Без трамваи по Графа и "Дондуков" догодина, сменят релси

Ул. "Козлодуй" ще остане затворена до 20 октомври
9 авг 2016 17:14,
11
Без трамваи по Графа и "Дондуков" догодина, сменят релси
Снимка: архив Булфото

Догодина трамваите по ул. "Граф Игнатиев", бул. "Дондуков" и бул. "Цар Борис Трети" ще бъдат спрени, за да бъде подменен релсовият път, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

И това лято част от улиците в столицата са затворени заради ремонти, а ул. "Козлодуй" ще остане затворена до 20 октомври, стана ясно от думите на кметицата. Тя инспектира днес ремонта заедно със заместника си по транспорта Евгени Крусев.

"Козлодуй" бе затворена на 16 юли, а трасето, което се ремонтира е с дължина 820 метра. Проектът включва подмяна на асфалтовия път, поставяне на нови релси, нова контактна мрежа, ВиК, поставяне на ново улично осветление и нова светофарна уредба. Ще бъдат изградени нови тротоари.

Ремонтът се изпълнява в срок, като изпълнителите са предупредени, че при забавяне, ще бъдат наложени санкции. Той е на стойност 4 млн. лв.

И другите ремонти в София вървят в срок, съобщи Фандъкова. Реконструкцията на бул. "Витоша" - в участъка от бул. "България" до Южния парк, трябва да приключи на 15 август, като всеки ден забавяне на проекта, ще струва 30 хиляди лева на изпълнителя, каза кметицата, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: релситрамваиулбул
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Мишок преди 7 години
Келфайда.Ама идват избори и пъпеши като 8 трябва да гласуват.
9
0
 
9
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
По релси не се кара.Аз как нямам проблеми с релсите на Дондуков, а живея до неги и редовно минавам по него.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много разбирачи много нещо . Като не се прави защо не се прави , като се прави защо се прави . Другари , София стана Европейски град благодарение на ГЕРБ , а при БКП-БСП имаше само мизерия и глад .
7
1
 
6
 
! Отговори
Петър Петров преди 7 години
Бул."България" е като калдъръм. Кръстовището на две нива при "акад.Иван Гешов" остана в неопределено бъдеще... Какво председателство на ЕС ще караме, като до Бояна ще карат делегациите по този калдъръм.
6
4
 
14
 
! Отговори
лел преди 7 години
А тия селски трамваи на по 60-70 години кога ще се сменят? Имайки предвид, че приличат на каручки, надали на някой му пука, че ще се движат по нови и лъснати релси.
5
3
 
10
 
! Отговори
гепене преди 7 години
Гледам ремонтират няколко улички до женския пазар,о чудо махат асфалта и оставят паветата за настилка!?до година пак ще ги асфалтират и така докато си разпределят парите.
4
0
 
11
 
! Отговори
избори идват преди 7 години
До АнонименЗа Дондуков чакат някой спонсор да даде пари за изборите а те ще му ги върнат с обществена поръчка за Дондуков!ГЕРБ има опит вече.....
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Прав си (2) - преди три години почнаха да го спрягат, а досега - нищо. Май само му се канят на Дондуков, може и тоя път да му се размине :-)А мисля че този е най зле от целия център, не знам как още не съм си срязал гума по тамошните релси
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя Дондуков за пета поредна година го ремонтират и накрая само си приказват. Нали щяха да го асвалтират? сега само ремонт на релсите ли ще правят??
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има ли нужда от ремонт или ще "усвояваме" средства