От днес: Тапа тормози софиянци и по "Патриарх Евтимий"

Причината е строежът на третия лъч на столичното метро
27 мар 2016 07:38, Красимир Ангелов
14
От днес: Тапа тормози софиянци и по "Патриарх Евтимий"

От неделната сутрин нова тапа ще създава главоболия на шофьорите в центъра на София. Причината е строежът на третия лъч на столичното метро.

От днес до 30 септември 2017 година се въвеждат важни промени в организация на движението в центъра на София.

Забранява се влизането на пътни превозни средства по бул.„Патриарх Евтимий” в участъците на строителните площадки на метростанциите между бул. „Васил Левски” и ул. „Хан Крум” и между бул.„Витоша” - ул.‘Княз Борис I’, като се осигури двустранна пешеходна проходимост.

Двупосочно движение на превозните средства се въвежда по:
бул. „Васил Левски” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Фр. Нансен”;
бул. „Ген. М. Д. Скобелев” между бул. „Прага” и ул. „Фр. Нансен”;
бул. „Патриарх Евтимий” между ул. „Фр. Нансен” и бул. „Витоша”.

Променят се маршрутите на тролейбусни линии номер 1, 2, 5, 8 и 9. Тролейбусни линии номер 1, 2, 5 и 8 в посока бул. "Прага" от ул. "Граф Игнатиев" ще се движат по бул. "Васил Левски" (през тунела) - двупосочно. Тролейбусна линия номер 9 в посока пл. "Сточна гара" няма да променя маршрута си. В посока ж.к. "Борово" тролей номер 9 ще се движи от ул. "Константин Стоилов" през пл. "Сточна гара", бул. "Васил Левски" (през тунела на НДК), бул. "Ген.М.Д.Скобелев", наляво по бул. "Прага" и по маршрута си. При движението си по бул. "Васил Левски" в посока ж.к. "Борово", тролейбусите от линия номер 9 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в участъка от пл. "Сточна гара" до бул. "Прага".

Разкриват се нови временни спирки в посока бул. "Прага" за тролейбусни линии номер 1, 2, 5, 8 и 9 на бул. "Васил Левски", преди ул. "Данте" и на бул. "Васил Левски", непосредствено преди ул. "Г. С. Раковски".

Закриват се спирки за тролейбусна линия номер 9 по бул. "Г.С. Раковски" от пл. Сточна гара до бул. "Патриарх Евтимий" в посока ж.к. "Борово".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До крещящия - метрото ще се копае с тунелопробивна машина, но за твое сведение освен тунел обикновено се правят и метростанции през известно разстояние, умнико!
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 10Какъв софиянец си след като живееш на 2 туби бенцин от центъра?
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички в този сайт , които критикуват не са Софиянци . Не може да не си доволен , че от единия край на София ще отидеш до другия за 15 минути и то с най-екологичния транспорт . Браво на ГЕРБ , така се прави модерен град . А плюенето на червените каскети е ясно , то не значи нищо .
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Tо затова ще се дигат двийно билетите за транспорт - ноера с лилето лилетката! А след това ще се борим за едропейски цени на водата!
2
4
 
8
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Тази "приятелска" фирма, спечелила честно поръчката за метрото не знае ли, че хората са измислили една машина-"къртица", която копае под земята, без да се пречи на хората за две години!! Как копаха от гарата до НДК? С какъв акъл затваряш улици и спираш градски транспорт? Спира се трамвай 6, ТЪПО се премества тролей 9 по "Левски" и дублира 2, а "Раковски" остава без градски транспрот. Така се привличат коли в задръстването. НЕКА КМЕТКАТА СЛЕЗЕ ОТ СЛУЖЕБНАТА КОЛА И ДА СЕ ПРИДВИЖВА КАТО НАС!!
1
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе ад ад ама поне правят нещо гербаджийте, онези предишните само крадяха