Възстановяват трафика по Северната тангента

На 14 септември пускат участък 2 от Западната дъга
0
Възстановяват трафика по Северната тангента
Снимка: архив, БулФото

Движението по Северната скоростна тангента ще бъде възстановено днес около 16 ч., съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Представители на Пътната агенция провериха по-рано днес изграждането на участък 2 от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

От началото на седмицата за свързването на 5,5-километровата отсечка с трасето на Северната скоростна тангента бе ограничено преминаването по нея.

"Завършваме строителните работи по свързването на двете трасета и до цялостното приключване на участък 2 от Западната дъга остава за доизграждане осветлението на пътен възел "Северна скоростна тангента", полагане на пътната маркировка, знаци и ограничителни системи", обясни ръководителят на Екипа за управление на проекта в АПИ инж. Валентин Илиев.

Предвижда се обектът да бъде въведен в експлоатация на 14 септември. На 25 август за улеснение на трафика по Околовръстния път бе пуснато частично двупосочно движението в едното платно между пътен възел "Северна скоростна тангента" и пътен възел "Сливница".

Тази организация ще бъде до окончателното завършване на всички предвидени дейности по проекта.

Западната дъга на СОП е продължение на автомагистрала "Люлин" и е част от коридор "Ориент/Източно Средиземноморие", който на територията на България свързва Видин с Кулата.

До изграждането на АМ "Калотина" тежкото транзитно движение от Калотина към АМ "Тракия" и АМ "Хемус" ще се поема от Западната дъга. Със завършването на проекта се осигурява транзитна връзка между магистралите "Люлин", "Струма", "Хемус" и "Тракия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари