Граждани обсъждат как да се казват станциите на новото метро

Допитване на "Спаси София" събра 1500 предложения за 24 часа
8 юни 2016 16:58,
11
Граждани обсъждат как да се казват станциите на новото метро
Снимка: bgonair.bg

Онлайн допитване за имената на новите метростанции от третия лъч на метрото набира все повече мнения. За 24 часа има дадени над 7000 гласа и около 1500 предложения как да се казват новите метростанции, съобщи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Георги Борисов от "Спаси София".

"Предложихме го, защото досега участието на гражданите в решението как да се казват метростанциите беше буквално символично, дори бих казал никакво. Направихме го, защото смятаме , че всеки има право да каже как да се казват метростанциите до дома му", обясни Борисов.

Той сподели, че сред дадените предложения има и много имена на културни дейци от различни сфери, но все пак най-много точки набират онези имена, които се явяват топоними на даденото място, където се намира метростанцията.

"Трябва да се търси прагматизъм. Ние ще подадем предложенията на транспортната и културната комисии към СОС. Надяваме се, че този ентусиазъм няма да бъде пренебрегнат от общинските съветници", коментира още говорителят на инициативата.

По думите му безспорен фаворит за последната спирка от новия лъч на метрото е "Горна Баня".

Какви предложения са дали още софиянци вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Име на спирки!!! Фъни бъндита! Боко 1 боко 2 Цецо сифоня! Гроб!
7
1
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 7 години
Има ли въобще още някой (не визирам поръчковия тролетриат на Боко Т.), който поне малко да се съмнява, че ГЕРБ играят твърдо заедно с Пееф и Доган?
6
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
Още една услужлива публикация. Как смогват тези от днес.бг, просто не знам. Утре трябва да се тиражират тези неща и във в. Телеграф.Тези медии бяха спрягани с Пеевски, сега обслужват ГЕРБ. Случайност?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко Борисов 1,2,3,4,5,6,7
4
4
 
6
 
! Отговори
сдасдасдас преди 7 години
Всички станции да се прекръстят на Боко тиквата и неговата рода до девето коляно, все пак той лично ги изкопа, а като нямаше време да копа щото беше много зает да играе мач и тенис в работно време, се бръкна в неговия личен (държавен) джоб и даде пари на някакви други копачи.
3
2
 
16
 
! Отговори
И аз предлагам преди 7 години
Станция 1,60лв., станция Ценко Чоков, станция Лош Материал, станция Магнолиите и една от едно от най-добрите предложения - станция 16млдр. дълг
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаааа, ха, ха, ха, е как бе ? Ами естествено - станция Баце, станция Фандък, Станция Ушето на ония , ....... хаааа, ха, ха, ха, ..... Ей, и баба Цеца да не забравите .....
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предлагам всички станции да се казват Бойко Борисов и Внукът на Бойко Борисов.