Увеличават паркоместата в София със 700

Планира се довършването на три паркинга в града
25 мар 2016 16:52,
13
Увеличават паркоместата в София със 700
Снимка: Булфото, архив

Ще увеличим паркоместата в столицата с още 700, обеща изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов по време на представянето на проект за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 година.

"Предвиждаме довършването на три паркинга и изграждането на един нов", заяви той.

Арнаудов уточни, че трите паркинга се намират на Централна гара, на стадион "Юнак" и метростанция "Васил Левски", както и на булевард "Сливница".

"Заедно с новия, който би трябвало да изградим, общо ще увеличим местата за паркиране в столицата с около 700", посочи той.

В разходите за инвестиции се предвижда и въвеждането на единна система за таксуване, която трябва да бъде изградена в София.

"Крайно време е това наистина да стане", отбеляза Арнаудов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
този Край хомоseksуалист ли е или обича да му е вътре? това че навсякъде подстригват народа не значи че така трябва да бъде,и какво сравняват София с Сингапур,Ню Йорк -има малко разлика а? Като плащаш трябва и да получаваш-плащаш и смс,плащаш с годишен данък,плащаш с акциз на горивата,винетка.....???
11
3
 
4
 
! Отговори
Попа преди 8 години
Май никой от вас не е чувал за обществен паркинг на няколко етажа, както в Щатите или Сингапур. И да, като плащаме по 300лв на година данък на кола на Столична община, сме в правото си да искаме да паркираме безплатно около вкъщи. Ние не сме виновни, че комунистите са строили панелки без паркоместа. Само сме виновни, че гласуваме "за видими резултати", като някакви си 700 паркоместа, най-вероятно платени, и 1.60лв. билетче. Ама като толкова ни е акъла, хак да ни е.
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бе вие от градска мобилност увеличавате паркоместата, но ги правите платени. на българина му писна да дава левчу тук, левче там. целта е ясна - да паркираме на забранени места и после да ни вдигате колите. а същевременно един шофьор е финансово много по-изгоден за общината, отколкото един пешеходец (не умаловажавам пешеходците). вие сте изедници
9
5
 
4
 
! Отговори
Край преди 8 години
Средната скорост на движение с кола в София в час пик стана около 15-17 км. в час. С темповете с които се множат колите улиците на града станаха непроходими. Колите се слагат по градинки по тротоари и детски площадки. Общината си пасува защото фандъкова се плащи да не трупа негативи. КОЛИТЕ ТРЯБВА да бъдат по всякакъв начин ограничавани защото са неекологични и пречат. Бъдещето е на силен градски транспорт - След третия лъч на метрото ВСИЧКИ ПАРКОМЕСТА В СОФИЯ ТРЯБВА ДА СТАНАТ ПЛАТЕНИ
8
10
 
3
 
! Отговори
Край преди 8 години
Общината е ДЛЪЖНА да принуди колите да слезат от тротоарите и градинките, а за това къде ще си държи корубата ЗАКОННО всеки сам си да си мисли. Земята в София е в пъти по-скъпа от стойността на паркираните отгоре и коруби. Това дето всеки с 1000 лв. си купува кола го забравете. паркомясто в Лондон - 200 хил. паунда. в София ще е поне 20 хил. лева.
7
13
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Някой мили наивници мислят че общината е длъжна да им осигури безплатни паркинги винаги където им потрябват. Няма такованещо посвета - Идете в които искате град по света голямколкото София и ще видите колко струва паркирането -Идете в Солун в Белград в Букурещ да не говорим за Ню Йорк и Истанбул. Общината трябва да разчертае целия град и да въведе ТАКСА. Паркингите много повече няма как да станат - колите трябва да намалеят и това ства само с бъркане в джобчетата.
6
1
 
8
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Малко е по-сложно - общината разрешава ново строителство, което ликвидира примерно 100 паркоместа, а се появяват с новото строителство да кажем още 60 коли с 20 нови паркоместа. Това става - паркоместата намаляват, а колите се увеличават. Другият вариант е ново строителство между блоковете, което води до същия резултат и да, прав си, 70000 нови паркоместа трябват, но всяка година.
5
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Общината трябва да се грижи на хората да им е удобно, а не да печели на гърба на хората и парите да отиват в разни мафиотски фирми като бившата Паркинги и гаражи, която сега е Център за градска мобилност. Градският транспорт в София трябва да стане безплатен. Общинските паркинги също трябва да са безплатни. В противен случай тези паркинги просто няма да се ползват, както е сега. С билетче от 1.60 лева и градския транспорт ще се използва много по-малко и хората ще пътуват с колите си.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
700? Това шега ли е? Досега трябваше паркинги за 70000 коли да има, защо изобщо говорите за 700 смешни места, по-добре млъкнете
3
1
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Правилно искаш, но не знаеш как стоят нещата в реалността.Правят нова сграда с един апартамент, едно паркомясто и примерно 31 "ателиета", които след това се ползват като апартаменти, а паркоместа за ателиетата закона не изисква. Друго трябва да се направи - колкото квадратни метра площ за офиси, ателиета и апартаменти има в сградата, толкова квадратни метра паркоместа трябва да има, а ако е офис сграда, да са двойно и тройно.
2
4
 
14
 
! Отговори
S преди 8 години
Изграждайте по кварталите и да се направи закон да не можеш да си купиш апартамент БЕЗ паркомясто и гараж. Кварталите са заприличали на *** - няма къде да стъпиш.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за тия смси които пращаме досега не трябва ли паркингите да са безплатни?