Копаенето за метрото хвърля София в трафик транс

Вижте къде затварят улици заради строежа на подземната железница
1 фев 2016 08:07,
35
Копаенето за метрото хвърля София в трафик транс
Снимка: архив, Булфото

Задръствания очакват столичани днес заради изграждането на третия лъч на метрото.

От 1 февруари се забранява движението на превозни средства по западното платно на столичния булевард "Евлоги и Христо Георгиеви" - между улица "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов". Автомобилите ще се извършва само в двупосочно само в едното платно на булеварда.

Още по темата

Строежът ще засегне и пътниците в градския транспорт. Автобусни линии 11, 213 и 404 ще са с променен маршрут в посока ж.к. "Гео Милев", "Младост" и "Дружба". Те ще се движат по маршрута си до кръстовище бул. "Ген. Данаил Николаев", а след това по източното платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

Наказателният паркинг на Центъра за градска мобилност, който се намира в района ще бъде закрит.

Местата за почасово платено паркиране на източното пътно платно на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Янко Сакъзов" и ул. "Силистра" и по западното пътно платно на ул. "Проф. Милко Бичев" между бул. "Ген. Данаил Николаев" и ул. "Силистра" също ще бъдат закрити.

Промените в движението ще останат в сила до началото на 2018 година.

Първите 7 метростанции от "Малък градски театър зад канала" до "Красно село" ще са готови в средата на 2019 г. Проектът ще струва 410 милиона евро - европейско финансиране и 90 милиона евро - пари от бюджета.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще изтърпим - действайте по-бързо!
1
60
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само за 10 години ГЕРБ , Борисов и Фандъкова направиха София истинска Европейска столица . Браво и успех в цяла България .