе, от зад хвърля пясък и сол .... идва !
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНе е вярно че в Израел не вали сняг, В събота мои познати които живеят там ми изпратиха снимки от северен Израел- Хеврон как децата им се парзалят с шейни по снега. Централен Израел зимата вали дъжд, често е омешен с градушка, Южен Израил е пустиня и почти не вали, но на север в Хеврон е високо и всяка зима има сняг.
50
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте ревали бе, ***, вземайте лопатите и чистете, все наготово чакате!
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали другарите наследници на мандраджиите и каскетаджиите са свикнали само да крадат и друго мислене нямат . Кой открадна парите та кой . Мъка..а..а голяма мъка , че БСП вече никой не ги бръсне за слива . Така е другари за вас няма вече мек хляб , а само корички . Който и да е важното да не сте вие .
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това в София не е снегопочистване, а СНЕГОИЗБУТВАНЕ.Машините на фирмите получаващи милиони избутват снега на тротоара в район, за който отговарят гражданите, защото ако не си почистел тротоара от Столична община глобяват.И така гражданите и фирмите си избутват снега един към друг.Въпросът на КОЙ е снегът. На гражданите плащащи милиони от данъците си за да се отърват от него и да могат да пътуват нормално при зимни условия или на фирмите получаващи милионите. Да се разберат на КОЙ е снега
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тия глоби стават смешни вече... всичко се прави супер некачествено за милиони левове и после ще ги глобим няколко лева, ми дали им пука на глобените ???? НЕ! Дали е свършена качествено работата??? НЕ! Просто фирмите близки до управлението си пълнят гушите и връщат 1-2% от взетите пари под формата на "глоби"
46
2
 
27
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
Днес е 18-ти януари !Зимата закъсня с цели 3 месеца.За октомври, ноември и декември парите за снегопочистване са спестени, НО ГИ НЯМА !Оставка , крадци !Оставка ! Оставка !Елате бе, ***, елате в Еленския балкан да видите докъде сте докарали хората !Села с пеленачета са оставени без ток вече второ денонощие.Като поразринат снега след седмица КОЛКО ТРУПА на възрастни хора ще намерят според вас ?!
45
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тихо се сипе първия снягкапят парици във джоба ми пак !Де е на двора стария пън,спи си във Банкя сладкия сън !
44
3
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА !!! преди 8 години
КОЙ ? КОЙ ? КОЙ открадна парите за почистване на пътищата !КОЙ ?КОЙ ?КОЙ ?
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСамо леко да ти напомня така, че Борисов беше член на същата партия както Виденов и Луканов.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За първа година, пътищата са сравнително почистени. Положението с тротоарите, спирките на градския транспорт и пешеходните зони е трагично. Навсякъде има единствено отъпкана пътечка с ширина 30-40 см по, която едвам се върви. Отделно пресичането на всяка улица коства стъпване до глезен във вода тъй като от двете страни на всяка улица има по една малка река.
41
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете с тъпотиите си за чистенето. Никой никъде не чисти по света. Идете в Ню Йорк и вижте след сняг какво се случва. Говорим за метър сняг. Минават от време на време по главните улици и това е. Никой не ви е длъжен да чисти. Толкова. Чистете си около входовете и колите сами.
40
2
 
6
 
! Отговори
До Калин Димитров преди 8 години
Живея в центъра, не само, че малките улички не са пипнати, ами и така наречената "синя зона" също не е почистена. А иначе знаят да закопчават. На места и тротоарите (където са грижа на общината) не са почистени, чак сега са излезли тъмно *** да чукат леда и да чистят. Виж, пред кооперациите всичко е почистено - гражданите и в почивните дни си чистят.
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Благодаря много на пожарната, на колегите от "Пътна полиция" и на Столичен инспекторат, които са на място вече трето денонощие.- - - -Бравоооооо, браво ! Цяло денонощие на едно място !? И не едно, а три денонощия !? Браво !Поне да се бяха размърдали малко .... ??? Не за друго, а да отъпчат снега ..... около тях !?
38
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И мен ме дразнят половината реки накъде текат,искам да е наопаки.