Ни зелена, ни синя зона, но с пари паркираш в "Студентски"

Причината – всеки слага колата където си поиска
18 юли 2016 07:37,
19
Ни зелена, ни синя зона, но с пари паркираш в "Студентски"
Снимка: Facebook

За платено паркиране в Студентски град настоява управата на столичния район "Студентски". Според кмета на района Димитър Дилчев зоната за платено паркиране няма да е нито зелена зона, нито синя.

"Вкарали сме допълнителни предложения към наредбата за паркиране. Ще търсим някакъв по-различен ценови и времеви модел с оглед на характера на района, с оглед на това какви хора ползват автомобили, за какво време паркират", съобщи Дилчев пред "Сега".

Създаването на платена зона за паркиране се налага заради спрените на улицата автомобили, които затрудняват трафика и особено преминаването на автобусите на градския транспорт, стана ясно от обясненията на кмета.

"Зимата е много тежко - тази зима имахме случаи на заседнали рейсове, тъй като снегопочистващата техника не можа да мине заради паркирани автомобили", добави Дилчев и посочи като пример практиката в централната част на София, където платената зона за паркиране въвежда ред в движението и най-вече освобождава тротоарите от коли.

Като още един мотив общината да въведе такса за паркиране е, че шофьорите оставят колите си дори върху новата велоалея по ул."Никола Габровски", ул. "Акад. Стефан Младенов" и ул. "Иван Странски".

По думите на районния кмет до края на годината трябва да е готов проектът на тази зона. Идеята е тя да обхване територията на целия квартал с изключение на местата, които са държавна собственост - терените, прилежащи към висшите учебни заведения, и към общежитията, тъй като при тях режимът на достъп и паркиране не се определя от общината.

Освен платените места за паркиране, районната община предвижда и изграждане на наказателен паркинг. Към момента обаче не е ясно къде точно ще се намира той.

"Имаме няколко варианта в момента, след като се изчистят проблеми със собствеността, ще има ясно място за наказателен паркинг", заяви Дилчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
5
 
! Отговори
Пако преди 7 години
Да се забрани строителството в Студентски град и да се ограничи достъп на неживеещи в комплекса хора. Половин София ходи там да тъпче *** и да кибичи по кафенца и дискотеки. Пред Клуб 35 да се забрани тотално паркирането, там е проблемното място, заради което се задръства.
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Студентски град трябва да бъде сринат с булдозери, а паплачта която сего го обитава - напръскана с райд.
14
5
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 7 години
Ако има неправилно спрели автомобили, те ще са неправилно спрели и когато има "някаква зона". Т.е зоната не дава право да се паркира неправилно срещу заплащане. Не е ли по правилно да минава паяк от време на време? Да минава паяк всеки месец на случаен принцип да вдигне няколко коли и в студентски бързо ще се разчуе - и после няма да спират по велоалеите. Ама като започнат да спират правилно няма да има пари от къде да се скубят нали. Смешни сте...
13
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е само първата стъпка. Крайно време е нещо да се предприеме срещу тези милиони автомобили. Трябва да се ограничи притокът на автомобили и към центъра на града, и към София като цяло. И притежаването да се затруднява максимално с целия възможен инструментариум на закона. Отврат!
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, ченешравилно паркираните могат да се премахват без да д нужна синя зона.Тръгва си паека, и след 20-30 вдигнати автомобила, останалите се подреждат сами.Нооо, синята зона ще вкарала ред.Гнусни гербераски твари.Не се наядоха.Всичко откраднато за лекарства и свещи да дадат!
11
1
 
20
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
Много проекти ,но за подземен паркинг ни един. И да не ми се оправдават с липсата на пари , защото по цял свят ги има и печелят от тях -само с нас не.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля? Заседнали автобуси заради това че снегопочистващата техника не е могла да премине заради спрели автомобили. Добре де всички знаем къде минават автобусите в студентски. По маршрута на градски там улиците са широки и определено нищо не пречи на снегопочистването там. Що за глупост е това?! На *** ли ни правите или какво? Това вече прехвърля всички граници на глупостта.
9
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А бе не разбирате ли че това е една печатница на пари, хора осъзнайте се,протестирайте, или ще продължат да ви дерат безсрамно. И не разчитайте на т.н кореняци софиянци - те са овце които са свикнали да ги стрижат, ако не бяха такива България нямаше да е в такова окаяно състояние.
8
2
 
20
 
! Отговори
местна преди 7 години
След като ви е проблем паркирането по улиците, по които се движи градския транспорт, защо вече са начертани новите парко места на същите тези улици, които обаче ще се плащат? Нали уж искате да се разчисти улицата? Защо нямаше място да се направи един голям паркинг /около 60% от автомобилите в Студ. град се ползват веднъж на една-две седмици/, а сега изведнъж ще се намери такова за наказателен паркинг? Кога ще е срещата в общината, за да се коментират тези въпроси с живущите в района?
7
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А вие какво очаквате от провинциалисти довлекли се вчера в София?
6
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи сигурно вече има нова фирма в ст.град,която се казва Бароко Паркинг или нещо от рода.Свършили са им доходите от другите бизнеси и са решили да си направят нов бизнес.
5
6
 
36
 
! Отговори
Закона, закона-а-а преди 7 години
Според законите в България разликата в реда за паркиране между районите синя или зелена зона и тези без зона е само в това, че където има зона се плаща, а в другите не се плаща. Иначе как се паркира и къде се паркира е едно и също. Лъжа е, че синята зона осигурявала ред.
4
5
 
40
 
! Отговори
??? преди 7 години
Неясно защо ние трябва да плащаме заради неработещия КАТ и некадърния кмет?!В закона достатъчно ясно си пише какви са правилата за паркиране, остава КАТ и Фандъкова да спрат да ни лъжат и да си изпълнят служебните задължения, а не да са в услуга на мафията и мафиотската фирма паркинги и гаражи, сега ЦГМ.
3
4
 
41
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Поредната манипулация, за да може да ни скубят - някои си искали да има платено паркиране, за да имало ред. Май много малко хора, знаят, че общината по закон е длъжна да поддържа ред в паркирането, независимо дали има или няма платено паркиране (синя/зелена зона). Нарушавайки закона, Фандъкова ни манипулира, че ред има само там, където има синя/зелена зона. Повечето хора се хващат на въдичката и започват да й припяват, вместо да искат от Фандъкова да спази закона за ред в паркирането в София.
2
4
 
20
 
! Отговори
общинар преди 7 години
ехаааа, кинти
1
10
 
18
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
Неграмотен кмет.("Зимата е много тежко - тази зима имахме случаи на заседнали рейсове, тъй)Може да заседне АВТОБУС който извършва някакъв рейс по маршрут........