Жива верига блокира в неделя бул. "Каблешков"

Граждани искат безопасен пешеходен достъп до "Манастирски ливади"
11 мар 2016 14:30,
6
Жива верига блокира в неделя бул. "Каблешков"
Снимка: Facebook

Жителите на столичния квартал "Манастирски ливади-изток" ще блокират с жива верига бул. "Тодор Каблешков" тази неделя, 13 март от 10:00 на кръстовището му с ул. "Боянски водопад", съобщиха организаторите от Инициативен комитет "Манастирски ливади – изток".

Гражданите са внесли подписка в Столична община с над 1000 подписа.

Жителите на "Манастирски ливади" настояват да бъде наложен мораториум върху новото строителство в квартала с изключение на улици, пешеходни пространства, подземна инфраструктура и комуникации.

Въпреки множеството сигнали и жалби, подадени до момента, както до Столична голяма община, така и до община "Триадица", повече от три месеца няма решение по нито едно от основните искания, поставени публично в началото на декември миналата година от жителите на квартала.

Тогава заради поредните две новостроящи се сгради бе отрязан единственият наличен до момента безопасен пешеходен достъп до "Манастирски ливади-изток".

"От декември досега три пъти бяха отлагани сроковете за отварянето на пътеката, по която стигахме бързо и безопасно до бул. "Каблешков". В същото време общината не предприе никакви мерки за осигуряване на някакъв друг, алтернативен и безопасен пешеходен маршрут, нито пък за обезопасяване на улиците, които сме принудени да "споделяме" с автомобилния трафик в квартала и тежката строителна техника и които нямат изградени тротоари", недоволстват хората на квартала.

"Повече няма да бъдем заложници на съмнителни схеми и частни интереси. Протестът ни в неделя е само началото, имаме готовност периодично да затваряме ключови кръстовища на големи булеварди в района, докато исканията ни не бъдат удовлетворени", категорични са те.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: булжива верига
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха продавах им на зелено апартаментчета в блатото, ама тогава им се виждаха на далавера. На акт 15 ги взимах на по 470евро па те после на 750 смятаха че е страшна далавера. Па то беше ясно че улици скоро няма да има. Няма Пуп-ове, общината няма и пари защото повечето сгради нямат акт 16 и не плащат данък. Ама селяни с високо самочувствие, набутаха се а сега не искат съседи да им стават градските им, и да не се строяло повече. Хахахаха
4
3
 
4
 
! Отговори
sc преди 8 години
До АнонименЗащо Вие "гражданино" като живеете в Изток, Дианабад, Оборище или широк център, да нямате развита инфраструктура а ? - то като тръгнеш едни тротоари, едни площадки, едно такова широко, чудно. Хора са писали за проблемът, не са взети мерки, кой кога ще протестира е нещо за дълга дискусия.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой от тези да знае нов виц за "сивите комунистически" панелни комплекси?
2
0
 
8
 
! Отговори
Васо преди 8 години
Вий, *** протестиращи къде бяхте когато започна този квартал да се застроява. Когато още беше жива идеята от Орлов мост през пешеходните алеи на перловската река, гарнизонното стрелбище и парка около него, Южния парк, и Манастирски ливади, Бояна да се стига пеш до Черни връх. Нещо с, което надали някоя столица в света може да се похвали. Надойдохте като чума и с помоща на чиновници корумпета докарахте нещата до това положение. Сега ви иде нанагорно. Ама и тез дето искат да строят са същите.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви граждани бе ?В Манастирски ливади е пълно със селяни. Излъгах ги и им продадоха прескъпо апартаментите в нови блокове, без никаква инфраструктура, насред полето, които освен това са построени и върху тресавище и в скоро време ще започнат да потъват.Граждани били !