Златните момичета искали да си дойдат у дома, но ще играят

#Prayfortsvetelina превзе социалните мрежи
Обновена: 17 юни 2016 09:33 | 17 юни 2016 09:15,
47
Златните момичета искали да си дойдат у дома, но ще играят
Снимка: Facebook

Ансамбълът ни предстои да изиграе най-трудните си съчетания днес на Европейското първенство по художествена гимнастика в Израел - както на терена, така и в живота.

„Това е едно от най-обгрижваните деца в националния отбор по художествена гимнастика, защото тя много рано загуби майка си. Говорих с нея два пъти във Варна и категорично тя не е плакала. Цвети казваше, че се страхува, че вечерно време трудно заспива и че я боли корема. Направихме й всички изследвания. След Световната купа тя реши, че иска да се откаже от спорта. Единствено се разплака, когато дойде да ми каже, че не иска повече да тренира”, разказа пред "Нова тв" председателят на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева.

„Когато момичетата разбраха за Цвети, те искаха да си тръгнат и да не участват на Европейското. Те искаха да си тръгнат. Беше на живот и смърт да ги убедя да останат”, коментира още Илиана Раева.

„Видим срив имаше след Световното първенство в Испания. Тя каза, че иска да се откаже, не иска да тренира и не я разбираме. Цвети извървя един дълъг път. Тя няма грешка от две години на състезание. Може ли да си помисля, че тя има психологически проблеми, и когато отиде на състезание, ще играе без грешка”, разказа треньорката на отбора Ина Ананиева.

Прегледите при психолога не показали симптоми на депресия, коментира Илиана Раева.

„Няма как психологът за един час консултация да даде препоръки. Цвети казваше, че няма как да издържи и че може да ни провали. Беше се разплакала при Илияна и после при мен. Ревеше на тренировката и казваше: „Не мога повече. Не мога да тренирам”, спомня си треньорката на отбора Ина Ананиева.

А какво става с отбора, когато разбира, че Цвети иска да се откаже от спорта и едно от последните им участия?

„Михаела ги е накарала да отидат при нея в петък. Стояли са до един часа през нощта”, разказа Ананиева.

„В събота тя ми се обади и каза, че иска да й простя. На момичетата също написала, че иска прошка”, добави Илиана Раева.

„Никога не съм си и помисляла, че това дете няма да бъде в отбора”, категорична бе Ина Ананиева.

Междувременно трагедията обедини един от спортовете с най-голяма конкуренция, какъвто е художествата гимнастика. Медалистки от големи първенства използваха хаштага #prayfortsvetelina, за да изпратят пожеланията си за оздравяване на българката, пише "Стандарт".

Водачката в световната ранглиста Александра Солдатова помоли последователите си да споменат Цвети в молитвите си. Многократната световна и европейска шампионка Яна Кудрявцева също публикува снимка на Цвети. Израелката Нета Ривкин призовава Стоянова да се бори. Националният отбор на Украйна също публикува снимка на българското момиче с познатия хаштаг на официалната си страница. Гимнастичките от националния ансамбъл на Испания също споменаха Цвети в публикациите си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манипулират момичетата и ги изнудват. На два пъти се е отказвала и са провеждали с нея тежки разговори, след които е искала прошка. Представям си тези разговори: " Проваляш усилията на останалите момичета. Помисли ли за тях, за усилията, които са положили?... Вампири
14
4
 
12
 
! Отговори
ту преди 7 години
Има нещо странно .....Това момиче пада подозрително от 6 етаж,а след 2 дена вратаря на Левски изведнъж отива на Лаута??? Бяга от София .........
13
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе вие луди ли сте. Естествено, че трябва да играят - дори и само заради себе си. Как да загърбят толкова месеци труд и лишения. Ще помогнат ли с нещо на Цветелина, ако се откажат от европейското, а може би и от световното. Естествено, че не. Най-много да я натоварят допълнително с усещане за вина заради провала на отбора.
12
1
 
32
 
! Отговори
Жоро с моторо преди 7 години
Момичетата искали да си дойдат, но ръководството не позволило... Мъжко държание от страна на момичетата, но ръководството са ***...
11
6
 
29
 
! Отговори
Конти преди 7 години
Естествено че НЕ трябва да играят! Най-малкото за да покажат на Цвети че държат на нея. Има и други причини ....
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златните момичета искали да си дойдат у дома, но ще играятА на мен тати ще ми купи колело, но друг пътлицимерие
9
14
 
17
 
! Отговори
Monti преди 7 години
Естествено че трябва да играят! Най-малкото за да покажат на Цвети че каквото и да стане трябва да се върви напред а не да се предава.
8
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така и не разбрах защо не върнаха отбора в България?! Нормалните хора това биха направили, а явно момичетата са нормални хора, щом са искали да се върнат.
7
6
 
32
 
! Отговори
Дуле Савич преди 7 години
Последно време забелязвам тенденцията, от всяка малко по-интересна новина се прави от мухата слон. Толкова раздуване на тая тема, толкова чудо, че просто не е истина.Да, тъпо е, че момичето е решило да сложи край на живота си, ама всеки ден да пишете за това и да се правите на супер загрижени за това момиче, не мисля, че помагате някому, още повече на нея.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Kak mogat da igrajat sled tosi tragi4en slu4ai no tova e falschivata al4na raeva i russta grosna treniorka nasila sa gi nakarali da igrahat vs sa vinovni sa teagi4nia slu4ai i da se nahat ot momi4etata ako sam na tahno mesto nana da igraja v 4est na zveti ne badete predatelki momi4eta
5
1
 
31
 
! Отговори
??? преди 7 години
Не съм сигурен кое е по-гнусно: сълзливите статии за Джилязко очите или гаврата с това момиче.
4
15
 
31
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Тия вещици Робева и Раева трябва да бъдат вкарани за по 30 год. в затвора.
3
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей то голямо шоу си направихте. Тя като се оправи пред нея ще стои още по-голяма дилема - дали да се кандидатира за някаква позиция някъде, или да се чуе къде да се скрие от СЕИРДЖИИ (колко българска дума!).
2
12
 
59
 
! Отговори
Мая Стоева преди 7 години
"Беше на живот и смърт да ги убедя да останат, коментира още Илиана РаеваИлиана Раева може да има своите постижения в спорта, на като човек е отвратителна, посредствена, неприятна и зла. Вече за никой не е тайна, че са искали да игнорират момичето, защото никой не стои зад гърба й. Трябвало е да се намери място на дъщерята на изявен олимпийски шампион. Няма какво да се правят на улави двете с Грешка, ами и нас да правят на по-*** отколкото сме. Аман от *** на ръководни постове!
1
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставете го детето на мира най-сетне, стига сте ровили в личния му животако не иска да играе, няма да играе, какво се бъркате където не ви е работа, аман от нахални ***