Активисти: Моделът #КОЙ още руши страната ни!

Те облепиха центъра на София с плакати
14 юни 2016 18:20,
45

Снимка: Булфото

Активистите от Протестна мрежа облепиха с плакати централната част на София, за да припомнят датата 14 юни 2013 година – старта на протестите.

"На 14 юни 2013 бе натиснат спусъкът на най-дългите граждански протести в новата ни историята. Над 400 дни гражданите излизаха на улицата, за да искат оставката на едно мнозинство, което коленичи пред модела #КОЙ.
Гневът от този позор издигна преграда между управляващите и протестиращите. Парламентът беше зад заграждения. Властта избираше задните входове, за да се крие и бяга от недоволството", написаха в декларация от Протестна мрежа.

По думите им три години след избухването на протеста, моделът #КОЙ продължава да руши страната ни.

"Медийните бухалки, щедро финансирани от същия модел, самоотвержено бранят и днес статуквото. Пленените регулатори, отровената медийна среда, неслучилите се реформи и застой, който управлението нарича "стабилност", са проекции на същия модел", пише още в декларацията.

По думите им усилието за демонтирането на изградения от страх и зависимости фундамент на модела ще бъде дълго, защото основите му са положени дълбоко.

"И гражданите знаят, че само те са тези, които могат да застанат между него и институциите. Да защитят правото си на справедливо и добро управление. Да отстояват бъдещето си тук", призовават активистите. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 7 години
Български майдановци и чужди агенти спонсорирани от "Америка за България" "Отворено общество" и "Фондация Форд! Ето кой!
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Койчовците вместо да ми лепят плакати защо не са пред парламента да търсят сметка защо се изтеглиха толкова милиарди заеми за последните 2 години. Или те не хапят ръката, която ги храни...
9
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой???Ами Американските интереси и слугите им който те си назначаватЗа да ви Унижават,да потъпкват вашата История и да ви подготвят за последната война в която те искат да бъдете в челните позиций за да оберете Калайките първо Вие
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благой.
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КОЙ ли??Много добре знаете КОЙ и не се правете на ощипани булки!!Не КОЙ,а СВОЙ същият този който ви плаща хонорарите за всеки един вид акция,която предприемате!!Другото всичко е парлама за баламите,които все още ви вярват!!
6
0
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Моделът "Кой" = Безкръвен Геноцид. Затриване на държавта още в рамките на този век. Който не вярва да разтвори демографските справки /от какви ли не международни институции + тези на БАН/ за последните 26 год., да хване калкулаторчето и да смята......
5
18
 
2
 
! Отговори
ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ преди 7 години
добре че БОЙКО БОРИСВ се варна на влас!
4
4
 
19
 
! Отговори
ЛЪЖАТ преди 7 години
Протестна Мрежа Лъжат Хората .Но Хората имат памет , най-дългите протести в България са били в Годините от 1918 до 1944 година .Тогава фашистите и Бизнесмените са избивали деца и бременни жени , младежи , бащи и майки, синове и дъщери .Даже има паметници още .В Настоящето се случва пак , след излизането на Англия от ЕС ще се развали ЕС . В България вече има подготвени Паравоенни с голяма численост която ще коли и беси пак .Да живее Русия през 2020 година пак ще ни освобождава .
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде бяха когато днешното управление зароби и внуците ни със заеми?
2
1
 
11
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
"Бъдеще тук", хохохохохо...
1
3
 
23
 
! Отговори
кой? преди 7 години
КОЙ плаща плакатите ?Кукловодите на Асенчо Генов!