Над 190 видеокамери на Централна гара София

Откриването на ремонтираната гара ще е преди Великден
Обновена: 3 апр 2016 07:50 | 2 апр 2016 21:14, Петя Славова
12
Над 190 видеокамери на Централна гара София
Снимка: архив, Булфото
Ремонтът на Централната гара в София върви към финал и преди Великден предстои да бъде официално открита, съобщи БНТ. Основен ремонт най-голямата гара в страната не бе виждала от 1974 година.
 
Със 70 милиона лева обновяването ѝ започна преди по-малко от 2 години и беше съпътствано с редица трудности. 
Все пак обновената сграда е с нов под, нов таван, изцяло подменен вътрешен интериор. Всичко е ремонтирано от фасадата до пероните. Осигурена е - това, което е най-важно за пътниците, - постоянна температура със специални климатици.
 
Там също така има и детски кът, книжарница, нови каси, ресторант, сменена електроинсталация, укрепена конструкция, паркинг, спортна зала са останалите новости.
 
Диспечерският център контролира целият жп трафик, а специален видеоцентър наблюдава всеки сантиметър от гарата.
 
Началник на обекта инж. Петър Петров каза, че в целия гаров комплекс са монтирани 191 камери. На 8 монитора може да се види как се извършва видеонаблюдението. В реално време, 24 часа, 365 дни в годината.
За сигурността на пътниците са монтирани и специални алармени бутони по стените и колоните и в най-отдалечените кътчета на гарата.
 
Аварийната сигнализация служи за онези, които се почувстват  зле или някой иска да информира за нещо - като например вандализъм. Тогава може да натисне бутончето и да говори с диспечера, който наблюдава видеокамерите.Постът на жандармерията е директно срещу касите. Има подсилена охрана.
 
Старите ескалатори са подменени с нови. На всеки перон има по четири такива. Тези все още не работят. Тъй като предстои да преминат през техническа инспекция.
 
И докато столичната Централна гара съвсем скоро ще придобие нов облик, то недоволни остават пътниците, тъй като и днес влаковете на БДЖ се движеха с рекордни закъснения. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може ли някой да обясни за какво по д*волите ни е тая гара като никой никога не пътува с влак!!!
8
4
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 8 години
До: номер 9Ама като увеличат цената на билетчето за влакчето ще ревнете: "Аууууу, не е правилно да го увеличават, тия само искат да крадат пари от нас, аууууу, много е скъпо билетчето, аууууу!"Еми ако ти е скъпо - оди пеш! Как я виждаш тая - хем евтино, хем готино, с много влакове и все нови? Е, умря Марко, умря и комунизЪма. Парите свършиха! Все няма угодия за вас!
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като няма влакове,поне камери да има...Да се учат служителите да гледат и заснимат...След време гарата може и киноцентър да стане!Студио "Московское"- на името на мини-стърчащото д.ебилче,което не знаело,че книжките за управление на автомобили се купували...Нямат край пр.остотиите на управляващите ни АНТИ-ЛИГЕНТИ!
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
смях в залата
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да не ги откраднат само
4
9
 
12
 
! Отговори
буден гражданин преди 8 години
Добре е да има навсякъде камери, а трябва също и войници с автомати да пуснат по улицита както във Франция и в Белгия. Так се чувстваме в безопасност. Но това съвсем не е достатъчно, нали не искаме децата ни да бъдат разкъсани от бомбите на терористите. Трябва също така всеки да даде доброволно достъп на органите до личната си кореспонденция и телефона си да могат да се четат и слушат по всяко време. На който работата му е чиста няма какво да крие, а така се намалява кръга на заподозрените.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камерите проблемите ги регистрират, не ги решават, нито предотвратяват.
2
3
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Как , как- напи.ан разбира се!
1
0
 
14
 
! Отговори
25453 преди 8 години
Нищо не разбрах за подлеза пред гарата? Той, как ще бъде?