Вместо селфи на паметника – четете Алеко

Закъсняхме с паметника на Щастливеца, призна Тодор Чобанов
Обновена: 12 май 2016 14:36 | 12 май 2016 12:30, Анисия Иванова
17
Вместо селфи на паметника – четете Алеко
Архив: Булфото

Закъсняхме с паметника на Алеко Константинов, потвърди зам.-кметът на София Тодор Чобанов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR. Той призова вместо да си правим селфита и да се снимаме с новия паметник, да прочетем Алеко.

Алеко е бил "щастливец" и е искал да ни научи да бъдем такива, подчерта Чобанов.

Още по темата

"Той сам си слага този прякор в едни от най-тежките дни в живота си, когато умира близък за него човек и когато всички смятат, че той е смазан от болката - тогава казва, че е щастливец. Този позитивизъм и начинът, по който гледа върху света, желанието му да ни научи да обичаме България, българския народ и природата са много ценни уроци на Алеко, актуални и днес", припомни Чобанов.

Човек може да открие важните уроци, които ни е завещал, на всяка една страница, която е написал, подчерта още столичният зам.-кмет.

Той обясни, че мястото, където е поставен паметникът, не е случайно - с поглед към Витоша, все пак "Щастливецът" е основателят на туризма у нас.

Датата на откриването на монумента също не е случайна - това е денят на неговата гибел.

Целият разговор гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
словото преди 7 години
"В кого вярваш ти?В това рабско племе,което търпи всичко това?Виж го в представителите му.Народът е роб.Робуването за него е блаженство,тиранията-благодеяние,раболепието-геройство,презрителното храчене отгоре му-музика...."
15
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 7 години
Комунистите много наблягаха на унизителните за България коментари и затова не го харесвам. Трябва да се извади от учебните програми за 50 години и после да го преоткрием.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И след 110 години,казаното от него е актуално и днес Едно магаре ми тури за кандидат,магарето ще ти избера....Европейци сме ний,ама не съвсем....
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, ама четенето е демоде сред младите.Модерни са селфитата, особено ако са с Бойко Борисов, който пък пише във ФБ.Е, то всъщност Румяна Бъчварова пише от профила му, но това са подробности.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Велик българин! Невероятен писател! А паметникът да не повярваш, е страхотен!!
11
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
поза на нехранимайко, защо, манекенски го докарваме ли
10
10
 
3
 
! Отговори
bebok преди 7 години
този дядо на паметника,писател ли бил,или някой богаташ на време?
9
5
 
4
 
! Отговори
аа преди 7 години
четенето в къщи при паметниците селфи . Аман от умноци с Култ тура . Клишетата заменят правото на сободен избор. Кой е по *** ? Този който прави това което си иска -сеселфи и чете книга. ИЛИ дикататура култтурист - човека който не зачита свободата а ДИКТУВА какво било хубаво да се прави. ?
8
1
 
12
 
! Отговори
зрител преди 7 години
Няма време за Алеко, защото на всеки ТВ канал турски сериал.Кога ще видим нещо българско и родно, дори и футболните мачове не предават /освен по радиоточката на домофчибозук/
7
1
 
9
 
! Отговори
Занзибар преди 7 години
ТОВА Е НОВИНА! Не помията, с която умишлено ни заливат потомствените еритрейци и филипинци с пера в ръка, които помежду си, се наричат български журналисти.
6
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тоя са му много тънки крачетата и ръчичките, затова му треперкат... Недоносче е момченцето!
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво го давате това недоносено чобанче бе? Има къде, къде по-големи риби в трафика на културни ценности! То е дребна беззъба рибка милото, плува само в плитки води!
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха! Тодор Чобанов - новия бай ***!Новия Бай *** е нежен, изнежнен, с маникюр и педикюр, набутан в некое кресло, министерско или общинско, няма значение, да цоца пари и да си прави далаверките!Веднъж го изгониха наш Тодорчо, че беше решил да прибира всичко сам и да прекара ортаците... :)Сега да видим до кога ще го държат!
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От както БКП-БСП не са на власт София стана един красив Европейски град . Сега е ред и на другите градове , които се отърваха от комунистическото или социалистическо робство .
2
1
 
13
 
! Отговори
Паметникът преди 7 години
е добре направен, макар че има някои опущения). И за да искат да се снимат с него хората, си има повод, явно, стига еснафлък. Всички паметници си имат времето, явно този е дошъл на мястото си.
1
2
 
17
 
! Отговори
Как преди 7 години
искаш от една изпростяваща нация,копираща само най-лошото от света да чете?"Че то на повечето млади хора,името на този българин почти нищо не им говори!