Общинари обещават: Без паркинги в Борисовата!

Рязането на храсти и дървета било с цел предпазване на хората
12 сеп 2016 10:52,
15
Общинари обещават: Без паркинги в Борисовата!
Снимка: архив Bulphoto

Няма да има паркинги в Борисовата градина. Заснемането на моментното състояние на растителността на дървесната и храстова растителност се прави с цел грижа за гората, както и грижа за хората, тъй като ежедневно се ползва за място на отдих от гражданите на София и гостите на града.

Още по темата

Това обясни кметът на район "Изгрев" Цветомир Жеков пред Bulgaria ON AIR във връзка с протеста на столичани, възникнал дни след обществено обсъждане на план за развитието на най-големия столичен парк. Бунтът е срещу евентуално застрояване на парка след санитарна сеч.

"В близките дни ще стартира новият сезон в Общинския съвет, в който темата за това какво ще се случва с Подробния устройствен план (ПУП) на Борисовата градина, който би дал възможност или би забранил ново строителство в парка, да се реши на едно съвсем друго ниво", обясни Иван Велков, зам.-представител на Столичния общински съвет (СОС).

"Утре имаме заседание на Комисията по околна среда, ако гражданите имат въпроси, биха могли да го посетят и да ги зададат", допълни Велков.

"Категорично искам да успокоя всички наши съграждани, че няма да има строителство в Борисовата градина. Вероятно спекулациите, които се породиха, се дължат на научното изследване, което беше проведено от учени от Лесотехническия университет", категоричен бе и Николай Стойнев от СОС.

"Ние сме убедени, че няма да се допусне ново строителство. Основната гаранция ще бъде ПУП. Проект на такъв ПУП ще бъде подготвен до края на годината, след което предстои процедурата по обществено обсъждане по районите, гражданите ще имат период от две седмици, в който да направят възражения. На базата на тези възражения планът ще бъде преработен и отново обсъждан", заяви Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От обещанието разбирам, че в Борисовата градина ще се движат коли, но няма да има паркинги за тях. Определено общинарите не са за местата които заемат.
14
0
 
8
 
! Отговори
Инженер преди 7 години
Никакво заснемане, а направо от около половин година масово се сече, особено участъкът между телевизионната кула и гара Пионер. Край пътеките има натрупана годна дървесина и чака за изнасяне. Същевременно на много места не може да се мине от естествено паднали дървета, но тях никой не ги пипа. Целта явно е дърводобив от парка. Там живея и минавам всеки ден. Как пък един журналист не отиде да се убеди лично и да снима, а само препечатвате лъжите на общинарите?
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А те още преди години "ОБЕЩАХА" да не строят по детски площадки и парк Въртопа в Младост а минете да видите колко си спазват обещанието. Блок до блок а инфраструктура никаква.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе, той и симитлийският обеща край на застрояванета по дюни и плажове и елате да видите кво стаа. Народът е казал " от обещания глава на боли"
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И следващия път, когато видя някой умник да вдига бариерата пред ЦСКА, за да си паркира трошляка в алеята отзад, ще му избия зъбите на мига. Предупредени сте, всички!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Михов дори има разчертано място за паркиране в Борисовата градина, такава простотия никъде няма по света
9
0
 
5
 
! Отговори
А преди 7 години
някой вярва ли им?
8
0
 
2
 
! Отговори
Иван Пешев преди 7 години
Не ме интересуват тъпите им процедуре , по които все излиза че трябва да се отсече някоя гора. Ще има специални процедури по които да се ошути някоя кола.
7
0
 
15
 
! Отговори
Имам баялдъ преди 7 години
А как ще обяснят общинарите че СЕГА В МОМЕНТА има поне 200 автомобила в Борисовата (залагам 8 лева 3 към 1).
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То проекта за ПУП-а е проблемът.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Азне е правилно
4
12
 
2
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Не разбирам какво е това квичанье против застрояването на Борисовата? Същото е като с пътечките. Алеите се правят там, където минават хората, нали? Ако не е правилно да има строежи в Борисовата никой няма да се натиска да ходи там, нали? Е ако направят паркинг (не че вече няма!) и той е пълен с коли - правилно ли е да го има или не?
3
1
 
7
 
! Отговори
Горан преди 7 години
И пак - въпроса не е дали, а кога. Е, няма да е сега.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ех,колко е хубаво да има избори,ако може,всяка година.Тогава властта обещава всичко,каквото си поискате,но веднага след това забравя обещаното.Позната история нали?
1
0
 
13
 
! Отговори
шегички преди 7 години
Общинарите се шегуват: Без паркинги в Борисовата!