"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!

Вегани и вегетарианци организират шествето си на 8 май на Витошка
4 май 2016 18:32,
164
"Окървавени" хора в тарелки... Протест: Месото е убийство!
Снимка: Facebook

Под надслов "Месото е убийство" група вегани и вегетарианци организират протест в София на 8 май.

Самите те обясняват, че се очаква протестът, който ще се състои на столичния бул. "Витоша", да бъде грандиозен.

"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница", пишат във Facebook организаторите на протеста.

Те обещават на 8 май в техният "пърформанс", както самите те наричат протеста си, да се появят 20-ина пакетирани като пилета в тарелки хора, както и чинии със "сервирани" в тях хора. Гарнитурата обаче е зеленчукова.

"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните и се опитва да покаже една различна гледна точка, различна от тази на карнистите, гледната точка на животните които биват ежедневно масово изклани за храна", пишат още организаторите.

Те дори посочват, че в каузата им ще се включат съмишленици от чужбина. Самата Facebook страница е пълна с постове на вегани и вегетарианци от Македония и Сърбия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
21
 
! Отговори
хищник преди 7 години
Тия хора защо отглеждат и убиват невинните и беззащитни растения?! Те също са форма на живот!Това е геноцид!Да ядат камъни!
49
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните..."===Мили вегетарианци и вегани, вие сте мaлoyмни. Няма да е зле да научите значението на думата "геноцид". Хората не избиват крави, прасета и т.н. за да заличат вида, а ги развъждат, за да ги използват за храна. И с такива ще водиш диалог? Пълен цирк.
48
3
 
20
 
! Отговори
perhulio преди 7 години
а аз организирам паралелен марш с кебапче в ръка и бира в другата ;)
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ако ядем прекалено много растения, зайчетата какво ще ядат?
46
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганите да не са повече от Бог, че да определят кой да е хищник и кой тревопасен.Те като искат да си ядат и люцерна, но не и да убеждават всеядните, че видите ли не са всеядни, а тревопасни. Има си природни закони, на които никой няма право да се противопоставя.Все едно да има протестиращи лъвове, които убеждават колко е лошо да се яде месо.Ние поне си ги отглеждаме, вместо само да ги ядем.Убийство е да убиваш за удоволствие, но не и ако е за изхранване.
45
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И растенията са живи!Защо веганите ги убиват и изяждат ?!
44
2
 
15
 
! Отговори
до 46 преди 7 години
"Красиво и вкусно е в чинията, защото не си гледал пръските кръв и не си кормил."Ами аз не само съм гледал как го правят, но и самият аз съм го правил, но това не ме е отказало от месото. Да не е красива гледка, но и не е по-грозно от гледката как хищното животно разкъсва друго животно докато го яде живо. Ако си майстор, ще го направиш бързо и животното няма да се мъчи, а месото ще е по-вкусно защото в него няма да има хормони от стреса.
43
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всяка крайност е вредна.Веганството е крайност.А какво да ядат ескимосите ?!
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница"===Добре бе, разбрахме. Като не искате да ядете месо, не яжте. Ама ако се опитвате на мен да ми казвате какво аз (и баба и дядо на село) да ям и какво да се продава в супермаркетите, ще си събирате зъбите в тарелки.
41
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не ги насилвам да ядат месо.Те да не ни карат да се чувстваме виновни, че ядем нормална храна!
40
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абсурдно е човечеството да клекне и да почне да пасе.... Веганите веднага да направят шествие срещу лъвовете, вълците, тигри, хиени, акули, трупоядни и кръвопиещи насекоми, гризачи, лешояди, орли, сови... Как кмеят да извършват геноцид над нещастните агънца, зайци, сърнички, антилопи... Да ядат червейчета и охлювчета, жабчета и гъсенички!
39
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако сложа там една скара и метна отгоре едни сочни мариновани пържоли да се пекат, ще им потекат лигите.
38
18
 
9
 
! Отговори
26г. преди 7 години
38 *** на селска осмянка и заколи прасе или сега като в случая агънце и ще разбереш. :) Пилета съм виждал как се колят, зайчета към който съм бил привързан, телета и след всяко от тях съм спирал този виц месо от жал, тази година от агнешкото. Красиво и вкусно е в чинията, защото не си гледал пръските кръв и не си кормил. Вече 3ти ден не ям месо и не мисля да се връщам към това. Който не вярва да иде да гледа как колят агънце, което ти избереш и посочиш с пръст, тогава ще ме разберете.
37
5
 
24
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
За над 4 милиарда години еволюция на живота на Земята никога не се е случвало съществото с най-висш интелект да е било тревопасно !И в морето, и на сушата и във въздуха най-интелигентни са хищниците или всеядните по простата причина, че големият и активен мозък иска много енергия, която растенията не могат да осигурят!Поредната веганска инициатива е нагледен пример, че интелекта не е силната им страна !Докато не се научим да произвеждаме с машини нужните ни хранителни вещества така ще е !
36
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО ли е спонсорът на проявата ?Само питам.
35
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво !Трябва да се вдигнем като един и да пометем това крадливо и лъжливо Правителство !
34
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що за глупост? Каквото искат, това да ядат. Да не им сипвам аз или някой друг в паницата нещо на сила! Поредното доказателство как се манипулират членовете на обществото и се противопоставят едни на други, за радост на манипулаторите за да могат на спокойствие да вършат безобразията си зад гърба и за сметка на същото това общество.
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тия са куково.
32
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Нашия глас е гласа на труповете в чиниите, труповете в хладилниците, труповете в кланиците, труповете на село в двора на баба и дядо, труповете които висят в супермаркета или местната месарница", пишат във Facebook организаторите на протеста."От толкова приказки за месо огладнях. Отивам да хапна печено пиленце с гарнитура от пържени трупове на картофи.
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Протестът е против геноцида който хората извършват над животните"Не е геноцид, неслучайно се развъждат във ферми животните, които влизат в менюто на човека- целта е да не се изтреби видът и да се осигури неспирен поток от храна.