ОмбудсМая дава ТЕЦ - София на еврокомисар

Ще я кани в блок, където са пропищели от "сградна инсталация"
34
ОмбудсМая дава ТЕЦ - София на еврокомисар
Снимка: БТА, архив

Омбудсманът Мая Манолова ще сезира еврокомисаря по правосъдие Вера Юрова заради проблемите със столична топлофикация.

Още по темата

"Във връзка с писмата от различни европейски чиновници, които бяха представяни пред българската общественост за това, че европейската директива за енергийната ефективност не е приложима към българския случай на топлофикация, аз ще настоявам, ако това наистина е така, еврокомисарят да помогне с добри практики за защита на потребителите в други европейски държави", закани се Манолова, цитирана от "Фокус".

Омбудсманът е готова да покани еврокомисаря да посети България, за да се увери лично какви са проблемите на столичани.

"Даже ще й предложа да отидем заедно на някои от последните етажи на блоковете, в които даже няма тръби, но въпреки това хората плащат сградна инсталация, каквито жалби идват многократно до мен", заяви Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
16
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
За кои ли път ще го кажа-проблема не е таксата, а кражбите! Кражбите от "добросъвестните" съседи, които си крадат на воля, понеже това им се позволява! Защо не се разрешат внезапни проверки? Точно тия, които крадат са против и под предтекста за неприкосновеността, по нашенски ала Дявола Евангелието, вдигат вряла! Идва фирмата счетоводител,полиция,прокурор и от 1-ви до не знам си кой етаж всички подред проверка.Така 4-5 пъти за един сезон и нещата ще се нормализират.
10
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Всякакви водомери, топломери или други уреди за измерване се манипулират, независимо дали има хоризонтална или вертикална инсталация. Единственото спасение от крадците е да се плаща според кубатурата. Тези изцепки на управляващите в България след 1989-та година демократи, започнаха точно с подмяната на услугата и начина на плащане. Услугата беше отопление до определена температура, а се плащаше според кубатурата. Ако се върнем към старият начин, ще ни е по-евтино и по-топло,ама тикви демокрадски
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събрание на етажната собственост трябва да излъчи комисия която да мине и провери дали всички които нямат топломери не ползват парно после и тези които имат топломери дали не са ги маниполирали или демонтирали.
8
14
 
9
 
! Отговори
Много отворена тази, преди 8 години
но защо не се заяде с някоя частна компания?
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кражбите се поемат от сградната инсталация за това не са виновни крадците защото им го позволяват. Трябва да има наредба или закон които да забранява да се замазват тръбите .Трябва да са видни за да се вижда ,че не може да се свържеш без да спреш водата . В нашия блок максово имат кранчета и отдолу така ,че да могат лесно да спрат водата.Щом свърши отоплителния сезон се чува как тропат с ключове като демонтират радиаторите.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да те са си за закриване, енергийна ефективност !!!50% от топлината не отива в апартаментите а за "сградна инсталация", после били ефективни.На кукуво лято.Не че горното е възможно, но все пак самите те го твърдят в документацията си.
5
3
 
14
 
! Отговори
Х преди 8 години
Ще проверяват Мафията просто не е истина,знайте,че ще опитат ви насъскат един срещу друг те така действат при засечка!
4
18
 
23
 
! Отговори
S преди 8 години
Браво. Тази жена се опитва да върши нещо.
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И как точно да съдя крадливите ми комшии.Краднат като щурави ток,парно и вода?Тва трябва специално с полиция,поемни лица,специалисти с термокамера да се ходи от апартамент по апартамент.Щото иначе не стават не отварят или стават агресивни.
2
23
 
9
 
! Отговори
инж.Топлотехник преди 8 години
Аман, от НЕКАДЪРНИ ЧЕРВЕНИ ТИКВИ,-Сградната инсталация е физична величина, има я, затова в топлофицираните сгради темп. е над 15-17 градуса, а не външната.-Сградна инсталация се плаща НАВСЯКЪДЕ в Европа, където се налага разпределение на топлото (Централно топлоподаване, или общ котел за Етажната собственост)-Плащането на сградна инсталация не противоречи по никакъв начин на която и да е Евродиректива, ЕТАЖНАТА СОБСТВЕНОСТ не иска парно и не плаща, естествено, че никой не мое да ги задължи!!
1
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно в тоя блок всеки краде и затова всичко се пише на "сградна инсталация". С други думи тези които не ползват парно плащат за гяволъка на комшията. Не съдете "Топлофикация" а крадливите си комшии.