Нови промени в трафика в София заради строежа на метрото

Те засягат района на булевард "България"
2
Нови промени в трафика в София заради строежа на метрото
Снимка: Булфото, архив

Промени в движението в София във връзка със строежа на третия лъч на метрото се въвеждат от утре, съобщават от Столична община.

От 04.30 часа на 09. 03. 2016 г. до 24.00 часа на 31. 03. 2018 г. се въвеждат следните промени в организацията на движение:

Забранява се влизането на пътни превозни средства по:

- дясната лента от пътното платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”. Движението ще се извършва в две пътни ленти в посочения участък.
- по локалното пътно платно на бул. „България” между бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и пл. „Ручей”.

От 04.30 часа на 09. 03. 2016 г. до 24.00 часа на 31. 03. 2018 г. тролейбусни линии 2 и 9 ще се движат по променен маршрут. В посока ж.к. „Борово” колите, обслужващи линии 2 и 9 ще се движат от бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по ул. „Григор Начевич”, ул „Отечество”, ул. „Кюстендил” и по маршрутите си.

В посока Център тролеите от 2 и 9 линия ще се движат от ул. „Кюстендил”, по ул. „Отечество”, ул. „Григор Начевич” (пресичане на бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” по новоизградена пътна връзка през зелената площ), бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” и по маршрутите си.

Закрива се спирка с код 0275 „бул. Акад. Иван Е. Гешов“ по маршрута на автобусни линии № 64, 102 и 204 след кръстовището на бул. „България” с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов” в посока бул. „Гоце Делчев”.

Измества се на трамвайна спирка „бул. Акад. Ив. Гешов“ с код 0271 на бул. „България” в посока бул. „Гоце Делчев” преди кръстовището с бул. „Акад. Ив. Е. Гешов”.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се плашете - кат свършат евро парите, ще спре и "усвояването" и метрото и нещата ще се нормализират!
1
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кмета дали знае, че София е с доста водачи на Рено? Препоръчваме им Новият Рено Форум - renault.freeforums.org/index.phpДобре са дошли, дет се вика....