Годишната карта за транспорта в София – хит

След скъпото билетче - софиянци ударно пред касите за евтина карта
40
Годишната карта за транспорта в София – хит
Снимка: Булфото, архив

След като билетът за градски транспорт в София стана 1,60 лева, софиянци се наредиха на дълги опашки пред касите на Центровете за градска мобилност за абонаменти карти, които останаха на старите си цени.

Още по темата

Само за три дни  - 30 и 31 май и 1 юни, са продадени общо 6 355 нови абонаментни карти, съобщиха от Столичната община.

Напълно очаквано се е засилил интересът и към годишната карта, която пък единствена беше намалена от 500 на 365 лв. За три дни са продадени 813 годишни карти, а само на 1 юни – 317 броя.

С годишната карта пътуването излиза на цена 1 лв. на ден, независимо от броя използваните превозни средства и броя прекачвания.

От новата карта "Метро Плюс“, която дава възможност да се използва метро и една линия на наземния транспорт, са издадени 264 броя.

Възложено е на всички транспортни оператори да осигурят билети във всички превозни средства, както и монети на шофьорите и ватманите.

На всички автомати за продажба на билети вътре в тролеите и трамваите са поставени стикери, които предупреждават, че автоматът не връща ресто.

Тези билетни устройства са монтирани през 2008 г. и нямат техническата възможност да извършват тази услуга.

В следващите месеци стартира процедурата за изграждането на електронна система за таксуване в градския транспорт на София, която ще даде възможност за заплащане според време или разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
n преди 7 години
До Анонименважи за всичко + метрото
10
0
 
0
 
! Отговори
Руди преди 7 години
До Анонимен 7Глупак
9
17
 
9
 
! Отговори
аа1830 преди 7 години
Във Виена - годишна карта 365 Евро, билет за едно пътуване 2,20 Евро, минимална заплата около 1000,- Евро! Така че аре стига сте мрънкали, ами си купувайте карти като нормалните хора в нормалните държави, което е и целта на СО. И въпреки многобройните безумия в градския транспорт, това е стъпка в правилната посока!
8
8
 
20
 
! Отговори
родоотстъпник преди 7 години
Не купувайте билети за градския, купувайте билети за Терминал 2!!!! Еднопосочни! Революция от бг.народа няма да стане, ясно е вече, надеждата е в задружните малцинства от ромски произод, но те са още малобройни!!
7
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как 500 годишното робство си е казало думата. Трябва да минат поне 10 поколения за да умре робската душа. Никога няма да дам 365 лв. на селенжърите. Днес си палнах дизеларата и очадих софията! Заредих си на 1 лв. дизелче и вместо да се бутам в тарапаната и да дишам смръднята на селенжърите си пътувах като бял човек. За тези 365 лв. ще си заредя 365 литра нафтичка. Не от мутренските бензиностанции разбира се!
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Идат избори и требат паре ще ги опухат а след изборите ще кажат че е време и картите да поскъпнат.
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големият хит са билетчета под формата на спрей, вярно ли е това?
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Па 1,60 скъпо ли ви се вижда бе *** , маре вие искате направо без пари да пътувате, и намалението от 500 на 300 и няколко е много щедро даже.
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** ***. Точно това беше целта, ударно да съберат пари. Вместо да се редят на касите да ходят да дюдюкат на кметицата под прозореца че ги обира. Но с прости хора това е положението.
2
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Toва ако беше станало в Гърция Атина сега щеше да гори. Тука раята с 500-годишен стаж се реди пред касите
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е лъжа и платена статия, за да се лъжат хората да купуват картите на ЦГМ! Аз не видях да има някой! Карайте си колите, карайте колело,,,, но за Бога, братя, не пътувайте с грАДския транспорт!