Тарикати продават за левче продупчено билетче в София

Някои го предлагат дори за 80 ст., връщат и ресто
14 юни 2016 07:00,
56
Тарикати продават за левче продупчено билетче в София
Снимка: архив, Булфото

Хитри софиянци пласират на слизане старите си билети за автобус на половин цена. Тарикатите причакват хората на врата и веднага щом видят пътник със стотинки, му предлагат промоцията от "левче за продупчено билетче". Така реално документът им излиза по 80 стотинки.

"Тъкмо се качих в автобус 404 и веднага един любезен мъж при предложи билет за левче. Веднага се съгласих, защото спестих 60 стотинки”, разказва жена, която се е възползвала вече два пъти от промоцията.

Подобна търговия върви и по други линии. Така в тролей № 11 млад мъж продаде билетчето си за 80 стотинки и дори върна ресто. "Аз взимам продупчен билет само от ръка. Веднъж изгорях с 20 лева, защото ползвах едно намерено на седалката", разказа той.

От началото на месеца софиянци масово са се юрнали да си купуват карти заради скъпото билетче. До 11 юни са издадени 17 479 нови карти, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Продължава да расте броят на софиянци, които се снабдяват с годишна карта. До този момент над 3134 човека са броили накуп 365 лева за картата. Така постъпленията само от нея са 1 143 910 лева. С нея пътуването ще им излиза по левче на ден, независимо колко превозни средства и колко прекачвания ще направят.

Точно 794 човека са си купили карти "Метро плюс" за 43 лева. 860 човека пък са предпочели да пътуват с тридневен документ за 10 лева. От началото на месеца заловените без превозен документ трябва да заплащат 40 лева на място и 200 лева за акт.

172 гратисчии пък са отнесли глоби на място за последните три дни.

ЦГМ трябва да направи график за засилен контрол по т. нар. рискови линии, например в ромските квартали, където има сигнали, че масово се пътува гратис и пътниците не се проверяват. До края на следващата година трябва да завърши процедурата за електронна система за таксуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Тарикати продават за левче продупчено билетче в София"Пълна измишльотина!!!!!!!Билетчетата се ДАВАТ!
31
1
 
16
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Цитат"Продължава да расте броят на софиянци, които се снабдяват с годишна карта. До този момент над 3134 човека са броили накуп 365 лева за картата. Така постъпленията само от нея са 1143910 лева. С нея пътуването ще им излиза по левче на ден, независимо колко превозни средства и колко прекачвания ще направят." Е, не е вярно, ама изобщо не е вярно. Аз пътувам примерно 36 пъти в годината с градския транспорт и така всяко пътуването ще ми излезе около 10 лева.
30
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 7 години
До Турчина Мехмед 11 - Съгласен съм с тебе, но проблемът е, че управляващите не се стремят да градят държава. Напротив, правят олигархична диктатура, без спазване на законите за "нашите" хора. Картели. Продажна съдебна система. Образование и пенсионно осигуряване. Медицинско обслужване. Национална сигурност. Армия. Екология. Покажи ми една сфера, в която нещо се гради.
29
0
 
20
 
! Отговори
до 20 преди 7 години
Само не ми давай за пример Холандия, защото там има прекрасни условия за велосипедисти за разлика от тук! А защо др. фандъкова не слезе от служебната кола, да яхне велосипед или продупчи билет и даде личен пример как се прави това? Сега вместо да дотират транспорта с по-евтино билетче, ще пренасочат милиони за замърсения въздух от засиления трафик, но ти няма как да разбереш това! За да рИвеш, че не било комунизъм..., който никога не се е случвал!
28
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А цената на труда кога ще стане адекватна а? Само цените на продуктите и услугите дигаме!!
27
0
 
