8-годишни ромчета пребиха и ограбиха дядо в "Люлин"

Децата се оказаха стари познайници на полицията в София
18 апр 2016 16:30,
173
8-годишни ромчета пребиха и ограбиха дядо в "Люлин"
Снимка: архив, Bulphoto

Две момчета на 8 г. и две момичета на 9 и 10 години са задържани заради грабеж на възрастен столичанин, съобщиха от МВР.

Децата са ромчета, живеят в незаконния катун на ул. "Суходолска" в София. Регистрирани са в МВР за кражби.

През октомври 2015 г. 61-годишен мъж от кв. "Люлин" подал сигнал, че е ограбен, докато се прибирал вкъщи от работа и минавал по обичайния си маршрут.

Малко след 22 часа човекът бил нападнат от група деца. Съборили го с удари на земята и продължили да го налагат.

Ударили го с кол по главата, ритали го по цялото тяло. В суматохата издърпали от ръцете му мъжка чантичка и побегнали. В нея имало стотина лева, лични документи и телефон.

Оказало се, че извършителите са деца от катуна на ул. "Суходолска", регистрирани за кражби преди това. Те са малолетни и не могат да носят наказателна отговорност.

Разпитани са от инспектори в Детска педагогическа стая и са предадени на родителите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
15
 
! Отговори
Загрижен преди 8 години
Няма да се учудя ако след някоя и друга година тзи същите миропомозоните убият някого ... тези "хора" не са интегрирани никъде по света ... защо очакваме да се интегрират и тук? Същото е с арабите в Западна Европа !!!
41
0
 
18
 
! Отговори
видех преди 8 години
И до кога малолетни ще продължават да не носят отговорност за престъпленията си? В САЩ има хиляди случаи на осъдени малолетни, дори и на доживотен затвор
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето имаше ТВУ за тези, които не носят наказателна отговорност.
39
7
 
12
 
! Отговори
избирател преди 8 години
Оня случай от сутринта няма общо с този.Оня го пребил за да се направи известен!!!Има огромна разлика.Тук ромите са престъпници,там нашето момче е чист комплексар!!!
38
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Ами отдавна не сме чеда на Ботев и Левски. Как се посяга на хора, или според господа управляващи те, просто се интегрират. Докато ние се учим да усвояваме Евро средства, те ни присвояват за ***. Госпожо Бъчварова, сега пак ще замълщите страх вие от БХК.
37
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не знам как ще се живее в тая държава занапред, честна дума, не знам... Не ме интересуват магистрали, зали, градинки, след като ще ме е страх да изляза от вкъщи. Тия скоро ще бъдат мнозинство и такива престъпления ще бъдат повсеместни. Не знам управляващите как я мислят тази работа и защо се правят на слепи и глухи за положението с ромите. Ромите са вече проблем 1 в държавата!
36
1
 
58
 
! Отговори
t-rex преди 8 години
Малко съм объркан. Ако българин пребие ром е расизъм. Ако ром пребие българин не е расизъм. А ако ром пребие ром расизъм ли е?
35
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде сега направете пожар, както сутринта за ония човек, който с право твърдеше че не е равен с индииците, защото плаща данъци на тая държава и е ходил на училище! Айде!
34
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И никаква отговорност за родителите?! Нали те са ги пратили да грабят, бе!
33
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много моля,не споеанавайте БХК защото истинското му име е АНТИБЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНСКИ(разбирай РОМСКИ) КОМИТЕТ!!!!!!!!!!!
32
0
 
21
 
! Отговори
Какви са мерките преди 8 години
чл.13 ....възпитателни мерки (за малолетни):...11. настаняване в социално-педагогически интернат;12. предупреждаване за настаняване във възпитателно училище-интернат с изпитателен срок до 6 месеца;13. настаняване във възпитателно училище-интернат.
31
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как така не са в ареста? Веднага в ареста, нали трябва да са равни на Ангел?
30
0
 
50
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
Ми какво да прави човека?Нали ако се защити като им отвърти по един шамар ще го изкарат най-големия *** след граф Дракула!
29
1
 
13
 
! Отговори
Какви са мерките преди 8 години
чл.13 ....възпитателни мерки (за малолетни):1. предупреждение;2. задължаване да се извини на пострадалия;3. задължаване да участва в консултации, обучения и програми за преодоляване на отклоненията в поведението;4. поставяне под възпитателен надзор на родителите или на лицата, които ги заместват, със задължение за полагане на засилени грижи;5. поставяне под възпитателен надзор на обществен възпитател;...
28
0
 
40
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 8 години
Как сме равни? Аз да бачкам цял живот и пенсия да нямам, а той/тя нищо не работили ще има пенсия? Опичайте си акъла братя българи, да не ви се иска да сте спиртна напитка с 3 букви в държавата, вече територия България!
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде се изпокриха беснеещите от тази сутрин?
26
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незаконен катун?Защо още не е разрушен, в такъв случай?Ако аз си построя незаконен кокошарник, ще ми разкажат играта.Писнало ми е да съм дискриминиран в собствената ми страна! а мЪнгустите да има само права, но не и задължения!Е, затова ще има клипчета като днешното.
25
0
 
23
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 8 години
61 годишен мъж чак пък да е дядо... А тези 8 годишни "стари" познайници на милицията на колко са започнали престъпната си кариера? На 5?
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
истинските виновници са родителите много пъти съм присъсвал на такива ромчета които крадат под давлението изнанието на родителите си иследкато откраднат нещо го предават на тях те много добре знаят че нищо не могат да им направят илиосъдят това е отдавнъшна практика затова милицията да не се правят на ощипана мома а да залавят истинските виновници и да ги съдят щом аз е знам тази практика просто се учудвам че милиционерите не го знаят
23
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евророма не са ли пак бесни от случая?