Към архитект №1: За новата джамия и старите гета...

От ВМРО приклещиха натясно кандидатите за София
14 мар 2016 12:14,
33
Към архитект №1: За новата джамия и старите гета...
Снимка: архив Булфото

Два неудобни въпроса отправиха към кандидатите за нов главен архитект на София от ВМРО.

Общинарят на воеводите и шеф на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера изпрати открито писмо до номинираните. В него той ги пита дали, ако бъдат избрани, ще позволят строеж на нова джамия на територията на Столичната община.

Контрера пита кандидатите и каква е концепцията им за премахването на незаконните постройки в кв. "Факултета", Баталова воденица, кв. "Христо Ботев", Виетнамските общежития, ул. "Градините", ул. "Суходол" 3.

Общинарят коментира, че досега никой от номинираните не е коментирал тези горещи теми. Воеводата подозира, че кандидатите бягат умишлено от неудобните теми.

"Известно ми е, че над институцията главен архитект на София редовно, да не кажа перманентно, се оказва натиск да допусне строеж на втора джамия на територията на столицата", каза Контрера, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Според него редовно вътрешни и външни фактори притискат общината и главния архитект да не се премахват незаконни постройки в циганските гета.

"Натискът е огромен. Поради това задавам тези два въпроса, за да има прозрачност", казва още общинският съветник.

Той обяснява, че това не е заяждане на дребно, но от ВМРО искали да получат информация какво мислят кандидатите за главен архитект по тези две теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
osman преди 8 години
Islyamska stolica kato sofiya ima nujda ot hubava jamiya.balgariya nikoga ne e izostavala ot primera na moskva.
18
0
 
9
 
! Отговори
До №12 преди 8 години
До Erdogan /12/Когато Муктафа Кемал - Ататюрк преместил столицата в Анкара, един ден поканил дипломатическия корпус на чай в 5 часа следобед. И тогава част от поканените се хвърлили на килима, с поглед към Мека. Ататюрк погледнал през прозореца и видял, че в съседство имало джамия и муедзинът се бил разпял. На следващия ден джамията я нямало!
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според г-н Златко Желев в сайта е недопустимо да се употребяват изрази като "незаконни постройки в цига.нскит.е гета." и те се изтриват. Лично ми го заяви по телефона, когато протестирах против изтриването на мои постове, в които впрочем, нямаше нито думата на "Ц", нито неприлични изрази.
16
0
 
2
 
! Отговори
Bob преди 8 години
Tova e vapros za bulgarski referendum na bulgarski narod.:-):-):-):-):-)Ne e ot kompetenciata na architektora....:-):-):-):-)
15
3
 
1
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
дедо Боре ,баба Гуси и Палома и Кузов са си ваши..ха..ха
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко удобно си забравил да споменеш ,че на първо място са тия партии които подкрепяха политиката на фрау Меркел.Важно е мнозинството , всички партии изключват съвместна работа със АfD"троянски кон на путин"
13
4
 
10
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Вчера патриотичната партия Алтернатива за Германия спечели 24,4% и е ВТОРА на изборите в провинция Саксония-Анхалт, както и ТРЕТА в Баден Вшртенберг с 15,1% и 12,5% в Райнланд-Пфалц. Елитарните партии се вцепениха. Само обединението на Българските патриотични партии е спасението, нека я наречем Алтернатива за България !!!
12
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
втора джамия няма да има в софия това е сигорно.Не иска ме педофили,престъпници и друга *** в нашия град.
11
5
 
8
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-11ганчо нека да строят и църкви,но ганьооо,освен за фалшива ракия,за друго не мисли,пиян залян,нито в църква,нито в джамия се влиза.
10
2
 
13
 
! Отговори
номер2 преди 8 години
Като има спорни въпроси, да се проведе референдум на жителите на София! Да се строи ли джамия, да се бутат ли незаконните постройки? Така е демократично, управляващи г-да комунисти!
9
24
 
9
 
! Отговори
Исмаил до 11 преди 8 години
"В България има повече джамии отколкото в Турция.Някакъв рекорд по брой джамии ли се гони какво ли?Не могат ли да си се молят в къщи същата работа е." Има и са пълни!!! Да ви е яд. А църквите ви са празни..ха.ха Вашата вяра се опира само до омраза на мюсюлманите и сте до там..ха..ха Ако не бяхме ние и нямаше да има и вярващи които влизат в църква само на инат..ха..ха И толкова църкви са се построили през турско че сега вие не можете да ремонтирате и се рушат. Молите за пари от държавата-т.е. от
8
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По това какво строим сега ,се вижда кой ще ни храни като остареем. Вместо да влагат в образованието на децата си тез дето нямат нищо под чалмата искат да строят джамии. С минаре ли се ходи в космоса или с акъл?Тука е мястото на държавата да се намеси и да спре тази радикализация още в зародиш.
7
25
 
6
 
! Отговори
Erdogan преди 8 години
не 1 джамия а 50 ще построиме във софия...аллахуекбер....3 месеца остана идваме
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България има повече джамии отколкото в Турция.Някакъв рекорд по брой джамии ли се гони какво ли?Не могат ли да си се молят в къщи същата работа е.
5
31
 
6
 
! Отговори
Исмаил преди 8 години
Що за въпрос от етническата партия ВМРО?Според БАН има българо-мюсюлмани!!!! Вследствие на тази аксиома Исляма е българска религия от векове и джамията си е български храм. А ВМРО трябва да се забрани защото е етническа партия!!!...да не говорим за расизма и религиозната омраза който пропагандират забранен от Конституцията
4
23
 
8
 
! Отговори
БХК преди 8 години
Трябва 10 нови джвмий в София да се направят,паритет ще дойдат от Турция и Сауд арабия
3
1
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Основните проводници на корупцията в общините са съответните кметове и архитекти. Всичко което се случва опира до техните подписи! Така например наскоро съборената Цигарена фабрика в Пловдив ресорните такива много добре са знаели че е Паметник на културата. Няма просто начин да не са знаели! По същия начин стоят нещата и в София но в доста по-големи мащаби!
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
bogoizbranite smuchat kravta na narodite
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подзаглавието кърти мивки.... кандидатите за София. Кои са кандидати за София? От Перник ли са, от село Горно нанадолнище или от село Долно нанагорнище.