Арестуваните за дрога полицаи искат свобода, имали кредити

Милев и Апостолов трябвало да работят, за да си плащат вноските
Обновена: 2 апр 2016 10:27 | 2 апр 2016 08:02,
90
Арестуваните за дрога полицаи искат свобода, имали кредити
Снимка: Булфото

Двамата полицаи, арестувани за подкуп и разпространение на наркотици, поискаха да излязат от ареста, защото имали кредити и трябвало да си плащат вноските. Това бе един от аргументите на адвокатите им да поискат освобождаването им, пише "Сега".

Полицаите Божидар Милев и Николай Апостолов бяха арестувани при акция на "Вътрешна сигурност" на МВР преди няколко дни. Милев дори стреля със служебното си оръжие по колегите си, когато го арестуваха.

Още по темата
До акцията се стигнало, след като студент подал сигнал, че двамата искат от него да организира мрежа за разпространение на наркотици, която да им се отчита ежеседмично. В замяна обещали закрила.

Пред съда адвокатът на Апостолов Емил Милев заяви, че нямало никакви доказателства за вината на клиента му и заподозря, че основният свидетел е бил подучван от МВР какво да говори. Зоя Иванова, която защитава Милев, пък обясни, че покойният му баща бил служител, 24-годишният полицай живеел с болната си майка и имал 5 хил. лв. кредит, които трябвало да изплати до догодина. "Което, естествено, значи, че той трябва да работи, за да го изплаща", заяви тя.

Въпреки аргументите на адвокатите съдия Вера Чочкова реши, че двамата трябва да останат за постоянно в ареста. Решението й обаче не е окончателно и може да се обжалва.

Иванова обясни още, че не е вярно, че Милев е стрелял по колегите си. В деня на ареста си той видял от черен джип без отличителни знаци да слизат четирима души, които без да се представят, тръгнали към него. Той се уплашил и побягнал, а на виковете им, че са полицаи, отговорил, че също е служител и стрелял във въздуха със стоп-патрон.

Адвокатът обясни, че Милев си счупил кост на дясната ръка в началото на януари и затова нямало как да протегне ръка назад, докато бяга и да произведе изстрел. Съдия Чочкова обаче контрира, че младият полицай е бил в болничен заради счупената си ръка, върнал се е на работа и без проблеми е изпълнявал задълженията си.

Апостолов се намесил в схемата малко по-късно. Той бил представен на студента като човек, който контролира разпространението на наркотици в района на Народния театър. На него студентът трябвало да отчита по 60 лв. седмично, а полицаят го снабдявал с наркотици.

Според разследващите полицаят казал, че има собствени "готвач", който му прави "пико" (синтетичен наркотик) и освен това поискал момчето да намери момиче, което да проституира и да продава наркотици. Той е арестуван, след като основният свидетел му дал 300 лв. белязани пари, с които платил наркотици. Полицаят обаче отишъл до близък магазин, за да развали банкнота от 50 лв. и да върне ресто на момчето. Така след задържането му от МВР ходили до магазина, за да си приберат белязаната банкнота.

Следи от същия химикал, с който се бележат парите, са открити и по ръцете на Милев. Той пък твърди, че след стрелбата и ареста полицаите му подхвърлили парите в задния джоб и дори го накарали да размърда ръце, за да има следи. Нито един от тези аргументи бе приет от съдия Чочкова. Тя обясни, че има опасност двамата да извършат и друго престъпление, подчерта, че става дума за полицаи, които трябва "да охраняват обществения ред, а не да участват в схеми и сами да го нарушават" и ги остави в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
kreditite sa iztegleni i plastani na bazata na prodajbite na droga.mi sa ko praime? ooooop! i da se konficuva vsiko koeto e kupeno ot kak e izteglen parviat im kredit. mom4etata ne sa vinovni, nekoi gi e podkokorosal i nabutal s krediti za da ml4at i da izpalniavat. direte nekoi polkovnik ili general ot mver-bankia
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да работят в затвора доживот!на мене ми удържат данъци за заплати на тия престъпни милиционери!сега те да работят и да мислят как да си връщат кредитите!мене никой не ме мисли!пък и нагли наркотрафикантите вее!да им еа маата!
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
аз предлагам да ги дадем на народа.....и да го вържат на площадо а за народа един камион баластра .. ама по едра ...
67
1
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Българио, мила, земя на герои!
66
0
 
6
 
! Отговори
баба Гицка преди 8 години
Всяка коза,на свой крак.
65
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Милев и Апостолов трябвало да работят, за да си плащат вноскитеТова е ЖЕЛЯЗНА ЛОГИКА.
64
0
 
25
 
! Отговори
Христов преди 8 години
защото имали кредити и трябвало да си плащат вноските.Много хора в БЪЛГАРИЯ имат кредити,но не посягат към пласирането на наркотици.Да убиваш хора по този гаден начин,и после да ревеш е доста нагло.
63
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са просто изпълнители! Най обикновени бушони, има стотици такива. Трафика и производството на наркотици се контролира от полицията, и това си е много отдавна, още от 90-те. Основно бивши и настоящи полицаи, митничари, има замесени и военни, и политици, както и хора в съдебната система. Всичко е много добре организирано. А когато стане напечено изгърмява по някой бушон, и после бизнеса си продължава. Истинските организатори ВИНАГИ остават под радара. Наистина има недосегаеми хора в Бг.
62
1
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Какъв им е проблема, плащат си просто на съответния съдия ! Като наркодилъри едва ли парите ги бъркат....Съдииските "нежни душици" са широко отворени за шума на съответния брой финикииски знаци!
61
3
 
10
 
! Отговори
бай Ранърс преди 8 години
С нетърпение очакваме ченгетата-дупета...Ша има джагара-джугара...Яко!
60
0
 
20
 
! Отговори
!!!!!!!!!! преди 8 години
Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, милиционер !
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'бах технатаМамица полицайскаМръсна! За наказание, в карцера да им дойде Бъчварова и да правят секс с шефката си и видеоклипът да бъде пуснат в youtube!
58
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяния ли, простотия ли, как да го нарека? И тези хора са ръката на закона? Смех.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати и детските искания! :)
56
0
 
10
 
! Отговори
adn преди 8 години
да извадят от склада на прокуратурата, по 10 кг. бело, да го продадат и да си платят кредите. Да им.................!
55
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Братя българи!След като самия посланик на братския американски народ в София преди няколко години казал и писал,че ББ / не Бриджит Бардо- тя е по кучетата и мечките-за разлика от Чичолина-тя пък е по "кучките"/ е наркотрафикант,рекетьор и престъпник,какви очаквате да са служителите му?Да не искате самия ББ да превозва през границата и продава дрога в студентския град?Неговата работа вече втори мандат е да "ръководи" "процесите" на държавно ниво!И който не е в "отбора"- зад борда!
54
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nagli narkoplasiori ,mrusni gnusni tvari !Nai tejkoto nakazanie za tqx -do jivotni prisudi sa im malko !
53
0
 
27
 
! Отговори
Цанко преди 8 години
А бяло сладко и кафе не искат ли
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега *** ще каже ,че те си чистят къщичката !То не беше началник на ДАЙ от Гроб та камо ли някакви обикновени калъфи.
51
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не познавам полицай които да не си е купил апартамент ! Работниците с под средната масова заплата 600 лв. не могат да си позволят тоя луксГеноцида над Българския ентос се провежда имено от тези еничари и политиците.