София вади 90 млн. лв. за кърпежи по кварталите

До Великден улиците ще бъдат позапълнени с асфалт
14 апр 2016 08:30,
14
София вади 90 млн. лв. за кърпежи по кварталите
Снимка: архив, Bulphoto

Кърпенето на част от огромните трапове по кварталните улици в София започва. Валяците ще плъзнат най-напред по шосетата, които са включени в маршрута на рейсовете, трамваите и тролеите. Това съобщи шефът на дирекция "Транспортна инфраструктура" Васил Начевски, който провери как върви рехабилитацията на ул. "Цар Симеон".

Плановете са до Великден улиците да бъдат позапълнени. За кърпенето на шосета общината е заделила около 30 млн. лв, а 36 екипа вече са по големите булеварди. По-усилено ще бъде в началото на месец май. Работата ще е поетапна, за да не се затруднява движението, обясни Начевски.

Работниците обработват шосетата с машини по т. нар. инжекционен метод. Тази технология излиза малко по-скъпо заради по-качествените материали, но като краен резултат е три пъти по-евтина, защото не се превозва асфалт до складовете. Запушените дупки по този начин по шосетата ще издържат поне година.

За да не се отварят всяка пролет ямите, от общината планират постепенно да приключат с кърпенето на парче.

През тази година 70 вътрешнокватарни улици ще бъдат изяло преасфалтирани и ще имат нови тротоари и бордюри. В момента тече рехабилитация на ул. "Цар Симеон", между булевардите "Константин Величков" и "Христо Ботев". Ще бъдат ремонтирани и други четири по-малки улици в самия център на града, които обаче са с натоварен трафик - "Искър", "Бачо Киро", "Стефан Сарафов" и "Янко Забунов".

За кварталните улици ще отидат общо 90 млн лв.

През лятото столицата отново ще се превърне в строителна площадка и ремонтите ще продължат по булевардите "Никола Мушанов", и "Цар Борис III" при кръстовището му с ул. "Йосиф Цанков". В списъка ще влязат и бул. "Владимир Вазов" заедно с 8-те моста по него, както и разширението на бул. "Монтевидео" и довършването на бул. "Витоша" до Южния парк. Освен тях машините ще влязат и на улиците "Обиколна", "Богатица", "Козлодуй" .

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха, "ще издържи поне една година" предната година направиха кърпене точно преди снега, съответно се сетете какво е положението в момента, 3 месеца им издържа настилката.Дъвка да сложа ще държи повече...
8
0
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 11Не е важно аз или той какво смятаме, важното е кой и как дава поръчката.Това което написах е от личен опит, а не теоретически абстракции, както тук са сквикнали повечето писатели.Последният път онемях, когато пред мен лично, беше зададен въпросът:Аааааа избрахте ли? Това вашият човек ли е?
7
0
 
4
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
До Анонимен 2Ти държавна поръчка поне 1път печелил ли си? По точно смътна или бегла представа как това става имаш ли?Съмнявам се много след като прочетох тази умна мисъл в коментар 2.Ако иска може да е най-добрият и най-евтино да работи, след като няма "браааатчед" почти невероятно е да спечели поръчката.
6
0
 
4
 
! Отговори
до 5 Zeus преди 8 години
Ти фирма можеш да си направиш, но за даполучиш общински поръчки наистина трябва да отговаряш на посочените от теб критерии! Иначе само ще и плащаш само масрафите, както много от нас!
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой им плаща на тези фирми, не гледат ли за какво дават парите на данъкоплатеца?Н отбивката Бот. шосе към Вл Вазов преди десетина дни кърпиха асфалт, за който преди 2 год общината плати 20 мил. за рвмонт на Бот. шосе, щеше да се смени ул. осветление, тротаоари, да се направи велоалея.....само на книга. Това, което ме възмущава е, че вече 10 дни изровеният асфалт стои разпръснат покрай бордурите и никой не го е.бава!Къде *** мухите, др. Фандъкова, май по цял ден уреждате САМО ДАЛАВЕРИ?
4
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 2Не мога да си направя фирма, понеже не съм бивши комсомолски секретар, нито родителите ми са били партийци, най-малкото дядо ми е бил партизанин :)
3
0
 
7
 
! Отговори
панов преди 8 години
Тоест кърпим като за един сезон, и около изборите, през останалото време и сервизите трябва да работят. Или? Аз съм съгласен да затварят улиците за по седмица, но да ги направят изцяло с нов асфалт, но тук е Боколанд.ия и това ще стане твърде добре за овцете.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голяма далавера! От светнати хора знам, че за кърпенето на дупките отиват 10% от средствата.Къде ли отиват останалите 90% ?!
1
1
 
18
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Вчера загледах какво са кърпили до работа, ами основно миналогодишните кръпки, сладък бизнес е това ;)