Градският транспорт се пълни с гратисчии

Недоволни от увеличението на цената на билета се събират днес
7 май 2016 12:45, Петя Славова
45
Градският транспорт се пълни с гратисчии
Снимка: Facebook

Недоволни от поскъпването на билета за градски транспорт от 1.00 лв на 1.60 лв се събират днес, за да изразят мнението си.

Демонстрацията е насрочена за 19.00 часа. Протестиращи ще носят озвучителна техника и ще се обединят под името „Парти в градския транспорт”.

Според протестиращите, подобна цена е непосилна за обикновените минувачи, а хората, които са заявили участие в демонстрацията надвишават 2000.
 
Има няколко сборни пункта, които са в районите на НДК, Руски паметник и Орлов мост, а демонстрацията ще се състои в това да се напълни градския транспорт с гратисчии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Галина преди 7 години
Значи вие не искате да ви тъпчат вас по-малко а да тъпчат Софиянци повече? Българска логика..
32
0
 
1
 
! Отговори
Запасен преди 7 години
Аз бих протестирал най-вече срещу това да си купиш превозен документ/ правото за използваш градския транспорт, и след като вдигнат цените, да ти кажат, че той вече е невалиден, въпреки, че не си си го използвал. Защо никой от маститите "защитници" на обществото не заведе дело срещу това?!
31
2
 
0
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Значи за софиянци всичко трябва да стане 10 пъти по-скъпо, и ток, и вода и билети и горива, всичко. Ще обясня защо, нищо лично към софиянци, но нещата стоят така: в София заплатите да завишени многократно спрямо останалата част на страната, за да са доволни и да мълчат. Всеки знае, че протестите тръгват от столиците, ето, в Гърция протестират в Атина, не в Серес, Александиполис, че дори и в Солун т.н, нали така? Докато в София хората мълчат нищо няма да стане, а те ще мълчат защото са доволни.
30
0
 
6
 
! Отговори
Grigor преди 7 години
Единственият довод в подкрепа на протестиращите не го чувам никъде. 1.60 дали е скъпо всеки може да си прецени, не е там проблема. А е там, че даже да стане 2.60 билета, пак едно малцинство ще се вози безплатно и пак контрольорите ще подминават представителите му като небрежно разсеяни. Натам трябва да е насочена и демонстрацията, никъде другаде.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си Орешарски ако беше увеличил дори с 30% цената на билетите.Със сигурност Боко-Пеевските медии щяха да го сринат, а материала щеше да излезе на гражданска война.
28
1
 
8
 
! Отговори
Колио преди 7 години
Братя софиянци спокоино може да си протестирате смело защото на времето Младенов си порьчваше танкове срещу протестиращите а сега плевньо и фандьчка могат да ви пратят танка и самолета без боекомплект.щото няма тькьв дето да им го пратят от консулството.
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До софиянецкакъв град, бе?! че софия е пълно със селяния! я отиди на автогарата и поискай един билет до Града и ще видиш за къде ще ти дадат! само не и за софия!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До всички сте богатиинтересна работа! всички рИвете за дадено поскъпване и правите безсмислени и циркаджийски протести, а никой не излиза да протестира за ниските заплати! освен това имате пари за цигарки, алкохол и чалга, а не щете да подкрепяте икономиката! не става! като искаш превоз, ще си плащаш! ако ти е скъпо, ще ходиш пеша, или ще си купиш колело!
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Броя на гратисчиите ще се увеличи в пъти още повече ,че *** и 1 лв. не плащаха камо ли 1.60 !Веднъж проверяваха с полиция и арестуваха един пенсионер
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко не му пука за вас ще купува нова военна техника
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как си търси работа безработен в България !Първо в Интернет четеш обявите които 90 % не пише каква е заплатата като отидеш ще ти кажат а тя в повечето случай е 500 лв. Отиваш с билет от 1.60 лв. !
22
1
 
6
 
! Отговори
Gaz enik преди 7 години
Ploblem e na vatreshnite bulgari. Bulgarite ot chujbina ne sa v taia grupa...:-):-):-):-)
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бях безработен и ходех по интервюта ! Как ще стане това с билет 1.60 лв. и здравна да плащаш 16.80 лв . !?
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
офтопик за софеАнец: Ако си учил история, щеше да знаеш какви градове са Варна, Пловдив, Русе, Търново. Но ти си д е б и л е н софеАнец, виждаш само до носа си.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Копенхаген има сини карти, които се зареждат предварително. Влизаш, маркираш, пътуваш, маркираш, излизаш - плащаш колкото си пътувал. Когато сравнявате с други държави, представете всички факти, не само удобните ви.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аристокрацията ни е унищожена в края на 14 и началото на 15 век. Доста зараждащи се аристократи са потъпкани от партизаните, които, родом от села, са се заселили в София. Бий се в гърдите софеАнецо, не ми пречиш.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СофеАнецо, много ме кефи *** да се бият в гърдите и да доказват аристократичното си софеанско потекло. Повечето хора в бизнеспарк, мегапарк и други офиси, доста собственици на фирми не са софиянци. Доста професори и учени не са софиянци. Бий се ти в гърдите какъв си, утре като дойдеш на интервю повече ще ме интересува какво можеш.
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е проблема в цената от 1.60 за билет, а в това че малкото останали работещи хора постоянно биват притискани от подобни непосилни увеличения на цени.А когато поискат по висока заплата или бонус им се присмиват подигравателно и им посочват широко отворената врата. С уважение към всички бедниработещи.
15
0
 
12
 
! Отговори
R0B v bg преди 7 години
Колкото решат толкова ние сме си роби и те си се държат с нас точно като с такива. С бензина какво стана ...пак нищо ,днес е 1.93 лв ,ами с доходите пак нищо ,ами с безработицата пак нищо.
14
15
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
Цената е нормална. Градът е малък и за късите разстояния, 2-3 спирки, може да се минат и пеша. За 10-15 км возене си е нормално да платиш 1,60. Ако пътувате всеки ден, с карта ще ви излезе наполовина.