СУ стартира кандидатстудентската кампания на 22 февруари

Таксата за явяване на изпит е 30 лева
19 фев 2016 20:06, Красимир Ангелов
0
СУ стартира кандидатстудентската кампания на 22 февруари
Снимка: Булфото

На 22 февруари започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 година, съобщи висшето училище.

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия започва на 22 февруари. Крайният срок е 11 март за първата кандидатстудентска сесия и 20 май - за втората сесия.

Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лева.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 20 март - 17 април, а втората - в съботно-неделните дни от 29 май до 26 юни.

За трета поредна година в Стопанския факултет на СУ като условие за кандидатстване за специалностите "Икономика и финанси" и "Стопанско управление" се приемат международнопризнати сертификати за ниво на езика "В2" според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С международнопризнати сертификати за владеене на английски се приемат студенти и в специалността "Хебраистика".

Седем от общо 104-те специалности в СУ не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", "Международни отношения" и трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари