#НеФинансирамКрадци срещу скъпото билетче

Обществено сдружение обяви гражданско неподчинение
22 апр 2016 15:14,
110

Снимка: Булфото

Обществено сдружение носещо името "Бойкот на градския транспорт" обяви в социалните мрежи, че започва кампания с мото: #НеФинансирамКрадци за гражданско неподчинение срещу поскъпването на билетите за градски транспорт в София.

Още по темата

От движението поясняват, че неподчинението ще се изразява в пътуване с автобуси, тролеи, трамваи и влакове на Центъра за градска мобилност, както и провеждане на информационна кампания за пътниците в тях, съобщава Булфото.

В отворено писмо до кмета, Общинския съвет и Центъра за градска мобилност, "Движение Обществен натиск" пише: "С решението за увеличаване на цената на картата за еднократно пътуване и талоните за многократно пътуване на преференциална цена, Вие поехте политическата отговорност за лишаването на хиляди граждани и гости на столицата от достъпен транспорт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
17
 
! Отговори
наказание преди 8 години
Инициатора на повишението зам кмета по транспорта си подаде оставка след корупциионен скандал...
33
0
 
14
 
! Отговори
Баба Меца преди 8 години
Ако нещата продължават да вървят така, като нищо може да се повтори историята от 2013. След винетките и билетчето се гответе за тока и водата, а след това за кой знае какво. И всички тези увеличения се оправдават с такива аргументи, че човек да се разплаче от безсилие, че не може да счупи нечия управляваща глава! И къде са сега .? Що мълчат като...а да не казвам като какво, че пак постът ми няма да се появи, ама вие се сещате, надявам се...
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На следващите избори да гласувама за новото ново лице което ще се появи и за новата нова партия. То се видя, че всички които управляваха досега не стават. Сега вече като гласуваме за новото ново лице и за новата нова партия и нещата ще се оправят, няма да е както преди като гласувахма за жоржганчевци, барековци и какви ли не. Този път ще бъде различно. Гласувайте за новите.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 32Като и метрото и надземния градски транспорт са едно цяло, защо в метрото билетчето си остана 1 лев, а ония дреугите го вдигнаха на 1.60? Тъ.пан пробит.
30
2
 
25
 
! Отговори
ОТВРАТЕН ОТ ГЕРБ преди 8 години
Само ПЪЛНА СМЯНА на властта. Не само ГЕРБ, ДСБ, СДС, БСП, ДПС и разни ТРИ и ДВУ буквени *** трябва да се сложат на ДЕТЕКТОР на лъжата. Ако на въпроса КРАЛ ЛИ СИ ОТ ДЪРЖАВАТА не минеш - КЪМ ЗАТВОРА
29
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааа, разбрахте ли сега, драги софиянци? Увеличили са ви билетчето на 1.60 за надземния транспорт, защото имало големи разходи в метрото ви. Е, който е от град с метро , да не се сърди!..спред тоя с 32 -ри пост малоу.мника!Ахахахаахахахахаа
28
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
....Така и не става ясно как протестиращите предлагат да се покриват растящите разходи за градски транспорт в София....Много ясно казват столичани.Толерират се шведските гратисчии като не се слага постоянна контрола, кондуктор, или качване само от предната врата.Аз пътувам 40 г. с градкия транспорт на София и нито веднъж не видях швед да си дупчи билет.
27
1
 
3
 
! Отговори
БАЦЕ КОЛКО ВЗЕМАШ преди 8 години
за "ЗАЩИТА"
26
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
До всички гласуващи за ГЕРБ: Покайте се !Натресохте на БЪЛГАРИЯ най-*** и нагло управление за цялата и 27-годишна нова история.Факт !
25
1
 
16
 
! Отговори
Каква ОСТАВКА преди 8 години
Първо ПРИСЪДА
24
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повишаването с 60% на цената на билета е цената на корупцията. Фандъкова НЕ се противопостави на това. Напротив, обяви, че това е политическо решение.
23
3
 
14
 
! Отговори
НИЕ ГИ ХВАЩАМЕ преди 8 години
БОЙКО ГИ ПУСКА
22
1
 
15
 
! Отговори
ОПГ ГЕРБ преди 8 години
трябва да се отстрани час по-скоро от властта
21
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скандалът със спирките трябва да отвлече вниманието от драстичното поскъпване на билетите. Сега по медиите ще се тръби как добрият цар Бойко се бори с корупцията и не прощава на никого, включително и на собствените си лоши велможи. Ще се намеси прокуратурата и когато се стигне съда, ще стане ясно че няма проблем и лошите велможи са върнати на бял кон.През това време цена на на билета ще стане 2 лева и Бойко ще е спечелил поредните избори. И така 5 века, докато не дойдат руснаци да ни освободят насила, та да имаме повод да ги ругаем колко ни е било хубаво не под робство, а под чуждо присъстви
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 20 Какво общо имат тия с наземния транспорт с подземния- метрото? Значи аз като не използвам услугите на метрото ми увеличават билета, защото имало разходи в Метрото????
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
0.60 -за депутатките от Самоков и техните семейства.
18
0
 
2
 
! Отговори
хахах преди 8 години
До "кариера"хааха еййй фиаско викаш чак :) айде с каква наслада ще чета същите приказки и за следващия мандат на кметицата ;)
17
3
 
16
 
! Отговори
d1 преди 8 години
До АнонименТо и данъците които плащаме пак си трошим колите в дупките
16
2
 
23
 
! Отговори
"кариера" преди 8 години
Кметуването на Фандъкова което започна преди години с триумф и повечето столичани я харесваха устремно върви към фиаско. С неадекватните решения за София които тя подкрепя и увеличаването на нереалната и с нищо необоснована цена на билета се превръща в най-мразения кмет на столицата.
15
8
 
11
 
! Отговори
ром с манго преди 8 години
Бат*Бойко и неговият ГЕРБ са велики.Ние пътуваме без пари и берем свободно жилезо.Само ГЕРБ !!! Ураааааааааа.....