Камери в градския транспорт, заради поредната агресия

Засега видеонаблюдение има само в Трамвай №7
Обновена: 28 яну 2016 07:58 | 28 яну 2016 07:46, Петя Славова
13
Камери в градския транспорт, заради поредната агресия
Снимка: архив, Булфото
С 10% се е увеличил броят на транспортните произшествия с градския транспорт в София, съобщава Нова тв. Статистиката идва ден след поредната агресия на пътя, когато мъж нападна с метален бокс шофьор на автобус 305. 
 
36-годишният мъж, който не е криминално проявен, беше задържан за 24 часа в полицията, а днес беше освободен. Шофьорът на автобуса обаче отказал да отиде в районното и да даде показания. Версиите на двамата за това кой кого е нападнал се различават. 
 
След поредния инцидент обаче отново се повдигна темата за сигурността в градския транспорт. Трамвай №7 е единственият, който е снабден с камери за видеонаблюдение. Те са монтирани в 20-те трамвая, които се движат по тази линия. Освен в трамваите, още 55 автобуса имат камери. Предстои обявяването на обществена поръчка за постоянен видеоконтрол в градския транспорт в София за всички над 1000 превозни средства. Очаква се това да стане догодина.
 
Меги работи като ватман в градския транспорт вече 25 години. С камерите в трамвая се чувства по-защитена. Тя е благодарна, че досега не й се е случвал инцидент по време на работа. Меги разказва, че работата на ватманите е много отговорна, защото се налага да пазят и разсеяните пешеходци, а и шофьорите, които са в нарушение.
 
Пътуващите с обществения транспорт са категорични, че камери трябва да има навсякъде. Ватманите, освен на камерите, засега разчитат и на радиостанции и на паник бутоните, с които са снабдени всички превозни средства на градския транспорт в София. При евентуален проблем с тях се праща сигнал директно до Центъра за градска мобилност. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека и хем да снима нередовните пътници.Няма само аз да купувам карта.А виждам гратистчии с айфони пушат цигари по 5лв а нямат пари за пилече пък патуват по 10км.Гратскиятранспорт не е задължителен на който не му харесва за него Фъндъкова направи вео алеи.Ама досега не съм видял ром в учебна кола или ром по вео алея
11
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 8 години
Шом Меги 25 години не и се е случило нищо какво се оплаква и сега щяла да се чуства по-сигурна? Камерите няма да предотвратят нищо, най-много да помогнат при разпознаване но и това не е сигурно. За сметка на това усещането че те наблюдават с камери навсякъде поражда параноя.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Накрая се сетиха ,че могло да се слагат камери.А за пътищата кога ще сетят ,че там стават убийства не агресии.
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези от градският транспорт, колкото и да ги бият, все ще е малко. Всеки нормален шофьор си е патил от тях.
8
8
 
2
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Ах, тези безгрешни шофьори и ватмани от градският транспорт. Те никога, ама никога не правят нарушения, те са ангелчета ... Това излиза от текста на тази статия.Реалността обаче е съвсем друга. Тези от градският транспорт са едни от най-наглите и опасни на пътя. Те не дават предимство както е по закон, а си го взимат насила поради това, че са по-големи. Когато ударят някого, пътниците свидетелстват винаги в тяхна полза, както е в цитираният случай за този с бокса. Не научаваме каква е истината.
7
3
 
0
 
! Отговори
е преди 8 години
за сега се препоръчва всички шматки, fruitcakes и разни емоционално нестабилни индивиди да се возят само на трамвай 7.
6
0
 
4
 
! Отговори
Балалайка преди 8 години
Тази сутрин по бул. Сливница автобусите на градския транспорт отново не даваха мигачи при никакви обстоятелства. Нито стопове, нито мигачи им светеха. Решава внезапно да тръгне от спирката или да се престрои и рязко навлиза в съседната лента без никаква сигнализация. Прочетете закона и ще видите, че това си е чисто нарушение от тяхна страна и правят предпоставки за ПТП. Нарочно ли го правят?! Какво искат, някой със слаби нерви накрая да ги застреля ли?! Вече снимаме репортаж за поведението им.
5
0
 
1
 
! Отговори
до неграмотника преди 8 години
Пред "заради" няма запетая.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали записите не се признават от НЕкорумпираният български съд!?
3
0
 
2
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 8 години
ЗА ТЕЗИ КАМЕРИ, МАЙ СЕ ГОВОРЕШЕ ОТ ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ, ДО КОЛКОТО ИМАМ СПОМЕН....?????
2
2
 
7
 
! Отговори
тухларната преди 8 години
Трябва за такива нарушения да ги изпращат на принудителен труд някъде и тогава няма да има нужда от камери.
1
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не, че това ще намали тупаника