35
 
! Отговори
депутатин преди 7 години
Наглоста и безочието на някои наши продажници, пардон управници няма граница и поради тава се налага полз ването на всякакви хитрини и борба срещу гаврата с нас. Аз винаги преда-вам безплатно билетчето си. Какво ли ще се случи, ако тази система заработи дълък период? Какви ли нови шмеке-рии могат да измислят управниците и тези от градската дебилност срещу то-зи своеразен протест? Чух, че цивилни от дебилността оставят по седалките дупчени билети,а на следващите спир ки се качват униформените.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пазарна икономика. У нас само гяволии. Друго нема.
25
0
 
39
 
! Отговори
Мнение преди 7 години
Сиромах човек - жив дявол!!! Хак да им е на управляващите!!!
24
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тарикати, глупости. Някаква форма на взаимопощ се заформила между хората и това е добре. Тарикатка е Фъндъкова, не се лъжете по хрисимия и благ образ, който демонстрира. Защо наистина не слезе от служебната кола?!
23
1
 
10
 
! Отговори
извън темата преди 7 години
До Ханко Брат - кварталПрегледай се на 4-ти километър
22
0
 
22
 
! Отговори
козина преди 7 години
До АнонименКмета на Букурещ по-*** ли е ,та иска да прави градския транспорт безплатен?Кой ще го отнесе- бедняците от крайните квартали които сменят няколко превозни средства.
21
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А кметицата защо не слезе от служебната кола, защо не ползва градския транспорт или колело, както правят политиците на Запад? Апропо, служебната й кола пак е от нашите пари.
20
0
 
28
 
! Отговори
тити преди 7 години
Фандъчето пионка на примиера.Бързат да усвояват да стане билета и 5 лева така е като сме рая.
19
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нахалството на еврокомисарите заема застрашителни размери.Завчера някаква Магарице Вастеберг или нещо подобно иска да си продадем-подарим газопреносната мрежа?!!!Демек,да ни вземат и последното.А същата магарица вече 4 години не се произнася за законноста на договорите с мариците!!
18
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ония времена където ти плащат без да работиш, където транспорта беше евтин, а софия само за софиянци свършиха. Комунизма фалира, видя се че тая система не работи. По белия свят за да получиш нещо си плащаш за него или работиш. В холандия много хора ходят с колелета на работа. В дъжда слага един дъждобран, отдолу е с костюма и кара към работа. Нашите тарикати се чудят как да прецакат фандъкова и да не платят билетче. Защото сме големи тарикати всички в БГ за това сме най-бедни..
17
35
 
11
 
! Отговори
Ханко Брат - квартал преди 7 години
Република България не може да бъде повече Руска лаборатория за социялни експерименти. Жидиш ли руснак, хвърли камък по него. Смърт на Руският окупатор.
16
23
 
4
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Как си го представяш това да стане в България ?Когато осъзнаем че сме дребнави, подли, лицемерни и още и още ще спрем да търсим вината в другите. 2 пъти съм бил свидетел на случай в който пътници защитават нередовен пътник от контролата. Заради такива ще си плащаме. В някои държави качването става само от първата врата, ако се опиташ да се качиш от друга пътниците ще те изхвърлят, в България знаеш ли кога ще стане това НИКОГА. Сбъркан ни е целия манталитет и култура.
15
0
 
14
 
! Отговори
ВАЙ преди 7 години
Общинският дълг на София и общинските гаранции към края на март възлизат на 1,251 млрд. лв., в т.ч 635,6 млн. лв. вътрешен (50,8%) и 616,2 млн. лв. външен дълг (дългът на Столична община формира 47,4% от общия размер на дълга).
14
6
 
18
 
! Отговори
Продажник преди 7 години
Учителката по Руски език да си ходи в Сибир. Прокурор и затвор за нея. За шастие Тя е Тежко болна И руснаците не могат да намерят неин заместник.
13
6
 
10
 
! Отговори
Тотка пилотка преди 7 години
До АнонименАбе те зи ги разправяйте на ранобудните протестна мрежа и другите неолиберални ентусиасти!Транспорта трябва да е евтин или безплатен за да може вие провинциалистите пришелци да се пречката по-малко на столичани!