70 нови автобуси тръгват из северните квартали на София

Всичките нови линии са с климатици и съоръжения за достъпност
17 авг 2016 16:37,
8
70 нови автобуси тръгват из северните квартали на София
Снимка: Facebook, Йорданка Фандъкова

70 нови автобуса тръгват по линиите на столичния градски транспорт. След седмица новите превозни средства, оборудвани с климатици и съоръжения за достъпност, започват да обслужват пътниците.

Още по темата

Новите автобуси ще обслужват линиите в северните квартали, каза кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА, при проверка на ремонта на Софийската математическа гимназия, на която присъства министърът на финансите Владислав Горанов.

Детската площадка между блоковете 19, 20 и 21 в столичния квартал "Младост" няма да бъде застроявана, каза още Фандъкова.

В понеделник заради протест на жителите на района бе поискана оставката на кмета на "Младост" д-р Цвета Авджиева. Главният архитект на София ще проверява и други сигнали, посочи Фандъкова.

"Ще изпълня своят ангажимент към хората от блоковете 19, 20 и 21 да намерим възможността да не се построи тази детска площадка, така че ще ви информирам своевременно. Също така главният архитект има задачата да разгледа и останалите случаи, за които има сигнали от граждани", посочи столичният кмет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: автобусинови автобуси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Мадуро от Венецуела преди 7 години
Проблемът е, че даскалицата по руски краде повече, отколкото лъже че работи. Уж за миналата Коледа трябваше да са в движение, ама не.........за изборите. И едни трамваи от Базел трябваше да са по трасето!?
6
5
 
8
 
! Отговори
Х преди 7 години
Пази боже от кореняк Софиянци.Познавам няколко истински 2-ро поколение и от тея другите къде са по Софиянци и от тея първите ама са от Поморие.Кореняците имат самочувствие до бога и пеперлив език и даже не се усещат, че те обиждат и унижават.Втория вид трябва да се опише в някоя книга.Аз съм се заел с една фото-галерия и клипчета на единия и другия вид.Втория вид ме отвращават не, че съм привърженик и на първия.
5
0
 
3
 
! Отговори
Ехх преди 7 години
До Суека пише до номер2коментара до който беше насочен писанието ми по-долу беше изтрит еххх тези модове червени не се спряха с тази цензура ! Новите рейсове МАН найстина са с климатици както и тролеите , жълтите рейсове трябва да се сменят , но да има и полиция около спирките ,че някой като счупи да се откара в районното и там бой бой бой и ГЛОБИ дебели !
4
4
 
11
 
! Отговори
Суека пише до номер2 преди 7 години
Нали знаете ,че вече провинция се казва на гр.София а не на останалото понеже всички куцо , кьораво , сакато се преместиха тук и ще ми казваш ,че аз като софиянец драскам еми ще ти кажа ,че предимно в София са хора от провинцията дошли а това значи по пътя на логиката ,че процента на вандали провинциалисти с ниска култура и БАТКА мислене е пъти по вероятно да драска софийските превозни средства от колкото аз ! Където и да се возя всеки ден все миекане чувам и хора пътуващи с куфари от автогари.
3
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 7 години
Дай БОЖЕ И в Павликени и в тутракан да ги пуснат същите автобуси, таз година в София по- късно и в България.
2
2
 
7
 
! Отговори
Камен преди 7 години
Новите бели автобуси MAN всички са с климатици и си работят.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те климатици ще имат, въпросът е дали шоферите селяци ще ги пускат.То и Софето е нещо нормално шофера да си е пуснал само за себе си парно зимно време и пътниците да умират от студ. А аз лично в рейс с климатик това лято още не съм се качвал. Единствено климатизирани са новите тролеи и то направо се чудя как така. По линия 204 има рейсове без прозорци, но климатика не е включен. Вътре ако сте с дете или сте възрастен не се казвайте, можа да има жертви. Това е всеки ден.